Ліквідація юридичної особи

  1. офіційної ліквідації юридичних осіб (ПОРЯДОК)
  2. Термін офіційної ліквідації юридичної особи:
  3. Вартість офіційної ліквідації юридичної особи:
  4. При ліквідації Юридичної особи необхідно буде
  5. ЛІКВІДАЦІЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ЧЕРЕЗ БАНКРУТСТВО
  6. АЛЬТЕРНАТИВНІ СПОСОБИ "ЛІКВІДАЦІЇ" ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ
  7. Зміна учасників і директора Товариства
  8. Реорганізація юридичної особи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Рекомендуємо почитати матеріал на нашому корпоративному блозі: Субсидіарну відповідальність керівника і засновників боржника .

Чому ми займаємося ліквідацією і банкрутством фірм? Чому Вам необхідно розглянути нашу пропозицію?

Вам необхідна ліквідація юридичної особи? Вам потрібно закрити фірму, але Ви не знаєте, як це зробити?

Юридична група ПРАВОМІР здійснює ліквідацію юридичних осіб, підприємств та організацій усіх форм власності більше 10 років.

Перед кожним власником комерційної організації тієї чи іншої форми (ТОВ, ЗАТ або ВАТ) виникають наступні питання: як правильно ліквідувати свою фірму? Які документи для цього складаються? Який порядок державної реєстрації ліквідації ТОВ? Які терміни ліквідації? Скільки буде коштувати добровільна ліквідація? Які ризики несуть учасники (акціонери) і директор при ліквідації юридичної особи?

На всі ці питання можемо відповісти ми.

Відповідно до статті 61 Цивільного кодексу РФ ліквідація юридичної особи тягне його припинення без переходу прав і обов'язків у порядку правонаступництва до інших осіб.

Юридична особа може бути ліквідовано:

  • за рішенням його засновників (учасників) або органу юридичної особи, уповноваженого на те установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням терміну, на який створено юридичну особу, з досягненням мети, заради якої вона створена;
  • за рішенням суду в разі допущених при його створенні грубих порушень закону, якщо ці порушення носять непереборний характер, або здійснення діяльності без належного дозволу (ліцензії), або забороненої законом, або з порушенням Конституції Російської Федерації, або з іншими неодноразовими або грубими порушеннями закону або інших правових актів, або при систематичному здійсненні некомерційною організацією, в тому числі громадської чи релігійної організацією (об'єднанням), благодійним або іншим фондом, деятел ності, суперечить її статутним цілям, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Ми допоможемо Вам ліквідувати Ваше юридична особа добровільним способом.

Під добровільною ліквідацією юридичної особи розуміється насамперед добровільне волевиявлення всіх учасників ТОВ (або акціонерів в АТ), спрямоване на прийняття рішення про ліквідацію товариства.

Ми пропонуємо Вам на вибір офіційну ліквідацію юридичної особи (через ліквідаційну комісію та / або банкрутство) або альтернативну (шляхом зміни учасників і директора, реорганізацію),

ОФІЦІЙНА ЛІКВІДАЦІЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ЧЕРЕЗ ліквідаційної комісії ОФІЦІЙНА ЛІКВІДАЦІЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ЧЕРЕЗ ліквідаційної комісії

Офіційна ліквідація, тобто ліквідація відповідно до закону - єдина законна процедура, в результаті якої припиняється діяльність юридичної особи, виключаються відомості з ЕГРЮЛ, не залишається правонаступників, всі зобов'язання юридичної особи припиняються.

офіційної ліквідації юридичних осіб (ПОРЯДОК)

  1. Ухвалення рішення учасниками ТОВ (або акціонерами АТ) про початок процедури ліквідації та призначення ліквідаційної комісії.
  2. Повідомлення податкових органів та фондів про початок процедури ліквідації за встановленими формами.
  3. Повідомлення працівників і кредиторів товариства про початок процедури ліквідації.
  4. Публікація повідомлення про ліквідацію в Віснику державної реєстрації.
  5. Після закінчення двох місяців з дати опублікування повідомлення в Віснику державної реєстрації оформляється і подається в ИФНС проміжний ліквідаційний баланс, затверджений загальними зборами учасників (акціонерів).
  6. При наявності заборгованості в бюджеті, борги повинні бути погашені засновниками.
  7. Учасниками ТОВ (або акціонерами АТ) затверджується остаточний ліквдаціонний баланс, який разом з відповідною заявою подається в ИФНС.
  8. Інші необхідні дії.

Термін офіційної ліквідації юридичної особи:

3-4 місяці в залежності від сфери діяльності ліквідованої компанії, стану документів, заборгованості

Вартість офіційної ліквідації юридичної особи:

Вартість офіційної ліквідації становить від 25 000 рублів.

У цю послугу входить:

  • консультації
  • складання протоколів, встановлених заяв в ИФНС і фонди, подача документів,
  • оформлення повідомлення в Вісник державної реєстрації,
  • звірка з Пенсійним фондом, ИФНС,
  • правовий супровід інших дій, пов'язаних з ліквідацій.

При ліквідації Юридичної особи необхідно буде

понести додаткові витрати:

державне мито - 800 рублів, публікація в Віснику державної реєстрації - 2000-4000 рублів, нотаріальні витрати - від 2000 рублів.

Якщо в організації є кредитори, необхідно буде нести також поштові витрати на відправку кредиторам повідомлення про ліквідацію.

УВАГА! Процедура ліквідації не звільняє юридичну особу від подання податкових декларації і звітності перед ИФНС і до фондів у встановлені терміни. Ми також може взяти обов'язок по складанню і подачі звітності на себе.

Ризики при офіційній ліквідації юридичної особи:

  • при повідомленні ИФНС про початок процедури ліквідації (крок 2) ИФНС зобов'язана призначити перевірку діяльності компанії за 3 попередні роки. Як правило, ИФНС назначется камеральну перевірку (виїзна назначется рідко) і повинна укластися в два місяці процедури ліквідації.
  • якщо у організації є борги перед ИФНС, то при недостатності майна у товариства, борг повинні погасити засновники.
  • якщо заборгованість перед бюджетом становить понад 300 000 рублів і не погашається протягом одного року, ИФНС вправі звернутися до арбітражного суду про введення процедури банкрутства. На практиці, ліквідаційна комісія, випереджаючи ИФНС, так може при наявності заборгованості звернутися до суду про введення процедури банкроства, що дає можливість призначити "свого" конкурсного керуючого.
  • при введенні процедури банкроства, конкурсний керуючий, призначений ИФНС або кредитором суспільства, має право звернутися до суду про покладання на директора товариства та акціонерів субсидіарної (додаткової) відповідальності за борги товариства.

Переваги офіційної ліквідації юридичної особи:

  • після закінчення ліквідації юридична особа повністю виключається і Єдиного державного реєстру юридичних осіб. З цього моменту ніхто не має права ініціювати перевірки, залучати до відповідальності, в тому числі директора та учасників, витребувати документи (як це відбувається при продажу фірми або її реорганізації).

ЛІКВІДАЦІЯ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ЧЕРЕЗ БАНКРУТСТВО

У разі, якщо в організації є заборгованість перед бюджетом або кредиторами і погасити її немає можливості, ми рекомендуємо Вам самостійно почати процедуру банкроства.

Перевага даного способу:

  • при подачі боржником заяви до арбітражного суду про визнання його банкрутом, введення процедури конкурсного виробництва, призначення конкурсного керуючого, боржник має право самостійно вказати кандидатуру конкурсного керуючого (якщо заяву про визнання банкрутом подають кредитори і ИФНС, то вони можуть назначте кандидатуру "свого" конкурсного керуючого) .
  • подається заява про розгляд справи в спрощеному порядку (тобто скорочуються терміни проведеніяпроцедури банкрутства до 6 місяців).
  • після закінчення процедури банкрутства всі борги підприємства вважаються погашеними.
  • зазначений споспоб підходить організаціям, які мають істотну заборгованість перед бюджетом або кредиторами.

Мінуси даного способу:

  • Термін проведення процедури банкрутства (від 6 місяців до 1 року).
  • Вартість процедури банкрутства від 100 000 рублів за всю процедуру. Накладні витрати складають від 30 000 рублів.

Ми готові для Вас супроводити процедуру банкрутства, ми можемо призначити свого конкурсного керуючого, і тоді Ваші активи і інтереси будутв безпеки.

Детальніше про банкрутство.

АЛЬТЕРНАТИВНІ СПОСОБИ "ЛІКВІДАЦІЇ" ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ

Юридична група ПРАВОМІР може запропонувати Вам альтернативні способи "ліквідації" юридичної особи:

Зміна учасників і директора Товариства

При даному способі "ліквідації" фактично відбувається лише зміна учасників (акціонерів) товариства та керівника. Додатково може бути змінено найменування юридичної особи та його адреса.

  • Перевага даного методу полягає в термінах переоформлення (10-15 днів), відсутності податкової перевірки.
  • Мінуси даного способу: організація не виключається з ЕГРЮЛ, ИФНС вправі в будь-який час ініціювати перевірку, залучати до відповідальності юридична особа і керівника, в тому числі колишнього. У разі оформлення фірми на номінальних, а не реальних засновників, а загублені паспорти, можливий ризик притягнення до кримінальної відповідальності за статтями 173.1 і 173.2 КК РФ.

Ми можемо взяти на себе відповідальність за правового супроводу угоди по зміні учасників і директора юридичної особи. При цьому ми гарантуємо дійсність паспортів, що пред'являються новими засновниками і директором.

Вартість зміни учасників і директора товариства становить: від 25 000 рублів, без урахування нотаріальних витрат.

Реорганізація юридичної особи

шляхом злиття або приєднання

При даному способі "ліквідації" чинне юридична особа реорганізується шляхом приєднання або злиття з іншою юридичною особою.

  • Перевага даного методу полягає в можливості виключити юроідіческое особа, яка має заборгованість, з ЕГРЮЛ. Таким чином, Вам видається свідоцтво про виключення юридичної особи з ЕГРЮЛ. Борги компанії, що реорганізується передаються новій фірмі - правонаступника.
  • Мінуси даного способу: терміни реорганізації (2-3 місяці), можливе проведення податкової перевірки (але не обов'язково). З боку ИФНС і кредиторів можливі пред'явлення вимог до колишнього керівника товариства.

    У разі оформлення фірми на номінальних, а не реальних засновників, а загублені паспорти, можливий ризик притягнення до кримінальної відповідальності за статтями 173.1 і 173.2 КК РФ.

Ми можемо взяти на себе відповідальність за правовим супроводу реорганізації товариства.

При цьому ми гарантуємо дійсність паспортів, що пред'являються новими засновниками і директором.

Вартість реорганізації юридичної особи становить: 45 000 рублів, без урахування накладних витрат (нотаріальний тариф, витрати на публікацію повідомлення про ліквідацію, повідомлення кредиторів).

  • Ви можете відправити заявку прямо з сайту:

ЗАМОВТЕ послугу "Ліквідація юридичної особи" прямо зараз:

ЗАМОВТЕ послугу Ліквідація юридичної особи прямо зараз:

Чому ми займаємося ліквідацією і банкрутством фірм?
Чому Вам необхідно розглянути нашу пропозицію?
Перед кожним власником комерційної організації тієї чи іншої форми (ТОВ, ЗАТ або ВАТ) виникають наступні питання: як правильно ліквідувати свою фірму?
Які документи для цього складаються?
Який порядок державної реєстрації ліквідації ТОВ?
Які терміни ліквідації?
Скільки буде коштувати добровільна ліквідація?
Які ризики несуть учасники (акціонери) і директор при ліквідації юридичної особи?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online