Аналіз ринку логістичної нерухомості Європи (I квартал 2018) - Ділові новини АН BFS

  1. орендні ставки
  2. прибутковість
  3. попит

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У першому кварталі 2018 року на ринку логістичної нерухомості Європи відзначено невелике зростання орендних ставок, зниження прибутковості і зростання попиту на малі об'єкти на околиці міст

У першому кварталі 2018 року на ринку логістичної нерухомості Європи відзначено невелике зростання орендних ставок, зниження прибутковості і зростання попиту на малі об'єкти на околиці міст.

орендні ставки

У першому кварталі 2018 року орендні ставки залишалися майже без змін на більшості досліджуваних ринків (39 з 45). В цілому орендні ставки в Європі виросли на 0,4% в квартальному вимірі.

Зростання обмежується декількома місцями в регіоні ЦСЄ (Угорщина, Польща, Румунія, Чехія) на 1,8% і напівпериферія (Ірландія, Іспанія, Італія, Португалія) на 1,2%. Помірним було зростання в Німеччині і склав 0,3%, а в Лісабоні виросли на 7,1%, що обумовлено високим попитом через розвиток електронної комерції і дуже обмеженою пропозицією високоякісного логістичного простору. Орендні ставки в Варшаві, яка користується великим попитом у операторів логістики та електронної торгівлі, зросли на 2,9%.

прибутковість

Прибутковість в секторі логістики впала на третю досліджуваних ринків, при цьому середньозважена прибутковість кращих європейських об'єктів опустилася на 5 б. п. до рівня 6,1% - новий історичний мінімум. За останні 12 місяців на більш ніж двох третинах ринків спостерігалося зниження прибутковості, а Франція (-63 б. П.) Випередила всі інші регіони. Ставки прибутковості практично на всіх основних ринках логістики в Європі зараз знаходяться на найнижчому рівні за останні 10 років, хоча розрив у порівнянні з іншими секторами, як і раніше, вище показників, які спостерігалися в попередньому циклі.

попит

Незважаючи на те що орендні ставки залишалися незмінними для великих логістичних об'єктів, зростає попит і конкуренція за невеликі урбаністичні логістичні об'єкти на околицях міст. Оператори модернізують свої ланцюжка поставок, це призводить до збільшення орендної плати за малі об'єкти, що продовжиться в довгостроковій перспективі.

за матеріалами Cushman & Wakefield

Додайте джерело АН BFS в обране Google Новини . Що далі? Буде цікавіше!

Що далі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online