Пільги на капремонт інвалідам 1, 2, 3 групи, повинен платити за капітальний ремонт, внески, компенсація

  1. Законодавче регулювання питання
  2. Які групи інвалідів мають право на пільги
  3. Як інвалідам отримати пільги
  4. куди звертатися
  5. Необхідні документи
  6. Вибір накопичувальної системи
  7. Як розраховують пільгу
  8. Регіональні особливості оформлення пільги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пільги на капремонт інвалідам - ​​засіб підтримки федеральними та регіональними органами влади громадян, нездатних з об'єктивних причин платити самостійно Пільги на капремонт інвалідам - ​​засіб підтримки федеральними та регіональними органами влади громадян, нездатних з об'єктивних причин платити самостійно. Щоб отримати допомогу, потрібно потрапити в перелік пільговиків, встановлений законодавчо, а після цього звернутися за наданням субсидії. Як розраховується пільга на внесок, куди подавати пакет документів?

Законодавче регулювання питання

Пільга на капітальний ремонт для інвалідів надається на підставі, а також статті 169 ЖК РФ. Регіональній владі дано право самостійно встановлювати правила пільгування, вирішувати, чи платять інваліди 1 групи за капітальний ремонт в даному регіоні або мають інваліди 2 групи платити за капітальний ремонт, чи є особливі умови для отримання знижки.

Розмір внесків на капремонт встановлений статтею 156 ЖК РФ . Крім цього, збори власників житла може прийняти рішення про їх збільшення.

Зібрані кошти акумулюються на спеціальних рахунках і витрачаються на ремонт будинку відповідно до складеного графіка. Гроші на рахунках постійно накопичуються і витрачаються у міру необхідності виключно на усунення недоліків, що виникли в процесі експлуатації житлового будинку.

Які групи інвалідів мають право на пільги

Стаття 17 нормативного акту 181-ФЗ визначила перелік інвалідів, які можуть отримати знижку на оплату внесків Стаття 17 нормативного акту 181-ФЗ визначила перелік інвалідів, які можуть отримати знижку на оплату внесків. До них відносяться:

  • інвалід 1 групи , А також 2 і 3 груп;
  • особи, які мають дітей-інвалідів;
  • діти з інвалідністю.

Таким чином, компенсація за капремонт інвалідам 1 та 2 груп наполовину лягає на державу.

У разі проживання інваліда в аварійному будинку під знесення, коли місцева влада вирішила вилучити будинок і житлові приміщення для державних потреб, а також якщо інвалід - наймач житла, то обов'язок по сплаті внесків не виникає.

Як інвалідам отримати пільги

Надання субсидії на оплату внесків відбувається тільки після подання відповідної заяви Надання субсидії на оплату внесків відбувається тільки після подання відповідної заяви. Для цього потрібно заповнити бланк і разом з документами за встановленим переліком надати його в уповноважений орган.

куди звертатися

Питанням надання пільги на оплату капремонту інвалідам завідує житловий відділ муніципалітету. Деякі нюанси поводження:

  1. Отримати субсидію можливо тільки при відсутності заборгованості. Тому внески сплачуються до моменту звернення.
  2. Будинок, в якому проживає заявник, включений в програму з капремонту.
  3. Інвалід підтверджує свій статус довідкою або посвідченням. Їх видає відділ соціального захисту за місцем проживання або МФЦ.

Якщо боргів немає, будинок включений в програму ремонту, то можна збирати пакет документів для отримання пільги по капремонту інвалідам 1 та 2 груп. Інваліди 3 групи до переліку не входять.

Необхідні документи

Обов'язковий перелік документації для нарахування   пільги інвалідам 3 групи   включає наступні папери: Обов'язковий перелік документації для нарахування пільги інвалідам 3 групи включає наступні папери:

  • паспорт заявника;
  • посвідчення особи інших членів сім'ї, як оригінали, так і копії;
  • оплачені квитанції внеску на капітальний ремонт;
  • відомості про доходи членів сім'ї;
  • виписку з додому книги;
  • довідку про повну виплату внесків і відсутності заборгованості;
  • Заява.

У заяві вказується номер рахунку, на який повинна перераховуватися субсидія.

Якщо інвалід не може звернутися особисто, то за нотаріальним дорученням за нього має право клопотати довірена особа. Документи можна відправити через портал держпослуг або МФЦ, коли це зручніше.

Якщо не перераховувати внески, то, крім накопичення боргу, додасться і пеня в розмірі 1/300 ставки рефінансування, яка нараховується щодня. На злісних неплатників може надійти позов до суду.

Вибір накопичувальної системи

Власники житла на зборах власників визначають, яким способом вони будуть накопичувати кошти для капітального ремонту будинку Власники житла на зборах власників визначають, яким способом вони будуть накопичувати кошти для капітального ремонту будинку.

Можна вибрати один з двох варіантів:

  • перераховувати гроші на спецрахунок ТСЖ;
  • перераховувати внески на рахунки Фонду капремонту.

У першому випадку контроль над засобами залишається за власниками, а й ремонт вони організовують самі. При другому варіанті всі роботи і контроль забезпечує Фонд.

Найчастіше власники не приймають рішення, тоді діє другий варіант автоматично і кошти перераховуються до Фонду капітального ремонту. Цю ситуацію можна змінити за бажанням власників квартир.

Як розраховують пільгу

Розмір пільги на капремонт інвалідам 1, 2 групи залежить від площі квартири і мінімального внеску. Якщо за рішенням загальних зборів власників інвалід платить суму більшу, ніж розрахована за законом, то компенсуватися буде тільки сума до збільшення. Витрати понад ліміт не відшкодовуються.

Для розрахунку приймаються наступні норми метражу: на одну людину - 33 метри, на сім'ю з двох осіб - по 21 метру на кожного, якщо в сім'ї проживає три людини - по 18 метрів, на чотирьох - по 15 метрів. Для осіб з певними захворюваннями норматив може бути збільшений, і це теж враховується.

Регіональні особливості оформлення пільги

Регіони можуть встановлювати свої умови для надання пільги інвалідам 2 групи , 1 і 3 груп. Тому в різних областях розмір внесків при рівних умовах може відрізнятися. Порядок надання пільг і перелік документів при цьому однакові для всіх.

Чи повинні інваліди 1 і 2 груп платити за капремонт? Цей обов'язок поширюється на всіх власників житла, включеного до держпрограми. Але даної категорії осіб частина коштів може бути відшкодована після їх звернення до уповноваженого органу. Для цього потрібно зібрати обов'язкові документи. Розрахунок компенсації провадиться виходячи з нормативів, встановлених на державному рівні.


[Всього голосів: 0 Середній: 0/5]

Як розраховується пільга на внесок, куди подавати пакет документів?
Чи повинні інваліди 1 і 2 груп платити за капремонт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online