Приватні садки в Барнаулі: що, по чому і скільки?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Приватні дитячі сади в Барнаулі, незважаючи на значну різницю в оплаті, складають конкуренцію муніципальним дитсадкам Приватні дитячі сади в Барнаулі, незважаючи на значну різницю в оплаті, складають конкуренцію муніципальним дитсадкам. При цьому якщо спочатку нерідко батьки віддають в такі дитячі сади дітей, тому що їм не дісталося місце під час основного набору або ще не підійшла черга за віком у "звичайних" дитячих садах, то потім багато хто залишається тут практично до школи.

Пояснюють це тим, що тут і нагляд краще, і харчування, і безпосередньо навчання. При цьому є навіть такі дитсадки, де встановлені відеокамери. В режимі он-лайн трансляції батьки можуть спостерігати, ніж в конкретний момент займається його дитина. Що стосується оплати, то деякі батьки, вважаючи всі офіційні і неофіційні витрати в муніципальному дитячому садку, вважають, що оплата в середньому в 10 тис. Рублів за Барнаулу не така вже й велика.

Приватні садки, які працюють легально, укладають з батьками договір, затверджений комітетом за освітою, і виписують нормальні пріходнікі "Приватні садки, які працюють легально, укладають з батьками договір, затверджений комітетом за освітою, і виписують нормальні пріходнікі. Що стосується краще / чи не краще - це справа суб'єктивна. На мою думку, краще групи по десять-п'ятнадцять чоловік з вихователем і помічником, ніж групи по тридцять чоловік з одним вихователем, який фізично не може вивести дітей на прогулянку ", - розповіла читачка amic.ru.

За її словами, в місяць вона платить за послуги подібного дитячого садка 11 тис За її словами, в місяць вона платить за послуги подібного дитячого садка 11 тис. Руб., Але якщо в якісь дні дитина не відвідує дитсадок, роблять перерахунок. "Внесок робили в районі 15 тис. Рублів, більше гроші не збирали ні на що (я про іграшки, канцелярію, миючі засоби і т.д.). Винятки становили новорічні подарунки (200 рублів). Своя кухня і дитячий майданчик. Три групи від 10 до 15 осіб, але на ділі левова частка дітлахів в садок ходить до тихої години. у групі вихователь і помічник. Є медпрацівник. Надходять логопед, музпрацівник, хореограф, викладач з англійської мови. Заняття включені у вартість. Приміщення досить велике. Перевіряючі інстанції (пожежники, СЕС та ін.) перевіряють їх п остоянно. З мінусів - знаходиться далеко від будинку, без машини дістатися проблематично (від автобусної зупинки дорослому йти приблизно 15 хвилин). Швидше до мінусів, ніж до плюсів віднесу те, що в групах стоять висувні ліжка, тобто діти сплять в тій же кімнаті, де грають ", - пояснила вона.

Як розповіла молода мама Надія Соловйова, її дитина відвідує приватний дитячий сад на вул Як розповіла молода мама Надія Соловйова, її дитина відвідує приватний дитячий сад на вул. Молодіжна. "Вибрали дитячий сад за рекомендаціями, а головне, тому що в муніципальному саду місця не надали. Приватний дитячий садок - хороша альтернатива для дітлахів та батьків. В роботі садка абсолютно все влаштовує, директор садка Ольга Соколова, на мій погляд, зробила все для того , щоб діткам у них було комфортно. По-перше, домашня обстановка, в тому числі хороші шпалери, килими, іграшки, музичні інструменти для занять і ін. По-друге, в групу набирають не більше 18 чоловік, в нашу групу ходять 11- 13 дітей, це дозволяє вихователям работат ь практично з усіма індивідуально. Для порівняння: в державний садок ходять близько 30 осіб в групу ", - зазначила вона.

Також Надія підкреслила: Претензій до садка ніяких немає, завжди звертаю увагу, як моя дитина прощається з вихователем, коли я його забираю додому, це важливо, тут можна побачити ставлення дитини до вихователя і в цілому до садка Також Надія підкреслила: "Претензій до садка ніяких немає, завжди звертаю увагу, як моя дитина прощається з вихователем, коли я його забираю додому, це важливо, тут можна побачити ставлення дитини до вихователя і в цілому до садка. Так ось, коли син каже вихователю "Поки", посилає їй повітряні поцілунки, посміхається, бачу, що дуже задоволений, вранці збирається і йде також з величезним задоволенням ".

За її словами, якщо "зараз з'явиться можливість перевести дитину в муніципальний дитячий сад, цього робити не буду, поки дозволяють кошти, будемо ходити в приватний сад. Хоча державний садок у нас буквально під вікном, а в" Виростай-ку "доводиться возити на машині, і навіть це не заважає ".

Крім того, на мій погляд, оплата за наш сад не захмарна "Крім того, на мій погляд, оплата за наш сад не захмарна. Знаю, що в місті є і вище, ми платимо в місяць 9500 рублів, ніяких додаткових грошей ні разу не збирали, тільки на подарунки на Новий рік - по 300 руб. подарували їм по м'якій іграшці, на решту коштів запросили оператора і створили з дітлахами невелику новорічну казку. Скинули кожному на диск - дуже приємний подарунок для дітей і батьків. Ще раз повторю, якщо держава не може забезпечити дітей місцями в дитячих садах (це стосується не тільки Барнаула), то ми повинні бути б лагодарни людям, які беруться за організацію приватного дитячого садка. Мені навіть представить складно, скільки відповідальності за це несе керівник. Спасибі їм за це велике, а головне - всім вихователям за наших діточок ", - резюмувала вона.

В цілому відгуки батьків про комерційне дошкільну освіту досить різноманітні. Комусь подобається все, когось не влаштовують окремі моменти. Але все зводитися до того, що ідеальних дитячих садків немає. "Ви як любляча мама шукаєте найкращий варіант для своєї дитини, але ідеалів не буває", - зауважила одна з матусь.

як повідомили   ІА Амітел   в комітеті за освітою Барнаула, в даний час в місті ринок приватних послуг у сфері дошкільної освіти в цілому насичений як повідомили ІА Амітел в комітеті за освітою Барнаула, в даний час в місті ринок приватних послуг у сфері дошкільної освіти в цілому насичений. Існуючі приватні організації розраховані на надання послуг 2 тис. Дітей.

До реєстру приватних організацій, що надають населенню послуги з догляду та нагляду за дітьми дошкільного віку в Барнаулі, включено 45 організацій. Серед них, наприклад, приватний дитячий садок "Апельсин" (працює за ліцензією), Центр дитячого розвитку "Чарівна країна", Центр сім'ї та дитинства "Зростаємо разом", приватний дитячий садок "Місто Сонця", недержавна освітня установа дитячий садок "HappyBaby" , Центр денного перебування "Дитячий садок", приватний дитячий садок "акварельку", Центр дошкільного виховання "Місто Дитинства", Центр денного перебування дітей "Подорож", Дитячий сад "Suzuki" та ін.

Багато з приватних організацій пропонують короткочасний і погодинної режим перебування, але є і повноцінні приватні дитячі садки, які набирають групи повного дня по догляду і догляду за дітьми від 1 року до 6-7 років Багато з приватних організацій пропонують короткочасний і погодинної режим перебування, але є і повноцінні приватні дитячі садки, які набирають групи повного дня по догляду і догляду за дітьми від 1 року до 6-7 років. При цьому наповнюваність таких дитсадків становить від 10 і до 102 чоловік. Десь це просто догляд за дітьми і невелика кількість навчальних занять, десь повноцінні освітні програми. Відповідно розрізняється і оплата: від 7,5 тис. До 13 тис. Рублів на місяць.

Як заходи підтримки недержавних форм дошкільної освіти підприємцям надається інформаційна підтримка, проводяться консультації з питань відкриття приватних дитячих садів і створення в них необхідних умов для дошкільнят. Також надається допомога в підготовці необхідних документів для участі в грант "Приватний (сімейний) дитячий садок", який можна отримати в рамках довгострокової цільової програми "Розвиток дошкільної освіти в Алтайському краї на 2011-2015 рр.".

Як вважають фахівці, наявність приватного сектора на ринку послуг для дітей дошкільного віку необхідно, тому що це дозволяє задовольнити соціальні потреби населення (низька наповнюваність груп, гнучкий режим перебування, отримання місця без черги), сприяє розвитку місцевої економічної бази, створює робочі місця, знімає напруженість у забезпеченні доступності дошкільної освіти.

У той же час в діяльності приватних дошкільних організацій існує ряд правових і організаційних труднощів, одними з основних є такі:

- висока вартість послуги (від 8 тис. Рублів і вище в місяць за повний день перебування) не дозволяє скористатися ними для широкого загалу населення;

- більшість приватних дошкільних організацій не мають ліцензії на право ведення освітньої діяльності, наявність якої є гарантом, що з дітьми займаються співробітники з педагогічною освітою за затвердженими освітніми програмами у відповідних санітарним і пожежним вимогам приміщеннях. На жаль, для забезпечення нагляду та догляду, організації дозвілля дітей отримання дозволу або відповідності приміщення нормам не є обов'язковим;

- відсутня законодавча база для організації контролю за умовами перебування дітей в приватних освітніх організаціях;

- найчастіше відвідування приватної організації батьками розглядається як тимчасова послуга до отримання місця в муніципальному дитячому садку. Діти продовжують залишатися в реєстрі черговиків на отримання місця в муніципальному дошкільному навчальному закладі.

"З огляду на забезпеченість дітей 3-7 років послугами муніципального дошкільної освіти, активного розвитку приватного сектора в даному напрямку не очікується, наявну кількість приватних дошкільних організацій забезпечує потребу в них", - резюмувала голова комітету за освітою Наталя Полосина.

Відзначимо, в 2013 році відкрито рекордну за останні роки кількість місць в дошкільних освітніх установах Барнаула. Так, за рік в крайовому центрі побудовані нові дитячі садки: №262 (пр-д Північний Власіхінскій, 12), №264 (вул. 280-річчя Барнаула, 10), №265 (вул. Юріна, 307а), №263 ( пер. Трудовій, 34). Відкрито нові групи в дитячому садку №80 (придбані приміщення за адресою: Змеиногорский тракт, 104 / М), №168 (реконструйовано будівлю колишнього дитячого садка за адресою: вул. Водопровідна, 95), отримав нове приміщення дитячого садка в мікрорайоні Затон.

За рахунок коштів крайового і муніципального бюджетів переобладнані групи в 50 дошкільних освітніх установах. Вжиті заходи дозволили забезпечити місцями в дитячих садах всіх потребуючих дітей у віці від 3 до 7 років, підкреслили в адміністрації Барнаула.

редактор ІА Амітел Світлана Яковлєва

Фото: читачів ІА Амітел і з архіву редакції

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online