ЯК розірвати договір - 18 Жовтня 2016 - ЮК Мій адвокат - АДВОКАТИ, ЮРИСТИ Дніпро, Дніпропетровськ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«ЯК розірвати договір»   Розірвання договору складний і багатогранний процес, який здійснюється набагато складніше, ніж про це думають обивателі

«ЯК розірвати договір»

Розірвання договору складний і багатогранний процес, який здійснюється набагато складніше, ніж про це думають обивателі.

На питання про те, як розірвати договір, більшість опитаних директорів підприємств Дніпропетровська відповідало, - шляхом відмовитися від виконання зобов'язань ».

Однак таке легковажне поводження може призвести до стягнення з підприємства штрафних санкції.

З точки зору закону розірвання договору в односторонньому порядку строго заборонено.

Розірвати укладений договір можна лише в 3-х випадках:

  1. За взаємною згодою сторін.
  2. У зв'язку з форс-мажорними обставинами.
  3. У зв'язку з порушенням однієї із сторін зобов'язань за договором.

З першими двома все гранично ясно. Якщо сторони не проти, вони можуть розлучитися полюбовно. Якщо війна, то очевидно договір не підлягає виконанню.

З третім все набагато складніше. Справа в тому, що розірвання договору в односторонньому порядку здійснюється виключно через суд. Тобто через подачу відповідної заяви і розгляду питання розірвання договору в судовому порядку. Такий стан речей робить питання розірвання договору складним і дорогим.

У той же час, дане бюрократично вимога законодавства можна і обійти, здійснивши певні дії на стадії укладання договору.

Так, відповідаючи на питання, як розірвати договір без суду необхідно спочатку визначиться з питанням про який договір йдеться.

Якщо мова йде про цивільному договорі, тобто договорі не пов'язаному з підприємницькою діяльністю, то для припинення договору в ньому повинен міститися пункт про можливість його розірвання в односторонньому порядку у випадку порушення обов'язків за договором другою стороною.

Якщо мова йде про господарському договорі, то в ньому повинен міститися пункт про можливість застосування однієї зі сторін оперативно-господарських санкцій у вигляді розірвання договору в односторонньому порядку.

Наявність таких пунктів в договорі надасть добросовісної стороні право розірвати договір в позасудовому порядку без застосування до такої стороні будь-яких санкцій.

З огляду на середню вартість ведення процесу в Дніпро (близько 5 тисяч гривень) попередніми аналіз договору (до його підписання адвокатом) і внесення в нього відповідних змін, може скоротити витрати на розірвання договору сумлінного підприємця в десять разів.

У Дніпропетровську (в Дніпрі) аналізом договорів, а так само супроводом господарської діяльності юридичних осіб займаються адвокати Юридичної компанії «Мій адвокат». Тому якщо хочете скоротити витрати на ведення своєї господарської діяльності, звертайтеся до наших адвокатам по роботі з юридичними особами 066 886 72 77; 063 836 98 99; 067 368 95 39.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online