12 квітня 2015 року - День космонавтики. Зі святом, дорогі друзі! - новини космосу, астрономії та космонавтики на ASTRONEWS.ru

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

12 квітня 2015 9:53:50

12 квітня 2015 року - День космонавтики. Зі святом, дорогі друзі!

«Дан старт космічної ракети,
злетів грім
в простори висоти!
Хто знав такі ж, як ці,
великі миті
звершення мрії! »
(В. Котов, 1961 г.)
12 квітня 1961 р радянський льотчик-космонавт Юрій Олексійович Гагарін вперше в історії людства здійснив пілотований політ у космос на космічному кораблі «Восток», і з тих пір ця пам'ятна дата в Радянському Союзі і в багатьох інших країнах світу стала відзначатися як День космонавтики. Сьогодні ми, росіяни, традиційно продовжуємо святкувати цей великий для нашого народу і всього людства свято, який ознаменував собою перемогу людського розуму над грізними силами природи.
«Старт космічної багатоступеневої ракети пройшов успішно, і після набору першої космічної швидкості і відділення від останнього ступеня ракети-носія корабель-супутник почав вільний політ по орбіті навколо Землі.
За попередніми даними, період обертання корабля-супутника навколо Землі становить 89,1 хвилини; мінімальне видалення від поверхні Землі (в перигеї) дорівнює 175 кілометрам, а максимальна відстань (в апогеї) становить 302 кілометри; кут нахилу площини орбіти до екватора 65 градусів 4 хвилини.
Вага космічного корабля-супутника з пілотом-космонавтом становить 4725 кілограмів, без урахування ваги кінцевому ступені ракети-носія
Період виведення корабля-супутника «Схід» на орбіту космонавт товариш Гагарін переніс задовільно, і в даний час відчуває себе добре. Системи, що забезпечують необхідні життєві умови в кабіні корабля-супутника функціонують нормально », вказувалося в повідомленні ТАСС, опублікованому 13 квітня 1961 о« Комсомольской правде ».
Тривалість польоту склала в цілому 1 годину 48 хвилин, приземлення відбулося в районі села Смєловка Саратовської області. Через всього одну годину після приземлення космонавта він був виявлений пошуковими службами.
Радянська преса рясніла радісними заголовками, такими як: «Перемога праці, науки, розуму!», «Світ аплодує Юрію Гагаріну», «Космос в подарунок планеті приніс радянська людина». Сьогодні колектив Astronews, продовжуючи розділяти щиру радість за тріумфальний подвиг радянського героя, від щирого серця вітає всіх відвідувачів нашого сайту з цим улюбленим багатьма з нас святом. Хочеться побажати нам усім, щоб в нашій країні космічна галузь, незважаючи ні на що, продовжувала розвиватися і відкривати для людської думки нові горизонти. Ще раз всіх зі святом!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online