БАНКРУТСТВО | Банкрутство юридичних і фізичних осіб в Новосибірську, ЮК "Час справедливості"

  1. Юридична компанія «Час справедливості» надає послуги з банкрутства юридичних і фізичних осіб на території...
  2. Банкрутство фізичних осіб
  3. Банкрутство юридичних осіб
  4. Підстави для порушення справи про банкрутство юридичної особи:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до Федерального закону «Про неспроможність (банкрутство)» №127-ФЗ, банкрутство (неспроможність) - це визнана арбітражним судом нездатність боржника в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та (або) виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів Відповідно до Федерального закону «Про неспроможність (банкрутство)» №127-ФЗ, банкрутство (неспроможність) - це визнана арбітражним судом нездатність боржника в повному обсязі задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та (або) виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів.

Банкрутство - це єдино можлива законна процедура по ліквідації юридичних осіб та ВП з борговими зобов'язаннями, а також зі списання безнадійної заборгованості фізичної особи.

Справи про неспроможність (банкрутство) розглядаються арбітражним судом. Боржник - громадянин, в тому числі індивідуальний підприємець, або юридична особа, вони виявилися нездатними задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями та (або) виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів.

Відповідно до Цивільного кодексу РФ, банкрутом не можуть бути визнані: казенні підприємства, установи, політичні партії та релігійні організації.

Юридична компанія «Час справедливості» надає послуги з банкрутства юридичних і фізичних осіб на території м Новосибірська.

Кваліфікована юридична допомога дозволить уникнути необґрунтованих претензій з боку кредиторів і представників судових інстанцій, а також зберегти своє майно Кваліфікована юридична допомога дозволить уникнути необґрунтованих претензій з боку кредиторів і представників судових інстанцій, а також зберегти своє майно.

Юридично грамотна послуга банкрутства дає можливість захистити себе і від такого ризику, як притягнення до кримінальної відповідальності за приховування майна. Ми допоможемо добитися позитивного результату, зберегти душевний комфорт і матеріальний добробут!

Банкрутство фізичних осіб

Банкрутство громадян можна розділити на 3 категорії боржників:

Перша - банкрутство індивідуальних підприємців, Друга - банкрутство селянського (фермерського) господарства. Вимоги закону про банкрутство цих двох категорій, аналогічні банкрутства юридичних осіб, з урахуванням певних особливостей.

Ознаки банкрутства ІП та СФГ: Громадянин вважається нездатним задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями або виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів, якщо відповідні зобов'язання не виконані ним протягом 3 місяців з дати, коли вони повинні були бути виконані, і якщо сума його зобов'язань перевищує 10 '000 рублів.

Окремо варто банкрутство третьої категорія громадян: банкрутство фізичних осіб, які є індивідуальними підприємцями. Закон про банкрутство фізичних осіб вступив в силу з 01.10.2015 року! Вирішено питання з підсудністю зазначених справ: займатися банкрутством громадян будуть арбітражні суди.

Банкрутство юридичних осіб

Ознаки банкрутства юридичних осіб: Юридична особа вважається нездатним задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями або виконати обов'язок по сплаті обов'язкових платежів, якщо відповідні зобов'язання не виконані ним протягом 3 місяців з дати, коли вони повинні були бути виконані. Провадження у справі про банкрутство може бути порушена арбітражним судом за умови, що вимоги до юридичної особи перевищують 300'000 рублів.

Для окремих категорій боржників - юридичних осіб законом встановлені інші ознаки, наприклад, при визнанні банкрутом відсутнього боржника або при банкрутстві стратегічної організації або природної монополії.

Підстави для порушення справи про банкрутство юридичної особи:

Підставою для порушення справи про банкрутство є заява про визнання боржника банкрутом, подану в арбітражний суд з дотриманням всіх норм, передбачених Законом про банкрутство та Арбітражним процесуальним кодексом РФ, при наявності відповідних підстав. Така заява може бути подана:

  • Конкурсним кредитором;
  • Уповноваженим органом - ФНС РФ;
  • Самим боржником.

Для прийняття арбітражним судом заяви ФНС РФ про банкрутство відсутнього боржника необхідна наявність одного з наступних підстав:

  • якщо громадянин-боржник або керівник боржника - юридичної особи, фактично припинив свою діяльність, відсутній або встановити місце їх знаходження не представляється можливим;
  • якщо протягом останніх 12 місяців до дати подання заяви про визнання боржника банкрутом не проводилися операції по банківських рахунках боржника;
  • при наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької чи іншої діяльності боржника.

При цьому суди, як правило, відмовляють у порушенні справи про банкрутство, в разі якщо податковий орган не може підтвердити наявність у відсутнього боржника майна для покриття судових витрат.

Після прийняття заяви про банкрутство арбітражним судом призначається судове засідання з розгляду його обгрунтованості. У разі визнання заяви обгрунтованим вводиться процедура спостереження. У разі банкрутства ліквідованого боржника відразу вводиться процедура конкурсного виробництва. Також в ході справи про банкрутство можуть застосовуватися такі процедури банкрутства: зовнішнє управління та мирова угода. Найбільш часто банкрутство проходить за схемою: спостереження - конкурсне виробництво. Зовнішнє управління, як правило, вводиться для відновлення платоспроможності щодо підприємств, які мають майновим комплексом. Процедура фінансового оздоровлення практично не використовується.

Для проведення процедури банкрутства судом затверджується арбітражний керуючий: тимчасовий керуючий в спостереженні, конкурсний керуючий - в конкурсному виробництві, зовнішній керуючий - в разі введення зовнішнього управління. У загальних випадках кандидатура тимчасового керуючого вказується заявником при подачі заяви про банкрутство; кандидатури конкурсного і зовнішнього керуючих вибирає збори кредиторів більшістю голосів.

Спостереження - процедура, що застосовується в справі про банкрутство до боржника з метою забезпечення збереження його майна, проведення аналізу фінансового стану боржника, складання реєстру вимог кредиторів і проведення перших зборів кредиторів. Вводиться на строк до 7 місяців. Тимчасовий керуючий при проведенні процедури спостереження:

  • Публікує відомості про введення процедури в газеті «Коммерсант»;
  • Повідомляє кредиторів;
  • Запитує документи про діяльність боржника;
  • Бере участь в судових засіданнях з розгляду обґрунтованості вимог кредиторів;
  • Контролює діяльність боржника;
  • Проводить фінансовий аналіз і складає звіти;
  • Робить висновок про можливість відновлення платоспроможності боржника;
  • Проводить перші збори кредиторів;
  • Звітує перед судом.

Конкурсні кредитори для участі в перших зборах кредиторів повинні пред'явити свої вимоги до арбітражного суду протягом 30 днів після публікації повідомлення в ЗМІ. У разі пропуску строку їх вимоги будуть розглянуті в наступній процедурі. Боржник в ході процедури має право здійснювати діяльність з урахуванням накладених законом про банкрутство обмежень.

В кінці процедури спостереження проводиться перші збори кредиторів, яке більшістю голосів приймає рішення про подальшу процедуру і кандидатури арбітражного керуючого. На підставі рішення зборів кредиторів суд вводить наступну процедуру.

Конкурсне виробництво - процедура, що застосовується в справі про банкрутство до боржника, визнаному банкрутом, з метою пропорційного задоволення вимог кредиторів.

Конкурсний керуючий при проведенні конкурсного виробництва:

  • Публікує відомості про введення процедури в газеті «Коммерсант»;
  • Повідомляє кредиторів;
  • Запитує документи про діяльність боржника;
  • Бере участь в судових засіданнях з розгляду обґрунтованості вимог кредиторів;
  • Виконує обов'язки керівника боржника;
  • Проводить збори кредиторів;
  • Звітує перед судом;
  • Проводить інвентаризацію майна;
  • Організовує реалізацію майна;
  • Чи задовольняє грошові вимоги кредиторів.

По завершенню конкурсного виробництва боржник виключається з ЕГРЮЛ, а його зобов'язання вважаються виконаними.

Повернутися на головну сторінку: Юридичні послуги в Новосибірську, ЮК «ЧАС СПРАВЕДЛИВОСТІ»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online