На зло рекордам. Най-най будівлі Росії: високі, об'ємні, дерев'яні, бронзові, зіркові

  1. Вище тільки зірки
  2. Як ще відзначитися
  3. їх звичаї
джерело фотографії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наша країна багата на рекорди. Росія посідає перше місце у світі за розміром території, Байкал - найглибше озеро у світі, сибірська тайга - найбільший на планеті ліс. Є у нас чимало і «най-най» будівель, і споруд-рекордсменів.

Вище тільки зірки

Найвищі будівлі Росії

«Масштабне» будівництво висотних будівель в Росії почалося порівняно недавно - в середині 1990-х, коли стартувала реалізація проекту ММДЦ «Москва-Сіті». До цього головними представниками сімейства вітчизняних хмарочосів були «сталінські» висотки - землі в Москві стало не вистачати вже не так давно, так що звички економити раніше не було, ось і будували будівлі «звичайних» розмірів.

А ось з моменту появи «Москви-Сіті» ми вже починаємо бити світові рекорди. Спочатку, в 2007 році, пальму першості в Європі по висоті взяла «Вежа на набережній» (268,4 метрів, 59 поверхів), потім, в 2009 році, - «Місто Столиць: Москва» (301,6 метрів, 76 поверхів) , потім, в 2013-му, - «Меркурій Сіті Тауер» (339 метрів, 75 поверхів), в 2014 році всіх обігнала Південна вежа «ОКО» (354 метрів, 85 поверхів), а з минулого року лідирує Східна вежа «Федерація» .

«" Вежа Федерація "в ММДЦ" Москва-Сіті "- один з найбільш унікальних проектів, що реалізуються в Росії. Це - надсучасний хмарочос, найвища будівля в Росії і Європі. До його будівництва залучені кращі фахівці з різних країн світу: архітектори з Німеччини, конструктори з США, будівельники з Туреччини, творці системи очищення фасадів з Австралії. Кожен - лідер у своїй галузі », - розповідає Михайло Смирнов, генеральний директор компанії« Вежа Федерація ».

Хмарочос складається з двох веж, зведених на одному стилобаті, що об'єднує їх в єдине ціле. «Захід» - 63 поверху, висотою 243 метри, і «Схід» - 97 поверхів, висотою 374 метри. На етапах проектування і будівництва «Вежі Федерація» були використані новаторські ідеї, застосовані найсучасніші технології, використані високоякісні матеріали. Наприклад, «Вежа Федерація» повністю облицьована склом, розповідає Михайло Смирнов. Фасади прикрашені абстрактним зображенням хмар, покликаних створити враження, що хмарочос «пливе по небу». Причому скла відображають ультрафіолет, зберігаючи оптимальну температуру в середині будівлі. Це скло по щільності наближене до параметрів теплостойкости цегляної стіни.

Фасад башти першим в Росії реалізований за технологією структурного скління склопакетами із заповненням аргоном. Вперше тут використовується і система очищення фасадів, повністю звільняє від необхідності користуватися послугами промислових альпіністів. Фундамент «Федерації» теж не міг не відзначитися - на його заливку пішло 14 тисяч кубічних метрів бетону. Це рекорд, зафіксований у Книзі Гіннеса.

Новий «най-най» хмарочос Європи будує зараз «Газпром» в Приморському районі Санкт-Петербурга - «Лахта-центр». Разом зі шпилем висота цього 87-поверхового будинку повинна скласти 462 метри. Ввести в експлуатацію його планують у 2018 році. Деякі етапи його будівництва вже сьогодні внесені всі в ту ж Книгу рекордів Гіннесса.

Мабуть, це ще і самий резонансний об'єкт Північної столиці за останні роки, каже Олександр матеша, керуючий партнер, директор з розвитку і реалізації проектів «Євробуд-Розвиток». «Архітектурна концепція не відразу була зрозуміла і прийнята жителями нашого міста. Очевидно, що поява подібної споруди змінить вигляд північній частині Петербурга. З одного боку, місто залишається вірним своїм традиціям і зберігає "петербурзький" стиль. З іншого боку, мегаполіс розвивається і йде в ногу з часом, використовуючи потенціал поки не до кінця сформованих територій. Вони теж знайдуть свій власний дух - в цей момент важливо вибрати правильний вектор розвитку », - міркує експерт.

«Лахта-Центр», звичайно, стане домінантою морського фасаду Петербурга. Причому, незважаючи на масштаб і висоту, проект не виглядає «великоваговим гігантом»: завдяки концепції скління фасадів і динамічною архітектурі, зазначає Олександр матеша. Додамо все-таки від себе, що не всі жителі Північної столиці погодяться з цією думкою.

Є у нас і ще одні місто- «любитель висотних досягнень» - Єкатеринбург. Тут з 2009 року ведеться будівництво свого «Єкатеринбург-Сіті», де з минулого року знаходиться найвищий північний небескреб планети - «Вежа Ісеть» (209 метрів, 52 поверхи). До цього звання самого північного і найвищої будівлі в світі належало єкатеринбурзькому ж хмарочосу «Висоцький» 2011 року побудови (188,3 метра, 54 поверху). Але і «Ісеть» недовго буде очолювати «північний рейтинг»: в 2018 році планується ввести в експлуатацію хмарочос «Вежа Катерина» в тому ж уральському «Сіті», висотою 300 метрів (62 поверхи).

Як ще відзначитися

Найсхідніші, західні, дерев'яні тощо споруди країни

Відзначилася столиця Уралу і іншим незвичайним проектом. Це саме східне в Європі і найзахідніша в Азії гольф-поле, яке входить в проект котеджного селища в скандинавському стилі Pine Creek Golf Resort. Причому незвичайним тут, на думку Павла Боровикова, директора з продажу та маркетингу Pine Creek Golf Resort, можна назвати підхід до девелопменту: спочатку була реалізована спортивна складова загальною вартістю понад 2 мільярди рублів, потім об'єкти інфраструктури, і тільки після - котеджі.

А за інформацією місцевого порталу 66.ru, в міському окрузі Среднеуральскій, розташованому в 16 кілометрах від Єкатеринбурга, компанія «Атомстройкомплекс» може побудувати новий район площею 160 гектарів, центром тяжіння якого стане штучний острів з відповідною інфраструктурою. Чимось ця ідея нагадує Дубаї.

Московська ж область виділилася по-іншому - тут, поруч з Зеленоградом, вже будують найвищий у світі офісну будівлю ... з дерева - Good Wood Plaza. Його висота складе 19,7 метра. У цій будівлі всі несучі конструкції виконані з дерев'яних клеєних конструкцій - 200 тонн дерева. «Звичайно, масове багатоповерхове будівництво з дерева малоймовірно. Але подивившись на будівництво цього "хмарочоса", люди можуть почати сприймати дерево більш серйозно », - діляться своїми міркуваннями в прес-службі компанії Good Wood.

Ще один незвичайний «дерев'яний» об'єкт знаходиться теж в Московському регіоні - шоу-хаус і офіс офіційного дилера «НЛК Домобудівництво» компанії Norvex «Будинок на даху» на території арт-кластеру Artplay. Будівля, спроектована архітекторами Максимом Низовим і Марією Суркової, знаходиться прямо на даху бомбосховища. Цей будинок дозволяє в повній мірі оцінити можливості дерев'яного домобудівництва. Причому головними особливостями споруди є симбіоз матеріалів (клеєний брус, каркасні конструкції, скло) і форм (фасад являє собою «живу» форму, виконану в стилі pixel-арт і біоніки).

У числі рекордсменів підмосковного ринку можна відзначити Millennium Park - найбільший селище і по території, і за обсягами котеджної забудови в Росії. За словами Антона Гололобова, директора з маркетингу компанії Villagio Estate, території, відведені під парки, прогулянкові маршрути і рекреації займають таку ж площу, що і московський Кремль (35 гектарів), а сумарна протяжність інженерних комунікацій в селищі дорівнює протяжності всієї столичної підземки і ще кільком Сокольницької лініях

У Мурманську знаходиться найвища будівля нашого Заполяр'я, кажуть в компанії RD Construction, що займалася в 2014 році його реконструкцією. Це 19-поверховий готельно-діловий центр «Арктика». Тепер в цій будівлі знаходиться готель мережі Azimut Hotels.

А на Чорноморському узбережжі, недалеко від Анапи, КК «Фонд Південь» збирається побудувати самий гігантський парк розваг в Краснодарському краї, з аквапарком, спа-зонами, тематичними атракціонами для дорослих і дітей, готельним комплексом. Його площа складе 50 гектарів. На думку Ольги Гусєвої, комерційного директора компанії, цей проект сприятиме розвитку внутрішнього туризму, що сьогодні дуже актуально.

У Новосибірську своїх рекордсменів-гігантів немає, зате є технопарк Академмістечка - один з найбільш суперечливих і незвичайних проектів міста за останні роки. Передбачалося, що технопарк займе 100 гектарів, загальна площа його науково-виробничих приміщень складе приблизно 150 тисяч квадратних метрів. Крім них тут збиралися створити житло, а також офісні та торгові площі. Інвестиції в проект повинні були скласти понад 20 мільярдів рублів.

Проте практично відразу після початку будівництва громадськість Новосибірська розділилася на два табори - «за» і «проти». У числі головних аргументів проти будівництва настільки дорого, важливого і, крім того, цікавого з архітектурної точки проекту, називали вирубку місцевих лісів. В результаті зараз тут побудовано тільки три будівлі - похилі вежі, з'єднані повітряними переходами. Ця яскрава, технологічна і сучасна споруда нагадує робота-трансформера, вважає Катерина Румянцева, голова ради директорів Kalinka Group.

У Норильську, за словами Антона Єгорова, маркетолога-аналітика ТРЦ «Рів'єра», розташований найпівнічніший якісний ТРЦ Росії - спортивно-розважальний комплекс «Арена» 2013 року побудови загальною площею 28 тисяч квадратних метрів. А в Південно-Сахалінську знаходиться самий східний якісний ТЦ країни - «Сіті Молл» площею 64 тисячі «квадратів», введений в дію в 2008 році.

Московський ТК «Каширський Двір» відзначився своїм фасадом - він прикрашений металевими ламелями. У Росії є тільки кілька будинків, прикрашених так само - серед них Будинок уряду Росії в Москві. Ламелі відрізняються різноспрямованим нахилом граней - колір, в який «забарвлюється» будова, змінюється в залежності від часу доби і сезону.

Серед інших комерційних будівель столиці ще, мабуть, варто згадати перше офіційне будівля в Росії, побудоване за проектом знаменитого архітектора Захи Хаддід, - БЦ Dominion Tower, що відкрився минулої осені. За словами Неллі Імаметдіновой, заступника директора департаменту офісної нерухомості компанії Praedium, незвичайна і запам'ятовується архітектура, а також оформлення інтер'єрів цього бізнес-центру дійсно вигідно відрізняє його від конкурентів.

їх звичаї

Чим відзначилися елітні проекти: зірки, 12 тонн бронзи і п'ятирівневий пентхаус з басейном

До речі, мало хто знає, що Dominion Tower - не перше будівлю в Росії, до якого має відношення Заха Хаддід. У підмосковній Барвисі ще в 2011 році за її проектом був побудований дуже і дуже незвичайний особняк для Наомі Кемпбелл, дружини підприємця Владислава Дороніна. За словами фахівців департаменту заміської нерухомості Penny Lane Realty, це самий індивідуалізований об'єкт регіону. Його 2650 «квадратів» - не така вже й велика площа за мірками елітного ринку, зате незвичайна форма будинку - він схожий на космічний корабель.

А в Петербурзі є цілий житловий комплекс, побудований за проектом знаменитого архітектора - Філіпа Старка. Це ЖК преміального рівня «Леонтіївський Мис». «Нам потрібен був новатор в дизайні, який не орієнтується на архітектурні стандарти. На жаль, російська дійсність не дозволяє просто взяти і запросити західного архітектора, часто дуже складно втілити новітні технологічні рішення в повній мірі. Практично жоден проект західних зірок в Петербурзі не був втілений так, як задумував автор: ні друга сцена Маріїнки, ні стадіон на Крестовському острові, ні Нова Голландія. Але таке незвичайне розташування для елітного будинку - на набережній протяжністю 600 метрів - вимагало дійсно креативного підходу. І у нас вийшло », - ділиться досвідом Ігор Онок, генеральний директор девелоперської компанії« Леонтіївський Мис ».

Є проект від Старка і в Москві - це житловий будинок преміум-класу «Подих», який будується в зеленому, але аж ніяк не центральному Тімірязєвському районі столиці. До речі, цей будинок теж претендує на звання «самого унікального» - за різноманітністю та кількістю планувань. Будинок уже отримав позитивну відповідь по попередній експертизі редколегії Книги рекордів Росії, розповідають в компанії-забудовника ФСК «Лідер», зараз ведеться збір документи в доказову базу.

Ще один цікавий столичний проект - клубний будинок Chekhov від компанії Vesper з власним входом в сад «Ермітаж». Він стане єдиним в історичному центрі Москви об'єктом з фасадами з бронзи: майже третина чотириповерхової будівлі покриють пластинами різних конфігурацій з архітектурної бронзи загальною вагою близько 12 тонн. Ламелі, віконниці та інші елементи будуть вручну виготовлені на італійській фабриці Secco, яка вже понад 60 років спеціалізується на виробництві таких виробів.

Є в Москві і проект від маркіза Антоніо Д'Андреа, що прикрашав до цього резиденції Мадонни, сера Елтона Джона і Романа Абрамовича - пентхаус «Антоніо» в елітному житловому комплексі «Віденський будинок». Розмах воістину антикризовий - тут вам і вода з власних артезіанських свердловин, і 23-метровий басейн на одному з рівнів, яких, до слова, п'ять. На додачу до рівнів йдуть ще й цокольні приміщення будинку, де розташована виноробня з залою для дегустації і сімдесятиметрового тир: завжди можна дати вихід накопиченої втоми.

При передруці матеріалів вказівку автора і активне посилання на сайт обов'язкове!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online