Що робити, якщо ваш будинок визнали самобудом? Адвокат "Правового захисту" взяв участь в передачі на Радіо Свобода

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

незаконне будівництво   багатоквартирних будинків незаконне будівництво багатоквартирних будинків. Що робити, якщо ваш будинок визнали самобудом? Чи можна захиститися від цього і як не потрапити в подібну ситуацію? Адвокат «Правового захисту» Богдан Леськів виступив на Радіо Свобода.

5 жовтня 2014 року адвокат МОКА «Правовий захист» Леськів Богдан Романович взяв участь у записі передачі Радіо Свобода у рубриці «Людина має право», присвяченій проблемам ошуканих пайовиків і незаконному будівництву багатоквартирних житлових будинків на ділянках, призначених для індивідуального житлового будівництва, садових, дачних ділянках. Що робити, якщо ваш будинок визнали самовільним будовою?

Адвокат Богдан Романович Леськів розповів слухачам про можливі шляхи вирішення даної проблеми.

Також ви можете почитати статтю адвоката Артема Олександровича Сидорова на цю тему на нашому сайті.

В ході передачі адвокатом Богданом Леськіва були прокоментовані конкретні історії ошуканих громадян - учасників пайового будівництва, які відбулися в Саратові і Волгограді. В результаті дій недобросовісних забудовників, що побудували багатоквартирні житлові будинки на земельних ділянках, не призначених для цих цілей, громадяни, на підставі рішень судів, які визнали будинку самовільними будовами, позбулися свого житла. Хто винен в цьому і що робити людям, які опинилися в результаті без квартир і без грошей, внесених забудовнику; яка роль у трагедії органів влади; чи можна було запобігти цим ситуації; чи можна відстояти права на житло або хоча б повернути свої гроші; як боротися за свої права і як не попастися на виверти шахраїв-забудовників; які документи необхідно перевіряти у забудовників і які заходи передбачливості робити при участь у пайовому будівництві - на ці та інші питання відповів адвокат Богдан Леськів .

У багатьох випадках громадяни, бажаючи придбати житло дешевше, не замислюються при цьому про те, що попередньо необхідно провести перевірку "юридичної чистоти" як передбачуваної операції, так і самого будівництва, особливо тоді, коли забудовник залучає кошти на будівництво будинку в обхід ФЗ- 214 "Про участь у пайовому будівництві ....".

І все ж, якщо ви придбали квартиру в будинку, побудованому на садовій ділянці і будинок погрожують знести, ще не все втрачено. Існують правові механізми легалізації таких будівель, а також певні алгоритми дій, які необхідно вжити з метою "узаконення" зведеного багатоквартирного будинку. Правда не у всіх випадку можлива легалізація багатоквартирних будинків, зведених на не призначених під це земельних ділянках. Якщо легалізувати будова не вдалося і будинок все ж буде знесений, залишається можливість поборотися за повернення грошових коштів, які громадяни заплатили недобросовісним забудовникам.

Якщо легалізувати будова не вдалося і будинок все ж буде знесений, залишається можливість поборотися за повернення грошових коштів, які громадяни заплатили недобросовісним забудовникам

Ви можете звертатися для отримання консультацій та допомоги в суді з питань, пов'язаних з придбанням часток (квартир) в будинках, розташованих на ділянках ІЖС, садових і дачних ділянках в колегію адвокатів "Правовий захист" по тел. 8 495 691 38 72, 787 75 07.



За матеріалами: Група компаній '' Правовий захист ''

http://realtylaw.ru/newsall/newsmedia/2014/10/24/newsmedia_13566.html?curPos=40 Р§С,Рѕ РґРμР »Р ° С,СЊ, РμСЃР» Ре РІР ° С € РґРѕРј РїСЂРёР · РЅР ° Р »Ре СЃР ° РјРѕСЃС,СЂРѕРμРј? РђРґРІРѕРєР ° С, "РџСЂР ° РІРѕРІРѕР№ Р · Р ° С ‰ РёС,С <" РїСЂРёРЅСЏР »СѓС ‡ Р ° СЃС,РёРμ РІ РїРμСЂРμРґР ° С ‡ Рμ РЅР ° Р Р ° РґРёРѕ РЎРІРѕР ± РѕРґР °% D7% F2% EE +% E4% E5% EB% E0% F2% FC% 2C +% E5% F1% EB% E8 +% E2% E0% F8 +% E4% EE% EC +% EF% F0% E8% E7% ED% E0% EB% E8 +% F1% E0% EC% EE% F1% F2% F0% EE% E5% EC% 3F +% C0% E4% E2% EE% EA% E0% F2 +% 22% CF% F0% E0% E2% EE% E2% EE% E9 +% E7% E0% F9% E8% F2% FB% 22 +% EF% F0% E8% ED% FF% EB +% F3% F7% E0% F1% F2% E8% E5 +% E2 +% EF % E5% F0% E5% E4% E0% F7% E5 +% ED% E0 +% D0% E0% E4% E8% EE +% D1% E2% EE% E1% EE% E4% E0 http% 3A% 2F% 2Frealtylaw. ru% 2Fnewsall% 2Fnewsmedia% 2F2014% 2F10% 2F24% 2Fnewsmedia_13566.html% 3FcurPos% 3D40


Що робити, якщо ваш будинок визнали самобудом?
Чи можна захиститися від цього і як не потрапити в подібну ситуацію?
Що робити, якщо ваш будинок визнали самовільним будовою?
13566.html?
CurPos=40 Р§С,Рѕ РґРμР »Р ° С,СЊ, РμСЃР» Ре РІР ° С € РґРѕРј РїСЂРёР · РЅР ° Р »Ре СЃР ° РјРѕСЃС,СЂРѕРμРј?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online