Доля трамвая "5-а": по Французькому бульвару тепер ходить маршрутка, а на 10 Апреля готують кільце

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23 жовтня 2014 року, 4:40 Переглядів: 23 жовтня 2014 року, 4:40 Переглядів:   Рух обіцяють відновити

Рух обіцяють відновити. Фото: uc.od.ua.

Уже тиждень, як в Одесі припинено рух трамваїв по маршруту №5-а (від музкомедії до Аркадії). За офіційною інформацією, це пов'язано з реконструкцією вулиці Генуезькій, яка з'єднує площу 10 Апреля і Аркадію. "Сегодня" з'ясувала, наскільки реальною є перспектива остаточної ліквідації маршруту.

У мерії запевняють, що чутки про закриття маршруту не відповідають дійсності, а рух трамваїв по Французькому бульвару припинено тимчасово.

"Повномасштабні роботи по оновленню підземних комунікацій почнуться 10 листопада. Необхідність ремонту на Генуезькій дійсно є: останні двадцять років вулиця інтенсивно забудовувалася багатоповерхівками, і старі труби вже не в змозі забезпечувати комунальну інфраструктуру району на належному рівні. Ремонт триватиме близько року", - повідомила " сьогодні "глава прес-служби мерії Наталія Мальцева.

Відзначимо, відновлення трамвайного сполучення пов'язано також з будівництвом трамвайного кільця, яке повинно з'явитися на площі 10 Квітня. Після завершення його будівництва "5-а" ходитиме, причому не в реверсному односторонньому режимі, як це було з лютого поточного року, а повноцінно.

"Трамвай буде! І коло буде!" - запевнила нас Мальцева. А так як до самої Аркадії його маршрут не дійде, то з площі 10 Квітня для підвезення пенсіонерів до пляжу організовують безкоштовний автобус.

Молодим же одеситам, які бажають погуляти по осінньої Аркадії, залишається сподіватися на додаткову маршрутку, що йде від музкомедії. Вартість проїзду в ній не перевищує ціну на квиток в електротранспорті (1,5 грн), а йде вона досить извилисто: через вулицю Канатну, проспект Шевченко , Гагаріна та Французький бульвар, звідки повторює шлях трамвая №5-а до Аркадії. Зате повернутися в центр звідси можна безпосередньо через Французький бульвар. Аналогічним чином проходить тепер і видозмінений шлях маршрутки № 137. Місцеві жителі ж знайшли для себе природну альтернативу трамваю.

"Можна пройти один квартал по Французькому бульвару до вулиці Пироговській, піднятися вгору до проспекту Шевченка та біля політеху сісти на тролейбус №7 або №9", - розповів одесит Філіп Уастов.

Одеські експерти не в захваті від припинення маршруту "5-а".

"Не бачу в цьому нічого хорошого. Але і поганого теж", - говорить голова Одеського обласного комітету профспілки перевізників Володимир Чечоткін.

А ось директор асоціації транспортників Анатолій Вітковський висловився категорично: "Хтось будував, планував рух трамваїв в Аркадію. Потім вирішили прибрати, відрізали цілу гілку. Так у нас в місті відбувається часто-густо. Трамвай нікому не потрібен!" - обурений Вітковський.

Одеські громадські діячі побоюються, що скасування трамвая - перший крок на шляху до його ліквідації, за яким послідує перетворення Французького бульвару з пам'ятки в курну магістраль. "В результаті постраждає і екологія, і імідж Одеси, не кажучи вже про значення бульвару, як історичного об'єкта", - вважає наш співрозмовник в природоохоронному суспільстві. За даними організації, на бульварі вже з'явилися невідомі геодезисти, відкрито готують його до реконструкції.

Нагадаємо, в день виборів в Одесі відкриють нові автобусні маршрути.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Доля трамвая" 5-а ": по Французькому бульвару тепер ходить маршрутка, а на 10 Апреля готують кільце". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Дмитро Остапов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online