Як використовувати закон про банкрутство фізичних осіб?

  1. Процес цікавої реструктуризації
  2. Кому доводиться платити першим?
  3. Вас визнали банкрутом. Що робити далі?
  4. недешеве задоволення
  5. Банкрутство не для кожного. Чому так?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після першого жовтня і вступу в законну силу закону стало можливим банкрутство фізичних осіб Після першого жовтня і вступу в законну силу закону стало можливим банкрутство фізичних осіб. Виходячи з положень цього закону, правом подачі в судову інстанцію позовної заяви має не тільки саму фізичну особу, але також і податкова інстанція чи банківську установу. Які наслідки такого визнання? Яким чином це змінить відносини боржника і його кредиторів? Далі - докладніше про новації.

Якщо загальна сума боргу банківським організаціям, податковому органу, або, припустимо, заборгованість за оплату житлово-комунальних послуг не перевищує п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, у громадянина є право на самостійну подачу заяви про банкрутство, але в цьому випадку їм повинні бути надані докази власної неплатоспроможності. Як повернути борг банку читайте в цій покрокової інструкції.

Але якщо сума заборгованості вище і одночасно існує прострочення понад три місяці по платежах, на громадянина навіть накладається обов'язок (в іншому випадку загрожує накладення штрафних санкцій) з подачі заяви на банкрутства. На це відводиться тридцять днів з того моменту, коли він ясно усвідомив, що більше не в змозі виплачувати свої борги.

На даний момент деякими компаніями уже робляться пропозиції за невелику суму зробити банкрутом будь-яка фізична особа. Само собою, деякі звернуться до такого варіанту.

Процес цікавої реструктуризації

Отже, Ви усвідомили, що виплатити борг не зможете. Вами була здійснена подача документів в арбітражну інстанцію за місцем проживання (їх перелік вважається великим, в нього входять довідки про майнові операції, кредитна історія, виписки з рахунків і багато іншого).

Судом буде проведена перевірка, обгрунтована чи подача боржником заяви на банкрутства. Якщо все по справі, відбувається призначення фінансового (арбітражного) керуючого - людини, за допомогою якого судом контролюється фінансовий стан банкрута, його фінансові операції. Після цього ситуація може розвиватися по-різному. Існують два варіанти розвитку подій.

Перший - Ви не володієте джерелом доходу, і Вас визнають банкрутом (про це далі).

Другий варіант - у разі наявності постійного джерела доходу банкрутом Вас судова інстанція не визнає. Вам буде запропонована процедура реструктуризації боргів.

Метою реструктуризації є відновлення платоспроможності фізичної особи. Суд, боржник, кредитори і фінансовий керуючий змінюють умови, порядок і часові рамки, в які повинна бути погашена заборгованість. Боржник позбавляється від нарахованих штрафів, штрафних санкцій та відсотків за зобов'язаннями з "минулого".

План, який погодили, необхідно виконати за три роки. За цей часовий період цивільні права будуть піддані істотним обмеженням: неможливо взяти нові кредити, а всі великі угоди і придбання необхідно буде обговорювати з фінансовим керуючим .

При цьому реструктуризацію зовсім не можна вважати обов'язковою процедурою. Іншими словами, навіть якщо Ви володієте постійним джерелом доходу, Ви можете відмовитися від цієї процедури. Якщо відсутня Вашу згоду, процедура проведена бути не може.

Кому доводиться платити першим?

Головний вид заборгованості фізичної особи - це борги за кредитами споживчого типу (6 трлн рублів), а також житлова іпотека (понад 3 трлн рублів). По тому ж іпотечному кредитуванню російськими громадянами було прострочено понад 35 млрд рублів, а споживче кредитування говорить про прострочених виплат приблизно 14% боржників. Аналітиками відзначається, що істотного впливу на ситуацію високою закредитованості у нового закону не буде.

Експертами Арбітражного суду банківська позиція коментується приблизно наступним чином: «Банківські установи спочатку займаються закладенням ризиків неповернення в процентні ставки по позиках. З цієї причини банкірам від цього закону шкоди не буде. Природно, тепер вони більш ретельно оцінюють, наскільки клієнт платоспроможний: нікому не хочеться мати справу з проблемними боргами. Надійні отримують кредити, а на боржників тепер подають заяви. На сьогоднішній день спостерігається значне збільшення позовів банківських установ про достроковому погашенні заборгованості . Буквально рік тому банкіри усвідомили, що громадянами будуть подаватися позови на банкрутство. Тоді ж банками почалося «підчищених хвостів» і стягнення заборгованостей, для того, щоб встигнути до вступу закону в силу.

Цей закон був укладений з ідеєю знизити соціальну напруженість, на думку експерта. Слухаючи барвисті розповіді банківських співробітників про доступність позик, громадяни набирали безліч об'ємних кредитів. Проблема полягає в тому, що дохід багатьох позичальників становить нижче середнього. Начебто нормальне на перший погляд рішення - про виплату великого кредиту невеликими сумами - призвело до сумних наслідків: набрав холодильників і техніки людина позбувся засобів до існування. Альтернатива - введення поширеною світовою процедури - банкрутства.

Вас визнали банкрутом. Що робити далі?

Якщо одного разу Вас визнали банкрутом, в наступний раз грошові кошти будуть видаватися Вам банками дуже акуратно. Ваша історія завжди буде володіти цим ярликом. Припустимо, через 10 років фізична особа - надійний платник за рахунками, непогано заробляє, а статус банкрута залишиться. Хоча законом і надається шанс для беруть нові кредити в рахунок оплати старих.

При цьому націлені на банкрутство варто розуміти, що процедура це нешвидка і не така вже дешева. Розглядом справ про банкрутство фізичних осіб займаються державні арбітражні суди. Як говорилося законодавцями, арбітражні судді мають великий досвід, ніж їх колеги по судам загальної юрисдикції, адже арбітражними суддями розглядаються справи про банкрутство організацій.

Аналітиками передбачається суттєве збільшення черг по арбітражним судам. Якщо в банкрутство громадянина зацікавлена ​​сама установа, необхідне визнання судом права вимоги боргу. Дана процедура в державному суді може розтягнутися на місяці.

недешеве задоволення

Виплата фінансовому керуючому теж перевищить зазначені 25 тисяч рублів (сума, належна фінансовому керуючому, вона регламентована законодавством). Крім іншого, необхідно враховувати витрати на адвокатів.

Банкрутство кожної фізичної особи окремо не вважається вигідним, виходячи з тимчасових точок зору і трудовитрат - як для держави, так і для юристів. Теж саме стосувалося закону про безкоштовної юридичної допомоги : Адвокатам була запропонована консультація людей за 1,5 тисячі рублів - вони, звичайно, відразу ж відмовилися.

І це ж чекає і новий закон. Найімовірніше, юридичними компаніями буде здійснюватися подача позовів про банкрутство «пачками» - людина по 40, - оскільки процедура і документи є однаковими, і, якщо кожен віддасть по 10 тисяч, вигоди буде більше.

Який варіант не був би вами, відбудеться в результаті все одно грошові кошти не збільшаться. Тому єдиною рекомендацією, точно діючої, можна вважати наступну: не брати ніякі кредити (на думку експертів).

Банкрутство не для кожного. Чому так?

Виходячи з положень ФЗ «0 неспроможність (банкрутство)», фізична особа, які винні кредиторам понад п'ятсот тисяч рублів, має право на визнання себе банкрутом.

Ця процедура є платною і включає в себе наступні етапи:

  1. Готується пакет документів для судового звернення.
  2. Оплачується держмито - 300 рублів.
  3. Фінансовий керуючий отримує 25 000 рублів.
  4. Проводиться експертиза, яка оцінює Ваше майно - від 5000 до 7000 руб., А їх може бути більше трьох.
  5. Оплачується публікація в ЗМІ про офіційне визнання Вас банкрутом - вартість послуги від 15 000 до 20 000 руб.

Банкрутство займає від півроку до двох років (кожну ситуацію вважаємо індивідуальної). Таким чином, процедура може обійтися в суму від 140 000 руб.

Компанією "ФІНЕКСПЕРТ' 24" може бути дана Вам консультація щодо врегулювання Ваших проблем по кредитних зобов'язаннях законним шляхом. Ми надаємо консультацію, яка включає в себе фінансовий аналіз. Формуємо пакет документів і представляємо інтереси клієнта в суді і на зборах кредиторів. Наші юристи пропонують грамотні і виключно перевірені практикою методи, які дозволяють отримати максимально вигідний для клієнта результат.

Хочете стати банкрутом і списати всі борги? Пишіть нам!

Що робити далі?
Чому так?
Які наслідки такого визнання?
Яким чином це змінить відносини боржника і його кредиторів?
Кому доводиться платити першим?
Що робити далі?
Чому так?
Хочете стати банкрутом і списати всі борги?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online