Продаж конфіскованих автомобілів. Як купити заставне авто у банку

  1. Як банк продає конфіскований автомобіль
  2. Як уникнути неприємностей при покупці заставного автомобіля

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформляючи позику, будь то іпотека або автокредит, практично кожен впевнений, що його фінансові можливості не підведуть, виплата по боргах пройде без будь-яких великих складнощів. Однак людина планує одне, а життєвий сценарій може розгорнутися в непередбаченому варіанті і тоді навіть найвідповідальнішого позичальникові не вдається якісно виконати покладені на себе кредитні зобов'язання. Якщо в цьому випадку своєчасно не домовитися з банком про реструктуризації кредиту , То можна втратити купленого в борг майна. Фінансова установа конфіскує його і виставить на банківські торги.

Як банк продає конфіскований автомобіль

Конфісковані, старі автомобілі приваблюють своєю вигідною ціною, яка зазвичай на 15-20% нижче ринкової. Зацікавлена ​​особа, що вирішила купити конфіскат, може дізнатися подробиці про товар на офіційному банківському сайті, де надається повна інформація про те, на яких умовах можна здійснити дану операцію і за якою адресою треба звернутися. Наприклад ось заставна вітрина автомобілів банку ВТБ24 , Де ви зможете підібрати авто у своїй ціновій категорії.

Наприклад ось   заставна вітрина автомобілів банку ВТБ24   , Де ви зможете підібрати авто у своїй ціновій категорії

Купівля заставного автомобіля

Як правило, на сайті розміщують фотографії, які підлягають до реалізації з банківських торгів автомобілів, вказуються їх технічні характеристики, дається опис транспортного засобу. Обов'язково вказується дата проведення аукціону та умови, які необхідно дотримати, щоб взяти участь в даному заході. Також потенційний покупець завжди може особисто звернутися в банк за консультацією і зробити візуальний огляд автомобіля.

У тому випадку, якщо виставлені на сайті автомобілі зацікавили, то необхідно буде залишити письмову заявку на участь в торгах і оплатити певний вступний внесок. Для покупця, який виграв на торгах, вступний внесок перейде в розряд передоплати. Тому, хто не виграв торги, внесені грошові кошти будуть повернуті.

Відповідно до російського законодавства, особа, яка придбала машину з аукціону, зобов'язана в найближчі 10 днів внести в касу банку суму, що залишилася. Після цього банк надасть покупцеві акт про проведення торгів. На підставі акта оформляється право власності на куплений з торгів автомобіль.

Якщо у особи, який виграв торги, не вистачає власних грошей на покупку транспортного засобу, то можна скористатися послугами фінансової установи, яке організувало торги і оформити кредит на покупку автомобіля. У цьому варіанті банк надасть позичальникові кредит на лояльних умовах. Саме оформлення пройде оперативно, тому що певна частина документів вже буде знаходитися в розпорядженні кредитної організації.

Як уникнути неприємностей при покупці заставного автомобіля

Потенційний покупець конфіскованого автомобіля повинен розуміти, що ця транспортна одиниця була у використанні. Хоча банк перед тим як виставити на торги автомобіль дає машині оцінку технічного стану, не можна виключати, що він може і промовчати про наявні недоліки. Це дозволить не знижувати ціну автомобіля. Така ситуація може скластися, коли у позичальника утворився занадто великий борг перед банком. Щоб уникнути неприємностей, покупцеві, котра виграла торги, протягом 10 днів, відведених для внесення залишку вартості, треба витратити час з розумом - зробити незалежну експертизу.

Крім технічних проблем з автомобілем, купленого з аукціону, можуть бути і проблеми юридичного характеру. Справа в тому, що багато автовласників конфіскованих банками машин подають в суд на кредитні організації. Такі громадяни вважають, що банк вилучив їх майно незаконно і вимагають від суду визнати дії кредитора неправомірними (рекомендуємо прочитати, як банк проводить стягнення заборгованості і чи можуть забрати майно за борги HBon.ru/kak-bank-provodit-vzyskanie-kreditnoj-zadolzhennosti-mogut-li-zabrat-imushhestvo-za-dolgi ). Для автовласника не важко буде знайти підстави для подання позовної заяви. Найпоширеніше - це навмисно занижена ціна. Або, наприклад, були проігноровані інтереси другої половини позичальника-боржника.

Дані підстави не дозволять покупцеві користуватися придбанням до повного з'ясування обставин, що склалися. Якщо правда виявиться на боці автовласника, то покупцеві доведеться чекати, коли банк поверне йому вкладені в покупку кошти. Цілком можливо, що повернута сума буде дещо менша від тієї, що витратив покупець, так як банк постарається утримати витрати, пов'язані з торгами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online