Новий закон в дії. У Запоріжжі споживачам нарахували тисячі гривень за теплопостачання, якого не було

  1. Відео У Запоріжжі підприємці влаштували протест через величезної суми в платіжках за тепло

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Люди домоглися призупинення рішення і перерахунку.

Тепломережі і мерія в облозі. У Запоріжжі підприємці протестували, вимагаючи скасувати платіжки за тепло. За минулий місяць отримали рахунки від 4 до 15 тисяч гривень - не дивлячись на те, що опаленням не користувалися взагалі.

Показання індивідуальних лічильників комунальники приймати відмовляються - мовляв, тепер будуть нараховувати оплату за своєю схемою. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19: 30 .

Плакати, шини, зеленка і натовп розлючених людей - так підприємці блокують офіс теплових мереж. Люди показують платіжки, які отримали за листопад.

"За два дні - з 17 по 19 листопада - особисто мені нарахували 1800 гривень", - каже підприємець Ольга Браун.

У всіх підприємців, офіси яких розташовані в житлових будинках, встановлені індивідуальні лічильники. Люди кажуть, при теплій погоді навіть не підходили до радіаторів, але після початку опалювального сезону їм все одно виставили величезні рахунки.

У перукарні підприємця Дмитра Смольєнко встановлений обігрівач. Батареями поки не користується. На лічильнику - цифри, які були на кінець минулого опалювального сезону. Щоб перейти на індивідуальне опалення і самому вирішувати, коли включати радіатори, чоловік вклав величезні гроші в реконструкцію приміщення. Але в платіжках це не відбилося.

"3800 - за те, що теплом не користуюся", - говорить бізнесмен.

Відео У Запоріжжі підприємці влаштували протест через величезної суми в платіжках за тепло

За минулий місяць отримали рахунки від 4 до 15 тисяч гривень незважаючи на те, що опаленням не користуються взагалі. Покази індивідуальних лічильників комунальники приймати відмовляються, мовляв, тепер будуть нараховувати оплату за своєю схемою.

Покази індивідуальних лічильників комунальники приймати відмовляються, мовляв, тепер будуть нараховувати оплату за своєю схемою

Комунальники стверджують, що божевільні цифри приватникам нарахували відповідно до нового закону про комерційний облік тепла. Там всі розрахунки здійснюються на підставі показників загальнобудинкових лічильників. І населення, і підприємці повинні платити за загальну квадратуру приміщень. Але фактично закон повноцінно запрацює тільки в лютому - до тих пір Кабмін повинен завершити створення методики, за якою платежі будуть нараховуватися підприємцям. У Запоріжжі влада вирішила випередити чиновників.

"2. лютого має бути розроблена ця методика. Але ми розуміємо, що не завжди ця методика, як вона потрібна ...", - каже керівник КП "Міські теплові мережі" Олександр Грек. Люди переривають реготом і оплесками.

Від тепломереж натовп вирушає в мерію. Люди вимагають, щоб до них вийшов голова міста. Після палкої дискусії мер Володимир Буряк таки визнає - рішення виконкому про нарахування оплати за тепло дійсно суперечливе.

"Я припиню дію рішення, яке було прийнято. Щодо перерахунку - також припиню, дам вказівку", - запевнив міський голова Запоріжжя.

У мерії обіцяють звернутися до Мінрегіонбуду за роз'ясненнями. Підприємців просять розійтися. Шини, яйця і зеленку люди не залишають. Завбачливо забирають з собою.

Яків Носков

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online