На Лук'янівці з'явиться торгово-розважальний комплекс з садом на даху і нова розв'язка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Замість трамваїв з'явиться ТРК

Столична влада затвердила проект реконструкції Лук'янівської площі. Закінчити її, за прогнозами чиновників, зможуть вже в 2017 году.Кроме нової розв'язки на перетині вулиць Дегтярівської, Мельникова та Артема з'явиться ТРК, а історичні будівлі XX століття - колишній трамвайно-тролейбусне депо і електростанцію - впишуться в спорудження майбутнього торгового комплексу.

СТРОІТЕЛЬСТВО.Сейчас на місці майбутнього ТРК щосили йдуть будівельні роботи. "Закінчено облаштування пожежного резервуара, ведуться роботи по огороджувальних конструкцій нової розподільної подстанціі.В планах цього року - зведення несучих конструкцій ТРК уздовж тимчасової огорожі котловану на вул. Бердичівської - від гаражного кооперативу в будівлю колишньої дизель-генераторної станціі.В старовинній будівлі електростанції вже виконано тимчасовий демонтаж покрівлі, демонтовані внутрішні конструкції до середини будівлі, щоб розвантажити несучі зовнішні стіни. Виконується пристрій пальового фундаменту під внутрішній каркас.В планах до кінця року - відновити кладку зовнішніх несучих стін, зруйнованих елементів карнизів, замінити несучі елементи покрівлі та відновити покриття ", - розповіли нам в компанії-застройщіку.Реконструкція площі здійснюється за рахунок меценатів в рамках соціального проекту "Зробимо разом!". А міська влада сприяння в отриманні всієї необхідної дозвільної документації.

ТРЦ і развязкі.Общая площа майбутнього ТРК складе 118 700 квадратів і зможе приймати одночасно більше 1 мільйона чоловік. "Тут будуть магазини одягу для городян з різним рівнем доходу, продовольчий гіпермаркет, спортивний супермаркет, боулінг-клуб, кінотеатр з 7-8 кінотеатрами, кафе і ресторани, підземний паркінг більш ніж на тисячу паркомісць, а на даху торгового центру - зелена зона "-розповідає гендиректор компанії-забудовника Михайло Меркулов. Але головною родзинкою ТРК стануть відреставровані пам'ятники архітектури - будівлі депо і електростанції, які впишуться в будівлю майбутнього центру. У них планують відкрити арт-галереі.После реконструкції зміниться також Лук'янівська площа і прилегла до неї територія. "Буде реорганізовано транспортна розв'язка і пішохідна зони з комфортним входом з вул. Артема, а на самій площі можна буде проводити концерти і фестівалі.С метою збільшення пропускної здатності запланована реконструкція вулиць (з ремонтом трамвайних колій) - в межах вул. Бердичівської, Дегтярівській, Дмитрівської та Коперника, прилеглих до метро "Лук'янівська", - пояснює Меркулов.

БЕЗ КАПСУЛИ.А ось під загадковою плитою, яка висіла на стіні трамвайно депо, під якою зберігалася капсула із зверненням комсомольців до київських трамвайників (рекомендовано було розкрити в 2018 році), забудовники так нічого і не виявили. "Ми чули, що така капсула була , вона перебувала на стіні будівлі депо. Але на момент, коли наша компанія входила в проект, капсулу вже зняли зі стіни ", - розповів Меркулов. Співробітники депо про капсулу теж нічого не знають: вони підозрюють, що капсулу могли вкрасти вандали.

джерело: kiev-ukr.segodnya.ua

Можливо, Вам також буде цікаво

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online