В Астані після проведення газопроводу буде найвищий тариф на газ в Казахстані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дата: 18:29, 19-06-2018. Дата: 18:29, 19-06-2018

Астана. 19 червня. КАЗТАГ - Баубек Конир. Після проведення газопроводу в столиці буде найвищий тариф на газ, повідомив міністр енергетики РК Канат Бозумбаев.

«Приблизно розрахунки є, тому що є попередньо вартість газопроводу. Остаточної вартості газопроводу ще немає. Як я вже сказав, Т267 млрд по ТЕО (техніко-економічного обгрунтування - КАЗТАГ), плюс будуть розподільні мережі зі своїм тарифом. Поки, ми думаємо, від Т44 до Т50 (за 1 кубометр - КАЗТАГ) буде тариф. Це високий. Найвищий в країні. Але, скажімо так, і він не буде покривати повернення інвестицій, які будуть вкладені в цей магістральний газопровід », - повідомив К. Бозумбаев, відповідаючи на питання в ході звітної зустрічі з населенням у вівторок.

Він додав, що в міністерстві енергетики працюватимуть над тим, щоб тариф був підйомним для соціально-вразливих верств населення.

В ході свого виступу міністр поінформував, що урочистий старт будівництва газопроводу «Сариарка» планується на початку липня. Перший етап пройде за маршрутом «Кизилорда-Жезказган-Караганда-Теміртау» і буде, за його словами, завершено до грудня 2019 року. Попередня вартість першого етапу - понад Т267 млрд.

Відзначається, що для жителів столиці в першу чергу планується підвести газ до житлових масивів Коктал-1,2, Залізничний, Південний Схід, а також ТЕЦ-1,2,3.

Джерело фото: Фото з відкритих джерел.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online