Засновника «Додо піци» запідозрили в поширенні наркотиків з Латинської Америки: Нічого не нагадує?

  1. «Закладка» в туалеті
  2. невловимі заявники
  3. Бізнес вибирає публічність

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Федора Овчинникова, засновника мережі піцерій «Додо піца», викликали на допит в поліцію. У правоохоронців з'явилися підозри, що бізнес Овчинникова - лише прикриття, за допомогою якого він поширює наркотики з країн Латинської Америки. Справа, фабула якого майже збігається з сюжетом суперпопулярного серіалу «У всі тяжкі», має ще кілька особливостей. По-перше, підставою для допиту бізнесмена стала заява з печаткою ФСБ від громадянки, особа якої поліція навіть не стала встановлювати. Потім з'ясувалося, що прізвище заявниці збіглася з прізвищем бізнес-партнера Овчинникова, але вона заявила, що підпис підробили. По-третє, Овчинников не став чекати розвитку подій, а відразу ж розповів про все в фейсбуці. Чому це важливо? Федора Овчинникова, засновника мережі піцерій «Додо піца», викликали на допит в поліцію

Фото: соцмережі

«Це все здається фантастикою? Латинська Америка? Піцерії закордоном для прикриття? Я слухав все це, і хотілося себе ущипнути, щоб повірити в реальність того, що відбувається. Мені здається, самому слідчому, молодою вродливою дівчиною, було ніяково від усього цього », - написав в своєму фейсбуці підприємець після свого допиту в ОВС по району Південне Медведково 30 січня.

Справу завели за статтею 228.1 пункт 5 КК РФ «Незаконні виробництво, збут або пересилання наркотичних засобів». Людині, якій закидають цю статтю, може загрожувати довічне ув'язнення. Овчіннікову поки нічого не загрожує, звинувачень не висунули, підприємець перебуває в статусі свідка.

«Закладка» в туалеті

23 листопада 2017 року один із співробітників «Додо піци» в районі Південне Медведково знайшов в туалеті «закладку» - пакет з наркотиками, після чого повідомив про це в поліцію.

«Я навіть юридично не мав відношення до цієї піцерії, вона належала і управлялася нашим партнером-франчайзі», - пояснює Овчинников.

з офіційного повідомлення МВС слід, що це був пакет «вагою понад 550 грамів» з похідними Н-метілефедрона.

На допиті в поліції Овчинников дізнався, напередодні в тому ж ресторані знайшли ще одну «закладку» - і вже з 200 грамами речовини.

невловимі заявники

Мережа піцерій підозрюють у збуті наркотиків. Ресторан в США - обтяжуюча обставина ...

Під час розмови зі слідчим з'ясувалося: заяву про поширення наркотиків в піцеріях Овчинникова, вказавши його номер телефону, написала якась «Катерина Вікторівна Проніна», причому таких заяв було створено два. Одне надійшло по електронній пошті, а інше, письмове, виявили в ящику для анонімних заяв на Петрівці, 38.

Коли адвокат підприємця попросив ознайомитися з письмовою заявою, він побачив, що «в кутку стояла величезна печатку з написом ФСБ і датою 1 листопада», з нього ж стало зрозуміло, що в ГУВС заяву переправили 9 листопада. Тобто - до того, як стало відомо навіть про перший випадок з «закладкою» в туалеті піцерії.

«Хто така Проніна О.В., за словами слідчого, ніхто не знає. Ми запитали, чи будуть її шукати, і не отримали конкретної відповіді. Особисто з Поранений Є.В., за словами слідчого, ніхто не спілкувався. Ніхто її не бачив. Особистість не встановлювали », - здивувався Овчинников.

Як стало відомо ЗМІ, вже після публікації в фейсбуці Овчинникова поста про допит (з моменту його публікації пройшло не більше 10 годин), стали з'являтися перші відомості щодо Поранений. Зокрема, The Bell з'ясував , Що прізвище та ініціали заявниці збігаються з прізвищами і ініціалами співзасновниця компанії «Вітаголд», а адреса «Вітаголд» збігається з адресою піцерії в Люберцях. Компаньон Поранений і інший співзасновник «Вітаголд», В'ячеслав Прокудин, підтвердив The Bell, що їх компанія управляє пиццерией в Люберцях по франшизі, а на питання про Поранений відповідати відмовився.

Зате з Катериною Поранений вдалося зв'язатися виданню VC. Бізнесвумен заявила журналістам, що ніякої заяви не писала, а підпис її - підробили. «Я сама була не в курсі заяви, що воно подано від мого імені і в іншому районі Москви, я там не проживаю. Підпис там не моя, вона сфабрикована, просто взяли прізвище когось із інвесторів », - припустила жінка.

Овчинников запевняє, що не знав особисто свого партнера-франчайзі на прізвище Проніна і відкинув можливість їх внутрішнього конфлікту. «Це схоже на чиюсь дурість», - припускає підприємець. Він не поспішає пов'язувати всю історію з тиском на його бізнес і спробою його відібрати.

Він не поспішає пов'язувати всю історію з тиском на його бізнес і спробою його відібрати

Федір Овчинников поки вважає те, що відбувається «дурістю». Фото з архіву

Бізнес вибирає публічність

Публічність цієї історії - «головний важіль і захист» фірми, впевнений Федір Овчинников. Бізнесмен підтвердив, що коментувати деталі поліцейського слідства в фейсбуці і пред'являти до поліції претензії йому боятися не варто: «Компанія працює цілком відкрито, приховувати нічого, ми публікуємо навіть наші доходи . А ось якщо ми не розповімо про це, то дамо можливість іншим маніпулювати і фальсифікувати », - пояснив підприємець.

Публічність як захист від тиску на бізнес до недавнього часу вибирав рідко. Але останнім часом ситуація змінилася.

В середині січня про незвичайний «контакті» з московською поліцією вирішив розповісти засновник мережі ресторанів «М'ясо і Риба» Сергій Миронов. Поліцейські з Кунцевського відділення прийшли в ресторан і відвезли з собою кухаря, кондитера і бармена, щоб «пробити їх по базі» - все цікавлять поліцію документи були у цих співробітників на руках.

«Ніякі аргументи менеджера, що у нас повна посадка (в ресторані немає вільних місць - М. П.), що ми просто не зможемо далі працювати, потерпимо жахливі збитки, у нас незадоволені гості ... Поліцію це не обходило», - написав бізнесмен.

Виручати колег з відділу поліції поїхав кадровик підприємства. Ось як вона описала розмову з начальником відділення поліції: «Там він ласкаво і з відчутним перевагою вимовив: ви розумієте, нам потрібно три картки знижок вашого ресторану на 50%. І додав: безіменні ».

Натомість на три картки знижок поліція пообіцяла припинити «перевірку» і відпустити затриманих, написав Миронов.

«Кадровик негайно зв'язалася зі мною. Я, не довго думаючи, попросив її дохідливо пояснити пану поліцейському, що це взагалі-то кримінально-каране діяння (ну смішно ж, еге ж?) І що так робити охоронця закону не те, що не рекомендується, а як би заборонено зовсім » , - розповідає бізнесмен в своєму фейсбук-пості, який став популярним.

Коли співробітник відділу кадрів ресторану відмовила начальнику відділення, порадивши їм придбати картки знижок, поліцейський, з її слів, відповів так: «Це подарунок від нас дуже важливим людям, тому по-хорошому просимо, а то буде гірше!». Але до вечора, у міру того, як про затримання ставало відомо все більшому колу людей, персонал відпустили з відділення.

Про схожою «перевірці» нещодавно розповідала і інший підприємець, засновниця мережі кафе і кондитерських «Андерсон» Анастасія Татулова. вона також написала звернення в фейсбуці, правда, в пості йдеться про пошук юриста, який би міг допомогти «відбитися» від претензій різних наглядових інстанцій.

«Трепка нервів, вимагання, хамство. Призводять підставних людей, щоб ми їм продали алкоголь, коли не виходить - пишуть в акті, що побачили муху і пильно не змогли пройти повз », - скаржилася Татулова.

Її історія лише трохи відрізняється від того, що розповів Миронов. Силовики з автоматами напереваги прийшли в кафе і зажадали, щоб персонал поїхав до відділення. На місці перевіряти документи вони відмовлялися. «На всі питання і скарги відповідають одне: у нас орієнтування, ви схожі на терористів, ми затримаємо вас на 48 годин, і нам за це нічого не буде ...» - скаржилася жінка журналу «Секрет Фірми».

В результаті Татуловой знайти юриста вдалося - в фейсбуці вона отримала «дуже багато пропозицій», і за всіма 11 позапланових перевірок, які пройшли в кафе «Андерсон» протягом трьох місяців, свої права вона відстояла.

Чому це важливо?
Латинська Америка?
Піцерії закордоном для прикриття?
Ну смішно ж, еге ж?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online