ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТИТИ ЧИ НЕ ПЛАТИТИ - 11 лютий 2016 - ЮК Мій адвокат - АДВОКАТИ, ЮРИСТИ Дніпро, Дніпропетровськ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТИТИ ЧИ НЕ ПЛАТИТИ»   У 2015 році власників «крутих» іномарок наздогнав не приємний сюрприз у вигляді транспортного податку, розмір якого склав 25000 гривень за кожну «круту» іномарку

«ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТИТИ ЧИ НЕ ПЛАТИТИ»

У 2015 році власників «крутих» іномарок наздогнав не приємний сюрприз у вигляді транспортного податку, розмір якого склав 25000 гривень за кожну «круту» іномарку.

Згідно закону, транспортний податок повинні були оплачувати власники автомобілів не старше 5 років з об'ємом двигуна більше 3-х літрів.

У 2015 році податкові органи з порушенням порядку передбаченого податковим кодексом (податкові рішення-повідомлення повинні були отруюватися до 1 липня), з запізненням почали слати рішення повідомлення про сплату транспортного податку.

Безумовно, такий стан речей не сподобалося власником дорогих автомобілів, що призвело до масового оскарження дій податківців.

Спочатку суди не охоче розглядали справи стосуються транспортного податку і часто відмовляли платникам податків. Однак до кінця 2015 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд переглянув своє ставлення до транспортного податку, вставши на захист платників податків і масово почав скасовувати рішення податкової про нарахування «грабіжницького» податку.

Суть рішень Дніпропетровського окружного адміністративного суду зводилася до того, що нові податки, яким є транспортний податок, встановлюються за 6 місяців до настання нового бюджетного періоду. Оскільки новий транспортний податок був введений на початку 2015 року, його нарахування повинно було здійснюватися не раніше 2016 року. Тому вимога про сплату податку за 2015 рік є таким, що суперечить податковому закону і підлягає ануляції.

Виходячи з логіки вище згаданих рішень, можна прийти до висновку, що транспортний податок можна не платити і в 2016 році. Так, на початку 2016 року законодавець вніс зміни до податкового кодексу, фактично встановивши новий податок, а саме, визначив, що в 2016 році підлягає сплаті податок в розмірі 25 000 грн. за автомобілі дорожче 750 мінімальних заробітних плат, які не досягли 5 років. А значить, такий податок платники податків повинні почати сплачувати лише з 1 січня 2017 року.

Звичайно ж, з огляду на досвід 2015 року, власникам елітних іномарок, в 2016 році слід чекати «листів щастя» про сплату транспортного податку. Для того щоб не платити податок необхідно оскаржити рішення податкової про нарахування транспортного податку, звернувшись до податкового адвокату.

У Дніпропетровську спорами з податкової займаються податкові адвокати Юридичної компанії «Мій адвокат» 066 886 72 77; 063 836 98 99; 067 368 95 39. Тому, якщо Вам прийшов лист про сплату транспортного податку, звертайтеся до наших податковим адвокатам. Наші адвокати не допустять стягнення з Вас незаконно нарахованих податків.

Читайте також:

ХТО БУДЕ ПЛАТИТИ ПОДАТОК НА АВТОМОБІЛЬ З 2016 РОЦІ

ХТО уникне СПЛАТИ ТРАНСПОРТНОГО ПОДАТКУ (ПОДАТКУ НА РОЗКІШ)

ПОДАТОК НА РОЗКІШ. КОМЕНТАР АДВОКАТА

ЧОМУ У 2015 РОЦІ МОЖНА НЕ ПЛАТИТИ ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК

Про ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ У 2015 РОЦІ.

Інші статті від податкового адвоката.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online