«На торги виставляється кілька тисяч об'єктів в день». Як заробити на банкрутство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Купівля-продаж майна організацій-банкрутів - прибутковий бізнес «Купівля-продаж майна організацій-банкрутів - прибутковий бізнес. Для «фізиків» це непоганий інструмент покупки нерухомості, майна за ціною на 20-30% нижчою за ринкову ».

Дмитро Рождественський, засновник сервісу Bankrot.pro (пошуковик з питань банкрутства):

- Заробити на банкрутство, звичайно, можна. Чим серйозніше об'єкт, тим більше буває і прибуток. Якщо розглядати «масові продукти»: легкові авто, просту техніку - їх можна купити з хорошою «знижкою». Чим «популярнішим» товар, тим більше конкурентів і нижче маржа.

Найчастіше в торгах з питань банкрутства беруть участь «фізики», щоб дешевше купити будь-яке майно: гараж, квартиру, машину і так далі. Для них електронний торговельний майданчик - аналог газети «З рук в руки» або сайту Avito. Майно банкрута реально купити на 20-30% нижче ринкової вартості. Але, на відміну від Avito і «З рук в руки», угода буде трохи довше.

Вибір об'єктів досить великий. Щодня на офіційному ресурсі Єдиного федерального реєстру відомостей про банкрутство (ЕФРСБ) публікується близько 300 нових повідомлень про торги. Бувають великі сплески, коли банкрутує банк. Тоді може бути опубліковано кілька тисяч повідомлень в день.

Прибутковість. Все як на звичайному ринку. Чим специфичнее річ, тим вище прибутковість: звужується коло потенційних покупців. Є такі об'єкти, на яких можна заробити 100%. Машина, наприклад, - ширвжиток (хоча, повторюся, у тих, хто купує для себе, широкий вибір непоганих «б / у-шних» зразків).

Щоб продати трохи краще або купити подешевше, іноді доводиться чекати. Можна заробити на об'єкті 20% вартості, купивши його з дисконтом 30% до ринку і зробивши 10% «знижку» покупцеві. Кількість «метушні» скрізь однаково: і з об'єктом за 100 тис. Руб., І за 10 тис. Руб.

Ризики при купівлі об'єкта в рамках процедури банкрутства трохи вище, якщо порівнювати, наприклад, з сайтом приватних оголошень. На Avito ти можеш зустрітися з продавцем, оцінити товар. Беручи участь в торгах з питань банкрутства, людина нерідко може тільки «пробити» документи (наприклад, дізнатися, чи є обтяження). З іншого боку, вище юридична чистота угод: вона гарантована електронній торговій майданчиком і законом.

Адекватність оцінки вартості майна відносна і залежить від багатьох факторів: експерта, предмета, мети оцінки. Оцінювачі частіше використовують порівняльний аналіз при роботі. Тому і оцінка приблизна. Експертом для участі в торгах бути не обов'язково. Але було б непогано розбиратися в тому, що купуєш, особливо якщо хочеш заробити.

Перевірити об'єкт перед покупкою можливо: це право учасника. Для цього потрібно знайти організатора торгів, зв'язатися з ним і з'ясувати, в яких умовах, де міститься об'єкт. Буває, що він залишається на відповідальному зберіганні у третіх осіб. Наприклад, якщо це техніка, то на підприємстві з пропускним режимом. В такому випадку організатор торгів виписує на вас пропуск, а ви показуєте паспорт, відвідуючи об'єкт.

Бар'єрів для участі в торгах немає: всі вимоги прописані в законі. Від фізичних осіб необхідний цілком стандартний набір документів: паспорт (всі сторінки), ІПН, СНІЛС, згода чоловіка на угоду (при купівлі великого об'єкта). Бувають, звичайно, торги з додатковими умовами. Наприклад, протягом п'яти років після покупки будівля повинна зберігати своє функціональне призначення. Бувають торги з обмеженою участю. Наприклад, в учасника має бути дозвіл на роботу з держтаємницею. Але «фізики» такими торгами зазвичай не цікавляться. Там серйозні суми і випадкових людей немає.

Сума, необхідна для участі в торгах, варіюється в залежності від об'єкта. Зараз на цей ринок прийшли приватні інвестори, які оперують сумами до 3 млн руб. - і вони не бояться ці гроші втратити. Основна маса угод укладається на 100% власних коштів. Юрособи іноді беруть позику. Але банки такі угоди не люблять.

Схема дій для участі в торгах така. Вибираєте торговельну електронну площадку (їх зараз безліч, список, наприклад, тут ) І позицію об'єкта. Зв'язуємося з організатором торгів. Оглядаємо майно. Якщо його стан вас влаштовує, реєструєтеся на конкретного майданчика (є різні вимоги до учасників торгів) і подаєте заявку. В аукціоні, як правило, перемагає кращу пропозицію.

джерело

Про автора:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online