Вести.Ru: Mail.ru схрестила браузер з соцмережами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Російська Інтернет-компанія Mail.Ru Group запустила альфа версію браузера "Аміго", створеного на базі Chromium. Основною "фішкою" нової програми для перегляду сайтів буде тісна інтеграція з соціальними мережами.

Браузер від Mail.Ru буде забезпечений спеціальною панеллю для роботи з такими ресурсами як "Однокласники", "ВКонтакте", "Мой Мир" і Facebook. Як говориться в прес-релізі, що надійшов до редакції Вестей.Ru, "Аміго" буде автоматично повідомляти про нові листи (якщо вони приходять в поштову скриньку на Mail.ru). За замовчуванням браузер буде зав'язаний на сервіси Mail.ru, що дозволить компанії збільшити популярність своїх ресурсів. Також в "Аміго" буде вбудований плеєр, який буде програвати треки з соціальних мереж.

У той же час, з'ясувалося, що з точки зору Mail.Ru уваги заслуговують не всі соціальні мережі - "Аміго" не має інтеграції з Twitter, LiveJournal або Google Plus. По всій видимості, Mail.Ru вирішила додати в свій браузер тільки підтримку належать їй соцмереж (компанія володіє "Однокласниками" і "Моїм Миром", має 40 відсотків акцій "Вконтакте" і невелику частку в Facebook).

Ru вирішила додати в свій браузер тільки підтримку належать їй соцмереж (компанія володіє Однокласниками і Моїм Миром, має 40 відсотків акцій Вконтакте і невелику частку в Facebook)

"Авторизувавшись, користувач зможе стежити за тим, що пишуть і викладають друзі в стрічці подій, обмінюватися повідомленнями, слухати музику, ділитися цікавими посиланнями і зображеннями, а також змінювати свій статус в соціальній мережі. Перемикатися між соціальними мережами можна одним кліком. При цьому основна вікно браузера працює в звичному режимі, а спілкування відбувається в бічній панелі ", - йдеться в прес-релізі Mail.Ru.

Отримати доступ до альфа-версії браузера може будь-хто, для цього потрібно ввести свою адресу електронної пошти тут . Потрібно відзначити, що "Аміго" - вже не перший браузер Mail.Ru, створений на базі Chromium. Раніше компанія випустила на ринок зав'язаний на власних сервісах браузер "Інтернет". Аналогічний проект є і у головного конкурента Mail.Ru - "Яндекса". Компанія розробила браузер "Яндекс.Інтернет". На даний момент, за непідтвердженими даними, "Яндекс" створює новий браузер , В якому, як видно, будуть глибоко інтегровані "хмарні" сервіси компанії. Чи буде в ньому бути присутнім інтеграція з соціальними мережами - невідомо.

Чи буде в ньому бути присутнім інтеграція з соціальними мережами - невідомо

Слід зазначити, що ідея "соціального" браузера не нова. Ще в 2009 році компанія RockMelt почала розробляти на основі Chromium браузер з інтеграцією в основні західні соцмережі. RockMelt не користується великою популярністю - він привернув лише близько півмільйона користувачів. Можливо, стриманий інтерес людей до соціальних браузерам пов'язаний з тим, що при бажанні користувач може встановити розширення, що додають підтримку соцмереж на практично будь-який браузер - це займе всього кілька секунд. Основною метою "Аміго" та подібних проектів є збільшення трафіку основних сервісів компанії - Mail.Ru хоче повторити успіх Google , Яка змогла просунути свої сервіси завдяки браузеру Chrome.

Також по темі: Весті.net: Яндекс вирує Я-браузером
"Яндекс" може замінити Google в айфонах і айпадах
Весті.net: глава Mail.Ru вклався в нетипових роботів
Весті.net: Mail.Ru і "Яндекс.Пошта" увійшли до Топ-5 поштових сервісів Європи
Chrome захопив третину ринку браузерів

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online