Челябінці зможуть розплатитися в транспорті банківською картою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нові карти будуть працювати, як і звичайні транспортні

Челябінці зможуть розплатитися за проїзд в громадському транспорті за допомогою банківської карти. Однак до оплати прийматимуться не всі карти, а тільки спеціальні - з транспортним додатком. Оформити їх може будь-хто вже зараз. Кореспондент 74.ru протестував новинку.

Гроші для оплати проїзду зараховуються на окремий рахунок. Це можна зробити через банкомат, або створити мобільний додаток в розділі «Транспортна картка», а також відправивши SMS на номер 900.

Мінімальна сума поповнення - 50 рублів, максимальна залежить від залишку на карті, який повинен бути не більше 10 тисяч рублів (тобто якщо у вас вже є тисяча рублів, то можна закинути дев'ять тисяч).

Вартість проїзду буде залежати від суми поповнення

Проект банківської карти з транспортним додатком для Челябінська розроблений МУП «Служба організації руху» спільно з Челябинским відділенням Ощадбанку.

- Пасажиру не потрібно буде носити з собою кілька карток, не потрібно вносити заставну вартість 50 рублів при покупці транспортної карти, - розповів глава МУП СОД Василь Муленку. - Встановити в транспорті такі ж термінали, як магазинах, не можна, оскільки у нас не просто покупка-продаж. Тим часом опрацьовується питання оплати безпосередньо з карти, без додатків.

- У деяких регіонах є транспортні проекти, але для поповнення карт пасажир повинен пройти до банкомату, на якому має бути спеціальний пристрій. У нас найпростіша технологія поповнення, - розповів заступник керівника Челябинским відділенням Ощадбанку Андрій Антонов. - Челябінські розробки можуть впроваджуватися і в інших регіонах. Важливо прив'язати їх до програмного забезпечення, на якому працюють перевізники.

Так, челябинские напрацювання вже почали впроваджувати в Омську, але там поповнювати карти можна тільки у відділенні банку або в мережі кіосків «Диліжанс», пише НГС.

Так, челябинские напрацювання вже почали впроваджувати в Омську, але там   поповнювати карти   можна тільки у відділенні банку або в мережі кіосків «Диліжанс», пише НГС

Перші такі карти почали видавати в рамках зарплатних проектів на підприємствах Челябінська. Особисті можна оформити у відділеннях банку. Карти працюють на платіжних системах Visa і MasterCard, а в кінці року почнуть тестувати банківські транспортні карти «Мир».

Карти працюють на платіжних системах Visa і MasterCard, а в кінці року почнуть тестувати банківські транспортні карти «Мир»

Для поповнення карти діють всі способи внесення

Що стосується вартості проїзду, вони така ж, як і за звичайними транспортним картам, які можна купити у кондукторів - від 18,4 до 23 рублів в залежності від суми поповнення. також діє єдиний пересадочний годинний квиток .

Річне обслуговування особистої (НЕ зарплатної) карти обійдеться на 150 рублів дорожче звичайної

Кореспондент 74.ru вивчив досвід інших міст щодо впровадження оплати проїзду по банківських картах. У Нижньому Новгороді технологія безконтактної оплати Pay Pass через смартфон з Apple Pay, Samsung Pay або Android Pay працює в метро і на канатній дорозі , Пише NN.ru. До кінця року місцеві транспортники обіцяють впровадити її в трамваях-тролейбусах, а до травня 2018 - в автобусах. У Новосибірську така ж технологія впроваджена в метро, ​​тестується на інших видах транспорту. В Єкатеринбурзі встановили перший термінал для безконтактної оплати банківською картою на станції «Площа 1905 року». Планується, що в четвертому кварталі можна буде оплатити проїзд за допомогою безконтактних банківських карт PayPass, payWave і безконтактними картами «Мир», пише E1.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online