База боржників за кредитами і позиками на прізвище

  1. Єдина база кредитів і позик
  2. Звідки беруть інформацію про боржників банківські служби?
  3. Інші джерела кредитних історій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


Коли банк або велика кредитна організація збирається укладати з фізичною особою угоду на предмет надання йому позики, або кредиту - основоположним фактором довіри виступає не надана здобувачем інформація про доходи і поручителів. Головним в цьому питанні є попередня фінансова ситуація, що складається навколо позичальника. Простіше кажучи - кредитна історія .

Резонне питання, що виникає у більшості претендентів - чи існує єдина база кредитів і позик, чи можна до неї отримати доступ, не будучи великим кредитором? Чи можна дізнатися заборгованості конкретного громадянина? У даній статті ми відкриємо завісу таємниці і внесемо ясність в дане питання. Все по порядку.

Єдина база кредитів і позик

Набравши в будь-якому браузері нехитрий адреса   fssprus
Набравши в будь-якому браузері нехитрий адреса fssprus.ru , Здобувач потрапляє на сайт судових приставів, де розташовується федеральна база боржників. Ведеться копітка збір інформації досить давно, але лише з недавніх пір постановою Уряду він виведений у відкритий доступ. Так, єдина база існує і інформація, що розташовується в ній, являє заборгованості будь-яких видів:

  • несплати за житлово-комунальному господарству;
  • заборгованості за кредитами і позиками;
  • податкові виплати і затримки по ним;
  • заборгованості по аліментах.

Виходить, що будь-яка заборгованість фізичної особи фіксується в цій базі. Крім того, існує можливість ознайомитися з боргами юридичних осіб і індивідуальних підприємців перед державним бюджетом, муніципальними утвореннями та інше.

Перевірка даних цікава не тільки працівникам банків і кредитних організацій. Уточнити власну благонадійність можна особисто, наприклад, перед поїздкою за кордон, тому що відповідно до законодавчих актів нашої країни виїзд за межі державних кордонів боржникам (не тільки великим) заборонений.

Мінусом цієї бази є неповна інформація, що надається. Виходить, що дана база заповнюється федеральними приставами на підставі, одержуваної ними інформації. Заборгованості за позиками або банківськими кредитами сюди не завжди вносяться, тому як банки просто нараховують штрафні санкції недбайливих позичальників, не повідомляючи виконавчі влади.

Якщо ж банк підключає до справи судові інстанції - тоді інформація потрапляє до приставам, і вони розміщують її в своїй базі. Правда, як тільки позичальник ліквідує заборгованість - дані про прострочені виплати і судових розглядах прибираються із загальної бази, тобто кредитна історія, в даному випадку, не зіпсується.

Звідки беруть інформацію про боржників банківські служби?

Звідки беруть інформацію про боржників банківські служби

Дані про заборгованість здобувачів надаються в бюро, яке займається веденням історій кредитів і позик. Мінус такої інформації був в тому, що позичальник міг не вказати свої прострочені борги, бюро могло вчасно не оновити інформацію, додайте сюди людський фактор і отримаєте не зовсім коректні інформаційні банки даних.

З появою єдиної бази даних по кредитах і позиках все стало на порядок простіше. Тепер банку немає потреби робити запит в будь-яке бюро кредитних історій, або кілька, щоб отримати інформацію про той чи інший позичальника, про його борги і платоспроможності. З цієї ж базою працюють великі і дрібні кредитні організації, в тому числі - видають малі суми на короткі терміни.

База містить тільки інформацію, актуальну сьогоднішнього дня. Затримки по виплатах житлово-комунального господарства та аліментах навряд чи зацікавить великого кредитора. Лише постійні борги, затримки по виплатах і неоплачені кредити можуть вплинути на прийняття рішень на користь видачі здобувачеві фінансів.

Виникає інше резонне питання - чи користуються банківські службовці та працівники великих кредитних організацій іншими джерелами, крім єдиної бази кредитів і позик?

Інші джерела кредитних історій

Інші джерела кредитних історій

Безсумнівно, для видачі великих сум необхідно перевірити позичальника не по одній лінії. У базі, що надається федеральними приставами, міститься актуальна інформація, але не показує повної картини. У плані знання повної фінансової історії позичальника більш актуальним буде звернення саме до відповідного бюро.

Лише там знайдеться вся інформація про:

  • прострочені платежі,
  • затримках по виплатах,
  • судових розглядах з фінансових справах,
  • невиплачених мікропозик і великих кредитах.

Як було сказано вище - борг, виплачений позичальником, забирається з єдиної федеральної бази приставів і інформація про нього «зникає», що не дає повної картини фінансової «життєдіяльності» здобувача. Тоді як вказівку всіх прострочень, заборгованостей дасть правильну точку зору на те, чи варто мати фінансові відносини з людиною, організацією.

Великим кредиторам на кшталт банків простіше отримати інформацію про потенційного позичальника. Користуючись єдиною базою кредитів і позик, даними кредитних історій та іншими джерелами, банк може скласти повну картину фінансової діяльності здобувача і прийняти по його проханню рішення, часто не на користь останнього.

Перш ніж звертатися за фінансами в банки, до великих кредиторам, навіть в мікрофінансову організацію, варто поцікавитися власної кредитною історією, згадати все заборгованості, залагодити всі незакриті питання, виплатити борги. Спокійне фінансове минуле забезпечить не менше райдужне грошове майбутнє.

База кредитів і позик існує, нею користуються гравці фінансового ринку, бути в ній не обов'язково і варто розраховуватися за всіма заборгованостями, щоб полегшити собі життя.

База даних боржників

Резонне питання, що виникає у більшості претендентів - чи існує єдина база кредитів і позик, чи можна до неї отримати доступ, не будучи великим кредитором?
Звідки беруть інформацію про боржників банківські служби?
Виникає інше резонне питання - чи користуються банківські службовці та працівники великих кредитних організацій іншими джерелами, крім єдиної бази кредитів і позик?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online