ЗМІ: у Реви загрожують монетизувати пільговий проїзд в громадському транспорті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Кабміні готують монетизацію пільгового проїзду на транспорті

У Кабміні готують монетизацію пільгового проїзду на транспорті. Замість безкоштовного проїзду пільговикам будуть виплачувати грошову компенсацію.

Про це 16 листопада повідомив інтернет-ресурс UBR.ua з посиланням на міністра соціальної політики України Андрія Реву.

На думку Реви, нинішня система пільг закріплює соціальну нерівність.

«Наприклад, якщо ви живете в Києві, ви кожен день можете користуватися чотирма видами транспорту, а якщо живете в селі в Житомирській області, то ви в кращому випадку раз або два рази на рік будете користуватися метро», - сказав Рева.

Міністр зазначив, що в країні не встановлені ліміти для пільгового проїзду на транспорті, і пасажири цим зловживають - їздять, куди і як хочеться, а держава змушена компенсувати вартість поїздок.

Нова система, за його словами, повинна покласти край безвідповідальному тринькання.

«Встановлюються нормативи поїздок, і йде розрахунок вартості цих поїздок. Потім людині виділяється місячна сума, і, якщо він живе в місті, де є відповідний транспорт, йому виплачується грошима пільга - і в рамках цієї суми він користується послугою. Якщо він живе в сільській місцевості і користується транспортом, то він передає документи, коли він проїхав, і йому проводиться компенсація вартості проїзду за місяць », - пояснив Рева.

Відзначимо, що за логікою реформи від Реви, мільйонам українських пенсіонерів поїздки на дачу доведеться оплачувати з власної худого гаманця.

Нагадаємо, 14 листопада міністр соціальної політики повідомив, що його відомство розробляє механізм підвищення пенсій людям, які заробили великий трудовий стаж , Але працювали за низьку зарплату.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online