Рим - Флоренція: поїзд, автобус - розклад і квитки

  1. Як дістатися з Риму до Флоренції самостійно
  2. Відстань між містами
  3. Рим - Флоренція на поїзді
  4. Відправлення з центрального вокзалу Терміні
  5. Відправлення з вокзалу Тібуртіна
  6. Відправлення з вокзалу Остіенсе
  7. Квитки з Риму до Флоренції
  8. Автобус Рим - Флоренція
  9. З Рима до Флоренції на автомобілі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Окреслюючи поїздку до Вічного міста, не варто нехтувати можливістю відвідати хоча б на один день ще один, мабуть, найкрасивіше місто Італії. Подорож Рим - Флоренція не тільки додасть вражень, а й дозволить відчути істотну різницю між регіонами Лаціо і Тоскана.

Подорож Рим - Флоренція не тільки додасть вражень, а й дозволить відчути істотну різницю між регіонами Лаціо і Тоскана

Як дістатися з Риму до Флоренції самостійно

Щоб відвідати один їх найкрасивіших міст Італії з Риму багато туроператорів, що спеціалізуються на подорожах по Апеннінському півострову, наполегливо пропонують скористатися своїми послугами. Однак, з тих чи інших причин, це не завжди виявляється зручним. Ініціативний мандрівник може знайти альтернативний варіант, так як дістатися з Риму до Флоренції самостійно не складає великих труднощів. Відмінно налагоджене сполучення між двома містами надає туристу можливість здійснити поїздку різними видами транспорту - швидкісними або регіональними поїздами, автобусом або автомобілем, і, врешті-решт, літаком. Вибір багато в чому залежить від виділяється на подорож часу - адже обернутися туди і назад, насолодившись красою міста-музею, можна і за один день. На це надихає зовсім невелике, за російськими мірками, відстань.

Відстань між містами

Відстань від Рима до Флоренції в середньому становить близько 280км. Час в дорозі в значній мірі залежить від використовуваного виду транспорту і може варіюватися від одного до чотирьох з невеликим годин. Наприклад, скориставшись повітряним сполученням, дістатися в кінцеву точку можна менш ніж за п'ятдесят хвилин. Маршрут Рим - Флоренція поїзд Frecciarossa компанії Trenitalia долає за 1 годину 16 хв., А по автомобільній дорозі на це може знадобитися від трьох до більш ніж чотирьох годин, в залежності від швидкості і обраної автомагістралі.

Рим - Флоренція на поїзді

Мережа залізниць в Італії чудово розвинена, тому не дивно, що потяги є найбільш популярним видом транспортного сполучення між найбільшими містами. Обслуговуючі маршрут Рим - Флоренція поїзда належать двом великим компаніям перевізників - державної Trenitalia і приватної Italo, складовою гідну конкуренцію за ціною послуг, транспортних послуг. Відправитися в подорож можна з декількох римських вокзалів: Терміні, Тібуртіна або Остіенсе - в будь-якому випадку кінцевою точкою буде центральний вокзал Флоренції Санта Марія Новела.

Відправлення з центрального вокзалу Терміні

Він є найбільш зручним для початку подорожі. Тут перетинаються дві гілки метрополітену, що дозволяє швидко, минаючи міські пробки, дістатися сюди з будь-якої точки міста. Станція метро знаходиться в підземній частині будівлі самого вокзалу. Крім цього, на прилеглій площі є кінцева зупинка багатьох міських автобусних маршрутів. Вокзал працює з 04.30 ранку до 01.30 ночі.

Відправлення з вокзалу Тібуртіна

Звідси здійснювати політ Рим - Флоренція буде не менш зручно, так як поблизу від вокзалу знаходиться станція метро лінії В Tiburtina. На привокзальній площі розташована одна з найбільших столичних автостанцій, що є відправною точкою більшості рейсових автобусів у багато європейських міст і країни СНД. Тут же знаходиться і автобусна зупинка міських маршрутів. Вокзал працює щодня з 04.30 до 01.30.

Відправлення з вокзалу Остіенсе

Розташований на півдні від центру Риму, він є самим мініатюрним з усіх трьох вокзалів міста. Найближча станція римської підземки - Piramide по лінії В. Недалеко від вокзалу знаходиться також залізнична станція Порта Сан Паоло гілки Рим-Лідо. На привокзальній площі є велика парковка для автомобілів і зупинка кількох міських автобусів. Вокзал відкритий з 06.00 до 22.00 вечора.

Офіційний сайт компанії TRENITALIA
Офіційний сайт компанії ITALO

Квитки з Риму до Флоренції

Так як дістатися до Флоренції з Риму можна з усіх трьох його вокзалів, загальна кількість курсують між містами поїздів просто величезна. З огляду на це, інтервал йдуть від них поїздів не перевищує 10-15 хвилин, що дозволяє підібрати будь-який зручний для поїздки час.

Якщо заздалегідь спланувати подорож, то можна істотно заощадити на ціні квитка - від 19 до 53 відсотків. З огляду на, що в день відправлення ціни на квитки Рим - Флоренція можуть продаватися по 50 євро, то при ранньому on-line бронювання та купівлі, їх вартість може становити:

  • за 1 день до відправлення - 40 євро;
  • за 1 тиждень - 29 євро;
  • за 2 тижні - 27 євро;
  • за 1 місяць - 23 євро;
  • за 3 місяці - 19 євро.

Так як пропоновані ціни на квитки представлені в режимі реального часу - їх вартість може незначно змінюватися в ту або іншу сторону.А скориставшись варіантом подорожі на автобусі можна підібрати і альтернативний варіант поїздки.

Автобус Рим - Флоренція

Автобус Рим - Флоренція

Прямі рейси з Риму здійснюють кілька транспортних компаній - Baltour, Bus Center і Flixbus. Автобуси цих компаній має відправляються з автостанції Тібуртіна. Скориставшись їх послугами, дістатися до Флоренції можна приблизно за три з половиною - чотири години. Досить тривалий час у дорозі, в порівнянні з поїздкою на поїзді, компенсує більш низька ціна квитка Рим - Флоренція. Наприклад, компанія FLIXBUS, будучи безсумнівним лідером на ринку автобусних перевезень не тільки по Італії, а й по всій Європі, пропонує найбільш вигідні умови подорожі.

Офіційний сайт компанії FLIXBUS

Підібрати зручний варіант поїздки можна безпосередньо на сайті цієї компанії, що здійснює прямі автобусні маршрути Рим - Флоренція. Ціна квитка тут, як і на будь-якому подібному сайті, може варіюватися в залежності від дня тижня і залишився до поїздки часу бронювання.
Підібрати зручний варіант поїздки можна безпосередньо на сайті цієї компанії, що здійснює прямі автобусні маршрути Рим - Флоренція

З Рима до Флоренції на автомобілі

За що з'єднує Мілан і Неаполь автостраді А1 найкоротша відстань від Риму до Флоренції становить 271км, що дозволяє найбільш швидко дістатися в заплановану точку наміченого маршруту - всього за три з половиною години. Трохи більше буде потрібно часу, якщо скористатися регіональними автодорогами. При цьому варто пам'ятати, що в деяких місцях такого маршруту є платні ділянки.

Поїздка на автомобілі надає можливість самостійно дістатися до Флоренції і в повній мірі насолодитися подорожжю. Послуги оренди авто надають численні пункти прокату в Римі.



Ми сподіваємося, що інформація нашого сайту 39rim.ru виявиться для вас корисною. Бажаємо приємних подорожей !!!

Рим - Флоренція: поїзд, автобус - розклад і квитки

Середня оцінка 5 Проголосувало 7

Сподобалася стаття? Поділися з друзями!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online