ФГ БКС успішно розмістила облігації Хабаровського аеропорту в рамках ІС «Схід»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

02.09.2016 11:34 02

ФГ БКС успішно розмістила облігації Хабаровського аеропорту в рамках ІС «Схід»
Фінансова група БКС виступила організатором розміщення облігацій ТОВ «АВІАТЕРМІНАЛ» - 100% дочірнього підприємства ВАТ «Хабаровський Аеропорт», оператора міжнародного терміналу.
Цей випуск став першим розміщеним в рамках Інвестиційної системи «Схід» (ІС «Схід»), спільно створеної в цьому році АТ «Фонд розвитку Далекого Сходу» (ФРДВ) та Асоціацією учасників фінансового ринку «Некомерційне партнерство розвитку фінансового ринку РТС» (НП РТС ).
«Офіційний старт інвестиційної системи« Схід »- це нова віха розвитку фінансового ринку на базі сучасних технологій. Російський Далекий Схід має всі передумови до того, щоб стати регіональним фінансовим центром, проте це можливо тільки за умови вдосконалення фінансової інфраструктури, включення населення в інвестиційний процес, а також створення стимулів для інвесторів з боку держави », - заявив президент Асоціації« НП РТС » Роман Горюнов.
Урочиста церемонія розміщення облігацій відбулася 2 вересня у Владивостоці в рамках щорічного Східного економічного форуму (ВЕФ) (https://forumvostok.ru/pervye-sdelki-na-birzhe-voshod-projdut-v-ramkah-vef/). У заході брав участь повноважний представник президента РФ в Далекосхідному федеральному окрузі Юрій Трутнєв.
Обсяг розміщення склав 100 млн рублів, ставка щоквартального купона - 15% річних, термін до погашення - 1 рік. Кошти від розміщення підуть на реконструкцію міжнародного терміналу аеропорту Хабаровська.
У розміщенні взяли участь виключно фізичні особи. Книга заявок була зібрана за один день з перепідпискою: було отримано 224 заявки від інвесторів з 33 російських міст загальним обсягом 143 млн рублів. При цьому частка заявок з Москви склала лише 20%.
«Стимулювання інтересу фізичних осіб до інструментів фондового ринку є одним із пріоритетів державної стратегії щодо розвитку фінансового ринку. Розміщення облігацій орієнтованих на приватних інвесторів на майданчику ІС «Схід» стане важливим кроком в реалізації цієї політики. У свою чергу БКС володіє високотехнологічної інфраструктурою, яка значно спрощує процес отримання доступу фізосіб до торгів. Зокрема, інвестор може скористатися послугою віддаленого відкриття рахунку без відвідування офісу, а також здійснювати операції в кілька кліків на комп'ютері або телефоні », - говорить керуючий директор брокерської компанії БКС Андрій Алетдінов.
За його словами, близько 40% інвесторів набувають облігації на індивідуальні інвестиційні рахунки (ІВС), які в даному випадку майже подвоюють потенційну прибутковість вкладень за рахунок можливості отримання податкових відрахувань.
Інвестиційна система «Схід» розроблена з метою створення умов і механізмів для залучення інвестицій в розвиток економіки Далекого Сходу через російський фінансовий ринок, як за рахунок російських, так і міжнародних інвесторів з країн АТР.
«Нова біржова площадка разом з технологічною інфраструктурою БКС здатна задати імпульс інвестиційної активності в далекосхідному регіоні і забезпечити свіжий приплив роздрібних інвестицій в економіку», - вважає керівник департаменту операцій з борговими інструментами БКС Наталія Пекшева.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online