У людей відбирають телефони під виглядом перевірки IMEI

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

22 жовтня 2010, 7:45 Переглядів: 22 жовтня 2010, 7:45 Переглядів:   У людей відбирають телефони під виглядом перевірки IMEI

У людей відбирають телефони під виглядом перевірки IMEI.

У історії з відключенням "сірих" і "чорних" телефонів з'явилися несподівані наслідки. Чиновників, які обіцяли відключати "нечесні" трубки, випередили шахраї. Представляючись працівниками міліції, вони відбирають у перехожих телефони нібито для перевірки IMEI-кодів. Мовляв, потрібно з'ясувати, чи не занесений апарат в "чорний" список, т. Е. Не знаходиться в розшуку як викрадений. Після чого "перевіряючі" зникають. Одного з таких хитрунів днями зловили в Луганській області. "27-річний Ігор, який нещодавно звільнився з в'язниці після сьомого ув'язнення, підходив на вулиці до молоді і представлявся співробітником карного розшуку. При цьому називав прізвище співробітника, який у нас працює! - розповіла нам працівник прес-служби стаханівського міськвідділу міліції Анастасія Лошадкіна. - потім вимагав показати мобілку і повідомляв, мовляв, є підозри, що апарат в "чорному" списку. Далі питав, чи є на телефон документи, а коли власник відповідав, що вони вдома, то пропонував йти разом за документами, відводив в ма олюдное місце, там відбирав телефон і тікав ". За словами Лошадкіна, так постраждало кілька людей. Головний радник голови МВС Костянтин Стогній каже, що в Києві також є випадки, коли шахраї забирають у школярів телефони "на перевірку", а для переконливості пишуть записку батькам, щоб ті прийшли і забрали його завтра в райвідділі. Природно, там ніякого телефону не надається.

ЯК НЕ ПОПАСТИСЯ. У МВС кажуть, що міліція має право підійти на вулиці і попросити показати телефон, що нерідко і практикує. "Але справжній патруль - це як мінімум дві людини в формі. Ви маєте право вимагати у них посвідчення і маршрутний лист, - говорить Стогній. - Якщо ж телефон просить показати людина в цивільному (а це може бути опер), то теж вимагайте посвідчення і при сумнівах телефонуйте 102 ". Патруль може переписати дані телефону і власника, але ні в якому разі не вилучати апарат на вулиці. А ось юристи Тетяна Монтян і Олексій Резніков вважають, що такі перевірки без постанови суду незаконні. Якщо патруль вас попросить пред'явити телефон, ви можете відмовитися. Зобов'язані ви будете це зробити лише після постанови суду.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У людей відбирають телефони під виглядом перевірки IMEI". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ігор Сєров

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online