Чого не хоче бачити Феміда?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви ніколи не замислювалися, чому у Феміди зав'язані очі? Коли ми бачимо картинки, пов'язані з юридичною тематикою, то найчастіше попадається нам і образ цієї жінки, і очі у неї чомусь зав'язані пов'язкою. З чим же це пов'язано?

Звичайно, коли мова йде про юристів, то очі у Феміди - це зовсім не головне питання. Насправді, людей куди більше хвилюють питання зовсім інші. Наприклад, якщо комусь потрібна юридична консультація , То картинки його будуть турбувати найменше. А з іншого боку, той, хто прийде за консультацією, її і так отримає, причому досить докладну і вичерпну. А ті, кому вона не потрібна (хоча б на даний момент), із задоволенням почитають про те, хто ж така ця сама Феміда і що сталося з її очима.

Тож почнемо. Фемідою звали грецьку богиню правосуддя. Вона за сумісництвом ще й друга дружина Зевса. Але це якраз ставлення до справи не має. Взагалі-то зараз цю богиню зображають по-різному, але було і традиційне її зображення. І виглядало воно так: богиня стоїть на товстій книзі (це звід законів, а також звід людської мудрості і знань), у неї в одній руці меч, а в іншій - терези. На очах у Феміди, як уже не раз було згадано, пов'язка. Так що ж все-таки вона означає? А означає вона неупередженість. Тобто, на думку стародавніх греків, богиня, вислуховуючи суть справи, повинна була закривати очі на все, що цій справі супроводжує, тобто на соціальний статус сторін або на їх матеріальний стан. Багато, звичайно, нарікають на те, що сучасній Феміді і її служителям такої неупередженості точно не вистачає.

До речі, в деяких варіантах меча в руках у богині не було, але він знаходився неподалік. Але караючий меч - це вже предмет для зовсім іншої розмови. Ми ж почали з консультації, так що на цьому пункті і зупинимося.

Ви ніколи не замислювалися, чому у Феміди зав'язані очі?
З чим же це пов'язано?
Так що ж все-таки вона означає?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online