Уряд Росії викупило майже 100% акцій банку в Азербайджані

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Група ВТБ завершила операцію з купівлі 99,99 відсотка акцій Банку ВТБ (Азербайджан), випливає з повідомлення, опублікованого у вівторок на сайті розкриття корпоративної інформації Росії.

Про це повідомляє Day.Az з посиланням на Trend .

Згідно з інформацією, Банк ВТБ 24, що входить до групи ВТБ, викупив 48,99 відсотка акцій, що належали AtaHolding. Угода вступила в силу 10 листопада цього року.

Таким чином, акції Банк ВТБ (Азербайджан) тепер розподілені між Банк ВТБ (51 відсоток) та Банк ВТБ 24 (48,99 відсотка), а також фізичною особою Адигезалом Агаєвим (0,01 відсотка).

Про те, що ВТБ 24 купує акції AtaBank, в ВТБ (Азербайджан) стало відомо ще в липні цього року. Тоді повідомлялося, що загальна вартість угоди склала приблизно 31,4 мільйона доларів.

Раніше в цьому році AtaHolding також продав належні йому сто відсотків акцій в AtaBank. Новим власником банку став інший великий холдинг країни - Synergy Group. Після вступу в силу обох угод AtaHolding остаточно покинув банківський ринок Азербайджану.

У головному офісі Групи ВТБ раніше Trend повідомляли, що зміна складу акціонерів Банку ВТБ (Азербайджан) не позначиться на його діяльності.

"Придбання пакета акцій ВТБ (Азербайджан) проводиться з метою посилення контролю і в рамках оптимізації системи управління зарубіжної мережею", - зазначили тоді в офісі ВТБ.

ВТБ (Азербайджан) діє в республіці з 1993 року (тоді він називався AF-Bank).

Група ВТБ - російська фінансова група, що включає більше 20 кредитних і фінансових компаній, що працюють у всіх основних сегментах фінансового ринку. Основним акціонером групи є уряд Росії, якій в особі Росмайна і міністерства фінансів належать 60,9 відсотка голосуючих акцій, або 45,01 відсотка (з урахуванням ГК "Агентство по страхуванню внесків" - 92,23 відсотка) від статутного капіталу банку.

Інші цікаві новини читайте на сторінці Day.Az в Facebook

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online