Якість ліків в Азербайджані береться під строгий контроль

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для прискорення процедури затвердження інструкцій з використання лікарських препаратів в Центрі аналітичної експертизи міністерства охорони здоров'я Азербайджану створена служба перекладу. Про це, як передає Day.Az , повідомили Trend в середу в прес-службі відомства.

"Не дивлячись на те, що пунктом 4.2." Правил державної реєстрації лікарських засобів та ведення реєстру "передбачається укладення договору для проведення попередньої експертизи документів, поданих для держреєстрації, і стягування мита відповідно до договору, до 2016 року ця процедура не дотримувалася. Тому після переговорів з Тарифним радою був затверджений тариф на проведення попередньої експертизи ", - йдеться в повідомленні.

У першому півріччі 2016 року було підготовлено пропозиції щодо вдосконалення законодавчої бази щодо реєстрації лікарських засобів. З метою створення служби фармаконагляду були розроблені відповідні правила, фахівці, які працюватимуть в цій області, були спрямовані на тренінги в зарубіжні країни.

В даний час ведеться робота по створенню електронної системи державної реєстрації лікарських препаратів. Поряд з цим були організовані поїздки для ознайомлення з заводами ряду великих виробників ліків, підготовлений меморандум про співпрацю з "Національним центром експертизи лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичної техніки" Казахстану.

З березня 2016 року в Центрі почала функціонувати служба, діяльність якої заснована на принципі "єдиного вікна". З метою отримання сучасних технологічних, інноваційних знань і практичних навичок більш 30 співробітників взяли участь у місцевих і міжнародних тренінгах. Була вдосконалена структура Центру, затверджений стратегічний план. Також в користування населення і підприємців був переданий повністю оновлений електронний сайт Центру (www.pharma.az). За допомогою застосовуваних нових пошукових систем можна отримати інформацію про лікарські препарати, які пройшли держреєстрацію, цінах на ліки, затверджених Тарифним (ціновим) радою, інформацію про аптечних організаціях. В майбутньому готується перехід до електронного документообігу для прискорення процесу діловодства.

В даний час, відповідно до нових структурними змінами, відділ контролю (інспекції) за якістю ліків продовжує свою діяльність як відділ по роботі з суб'єктами фармацевтичного ринку. Забезпечується регулярна участь працівників відділу у тренінгах та моніторингах, проводиться обмін науково-практичним досвідом з партнерами, приділяється особлива увага запровадженню та дотриманню принципів і стандартів GPP (Good pharmacy practice - Належна аптечна практика), GDP (Good distribution practice - Належна практика дистрибуції) та GMP (Good manufacturing practic - Належна виробнича практика).

Також в першому півріччі 2016 року було посилено діяльність відділу, відповідального за розгляд скарг і запитів окремих громадян і різних організацій, що надходять на "гарячу лінію" Центру аналітичної експертизи МОЗ, оперативне вирішення скарг і докладне інформування громадян.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online