процедура банкрутства ФО в 2017р.

  1. В якому порядку здійснюється банкрутство?
  2. Ознаки фінансової неспроможності
  3. Який пакет документів потрібно в суді?
  4. Як проходить судовий процес?
  5. - За допомогою реструктуризації боргу
  6. - За допомогою реалізації майна
  7. - За допомогою укладення мирової угоди
  8. Підводні камені і інші складності процедури банкрутства

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з даними Росстату, на сьогоднішній день близько 650 000 громадян живуть в безвихідній борговій ямі і мають всі підстави для визнання фінансової неспроможності Згідно з даними Росстату, на сьогоднішній день близько 650 000 громадян живуть в безвихідній борговій ямі і мають всі підстави для визнання фінансової неспроможності. Закон, відповідно до положень якого банкрутство стало доступним для простих громадян, вступив в дію ще 1 жовтня 2015 року, однак до Арбітражного суду при звернулося тільки обмежена кількість боржників. Однією з причин низької активності населення є необізнаність про процедуру банкрутства, а також страх судових процесів. У № 154-ФЗ від 29.06.2015 р викладена докладна інструкція визнання фінансової неспроможності, де описаний чіткий порядок здійснення судової справи при банкрутстві. Як проходить банкрутство в 2017 році? Нижче викладена покрокова інструкція.

В якому порядку здійснюється банкрутство?

В якому порядку здійснюється банкрутство

Ознаки фінансової неспроможності

Відповідно до норм ст. 213.3 Закону про неспроможність ( «банкрутство») № 127-ФЗ, банкрутом зможе стати тільки особа, яка відповідає такими ознаками:

  • наявність суми боргів в розмірі від 500 000 рублів;
  • наявність прострочення по кредитах від 3 міс.

Також неспроможним може визнати себе громадянин, який має підстави припускати наступ банкрутства в найближчі місяці.

Цікаво, що в деяких випадках громадяни зобов'язані звернутися із заявою до Арбітражного суду - якщо кредиторами виступає кілька організацій, а після погашення поточної частини боргу громадянин усвідомлює, що у нього не вийде розрахуватися з банками і МФО повністю. Зробити це потрібно протягом 30 днів, інакше можуть наступити передбачені чинним законодавством наслідки.

Який пакет документів потрібно в суді?

Матеріал по темі

Матеріал по темі

Новий закон про банкрутство, прийняті 1 жовтня 2015 ...

Насамперед складається заяву про банкрутство, де вказуються розміри заборгованості, підстави її виникнення та інша актуальна інформація. Також в даному документі необхідно вказувати СРО, з числа членів якої судом буде обраний арбітражний керуючий у справі. Зразки та бланки таких заяв ви зможете знайти на нашому ресурсі, проте краще звернутися до юристів, оскільки в кожній справі присутні свої нюанси.

До заяви необхідно додати перелік документів. В наявності повинні бути:

  • довідки про доходи, виписки з банківських рахунків;
  • виписки з ЕГРІП, які підтверджують / спростовують статус ІП;
  • документи про виконані угоди за останні 3 роки (за наявності);
  • опису майна, в тому числі заставного;
  • список кредиторів із зазначенням назв організацій і їх юридичних адрес;
  • документи про право власності боржника;
  • копії свідоцтв про народження дітей;
  • копії судових рішень про розподіл майна, якщо шлюб розривається протягом 3-річного періоду;
  • копії свідоцтв про укладення або розірвання шлюбів за останні 3 роки;
  • копія СНІЛС;
  • копія рішення про постановку боржника на облік як безробітного (при наявності);
  • копія свідоцтва ІПН;
  • відомості про сплачуються податки;
  • квитанції про внесення на депозит суду 25 000 рублів (гонорар керуючого);
  • квитанції про оплату держмита.

довідки про доходи, виписки з банківських рахунків;   виписки з ЕГРІП, які підтверджують / спростовують статус ІП;   документи про виконані угоди за останні 3 роки (за наявності);   опису майна, в тому числі заставного;   список кредиторів із зазначенням назв організацій і їх юридичних адрес;   документи про право власності боржника;   копії свідоцтв про народження дітей;   копії судових рішень про розподіл майна, якщо шлюб розривається протягом 3-річного періоду;   копії свідоцтв про укладення або розірвання шлюбів за останні 3 роки;   копія СНІЛС;   копія рішення про постановку боржника на облік як безробітного (при наявності);   копія свідоцтва ІПН;   відомості про сплачуються податки;   квитанції про внесення на депозит суду 25 000 рублів (гонорар керуючого);   квитанції про оплату держмита

Оплату гонорару фінансового керуючого фізичним особам робити відразу необов'язково. Можна перенести оплату до першого судового засідання.

Як проходить судовий процес?

Необхідно знати, що банкрутство може реалізовуватися декількома способами, вибір яких знаходиться в компетенції суду:

- За допомогою реструктуризації боргу

Така процедура банкрутства призначається тільки в ситуаціях, коли у боржника є постійний високий дохід (від 30 000 рублів). Кредитори та керуючий затверджують план (він також може бути затверджений самим судом), за яким боржник погашає кредиторські вимоги.

Такий спосіб може бути обраний, якщо суд вважає, що за допомогою реструктуризації боржник виплатить більше коштів, ніж кредитори зможуть отримати через реалізацію майна. У судовій практиці нерідкі випадки, коли через даний спосіб погашалося тільки 50% заборгованості, решта коштів просто списувалися.

- За допомогою реалізації майна

У переважній більшості випадків призначається саме ця процедура. Майно боржника вилучається, з нього формується конкурсна маса. Далі проходить аукціон і подальша реалізація даного майна. Засоби виплачуються кредиторам. Якщо після реалізації залишилася заборгованість, вона просто списується.

За усталеної судової практики, включенню до складу ліквідаційної маси підлягають всі цінності з майна боржника. Але за клопотанням керуючого або самого боржника з конкурсної маси можуть виключатися:

  • майно або грошові кошти, які сильно не вплинуть на неможливість погашення кредиторської заборгованості, тобто матеріальні цінності в сумі до 10 тисяч рублів;
  • майно, яке перераховується в ст. 446 ЦПК РФ і не може вилучатися ні за яких обставин.

- За допомогою укладення мирової угоди

В даному випадку кредитори і боржник досягають консенсусу самостійно і судове провадження припиняється.


Підводні камені і інші складності процедури банкрутства

Існує ряд тонкощів, які повинен знати кожен боржник, який звернувся до суду за визнанням фінансової неспроможності або щодо якої кредитори ініціювали банкрутство.

  1. Якщо відносно вас процедура була ініційована кредиторами, то фактично всі витрати будуть оплачувати вони. Сюди входить гонорар для керуючого, оплата держмита, послуг незалежних експертів, публікацію в ЕФРСБ. Однак практика показує, що в такому випадку необхідно заздалегідь запастися контактами хорошого адвоката або юриста. Справа в тому, що банки ніколи не будуть подавати позов, чи не впевнившись, що у вас є підпільні рахунки або цінне майно, яке можна буде вигідно продати.
  2. Управління та розпорядження вашими рахунками, доходами на весь період судового процесу переходить в руки арбітражного керуючого. Фактично сюди входять всі доходи, в тому числі і заробітна плата фізособи. Однак тут існує один нюанс: ви можете виключити мінімальний розмір заробітної плати, покладений на людину по вашому регіону. Наприклад, якщо ви проживаєте в Москві, у вас на утриманні знаходиться неповнолітня дитина, то при заробітній платі в 30 000 рублів ви нічого не втратите, оскільки на людину в даному регіоні належить близько 17 000 рублей, на утримання дитини - трохи менше (за даними порталу).
  3. Вам можуть обмежити виїзд за кордон на період банкрутства. Однак при такому сценарії ви або ваш фінуправляющій можете клопотати про скасування даного рішення, якщо доведете, що запланована поїздка вам потрібно з поважних причин (необхідно підтвердити документально). Наприклад, через хворобу, весілля родичів і т. П.
  4. Ваше єдине житло не відберуть ні за яких обставин, наскільки б великий не був розмір боргу. Виключення можливе, якщо таке житло є предметом застави і було взято в іпотечний кредит. Відповіді юристів це підтверджують.

Матеріал по темі

Матеріал по темі

Процедура банкрутства до недавнього часу була доступною тільки ...

Не варто боятися процедури банкрутства «фізиків», в дійсності все набагато простіше і закон на вашому боці. Ви ні в якому разі не залишитеся без засобів до існування, суд завжди враховує інтереси обох сторін. Проте, перш ніж вирушати із заявою до Арбітражного суду, рекомендується звернутися за юридичною допомогою. Фахівці допоможуть вам правильно скласти заяву, оформити необхідні документи, а також візьмуть супровід справи в свої досвідчені руки.

В якому порядку здійснюється банкрутство?
Як проходить судовий процес?
Як проходить банкрутство в 2017 році?
В якому порядку здійснюється банкрутство?
Який пакет документів потрібно в суді?
Як проходить судовий процес?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online