Як виписати неповнолітню дитину з квартири власника

  1. Виписка неповнолітню дитину з квартири
  2. Умови і документи для операцій з житлом, в якому прописані діти
  3. Чи може власник виписати?
  4. Як виписати з квартири неповнолітнього?
  5. В добровільному порядку
  6. При реєстрації за новим місцем проживання
  7. При подачі заяви про зняття з обліку
  8. В судовому порядку
  9. Випадки, коли не можна зняти з обліку неповнолітньої дитини
  10. Як виписати дитину з однієї квартири і прописати в іншу?
  11. Майнові права дитини та її положення
  12. Як виписати неповнолітнього з приватизованої квартири
  13. алгоритм виписки
  14. Порядок виписки неповнолітньої дитини з квартири
  15. Якщо дитина є власником приватизованого житла
  16. Як правильно вирішити питання
  17. Як узгодити угоду з нерухомістю
  18. Вимоги до нового місця реєстрації
  19. Виписуємо неповнолітню дитину з приватизованої або муніципальної квартири при продажу
  20. Загальні правила
  21. Процедура виписки неповнолітнього
  22. Виписка неповнолітнього з пріватізованої квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як виписати неповнолітню дитину з квартири власника Доброго времени суток, друзі.

Подзвонила мені вчора сестра зі свіжими новинами зі свого життя.

Вона живе в своїй квартирі з цивільним чоловіком і дев'ятирічної дочкою. А сестра у мене та ще непосида. Більше п'яти років в одному місті не живе.

Такий у неї життєвий принцип. Квартиру планує продавати.

Цікавилася у мене, як виписати неповнолітню дитину з квартири власника. Розповім і вам про цю процедуру, раптом хтось зіткнувся зі схожою задачкою.

Зміст статті:

Дорогі читачі!Наші статті розповідають про типові способи вирішення юридичних питань, але кожен випадок носить унікальний характер.
Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему - пишіть своє питання в форму онлайн-консультанта або телефонуйте.Це швидко і БЕЗКОШТОВНО!

Виписка неповнолітню дитину з квартири

Права дітей максимально захищені російським законодавством. Будь-яка маніпуляція з власністю дитини або зміна місця проживання пов'язана з необхідністю документально підтвердити своє право на такі дії і сумлінність намірів.

Визначити, чи можна виписати неповнолітню дитину з квартири на нову адресу, можуть тільки співробітники опіки та піклування. Відділи опіки та піклування перебувають при районних і міських адміністраціях.

Умови і документи для операцій з житлом, в якому прописані діти

Діяти від імені неповнолітньої дитини можуть його батьки і законні представники - опікуни. Дізнатися про те що дає прописка в Москві можна в на сайті. Для будь-якого виду проведених з квартирою дій, в яких прямо або побічно зачіпаються інтереси дитини, справедливі і необхідні наступні вимоги:

  • всі дії узгоджуються шляхом отримання дозволу з територіальним відділом опіки;
  • для виписки - документально оформленого переїзду дитини від одного батька до іншого, необхідно їх обопільне бажання;
  • прописуватися дитина повинна з обома або одним батьком, або з опікунами;
  • в будь-якій спірній ситуації, розглядуваної в суді, останній встане на сторону неповнолітнього.

Згода органів опіки очікується після надання всіх документів протягом часу, що становить близько двох тижнів. Вичерпний пакет послуг в опіку паперів складається з:

  1. свідоцтва про народження:
  2. правовстановлюючих документів на всіх власників квартири, що відчужується;
  3. попередній договір на житло, що купується;
  4. документ, що інформує про вартість квартири - замовляється в БТІ на обидві квартири;

кадастровий паспорт і виписку з будинкової книги нового і відчужуваного житла.
Перед тим, як виписати неповнолітню дитину з приватизованої квартири, потрібно вирішити, куди дитина буде прописаний потім. Місце нового проживання повинно відповідати наступним параметрам:

  • бути рівноцінним попередньому житла з благоустрою та метражу або відрізнятися в бік збільшення;
  • частка дитини в праві власності на квартиру повинна залишитися незмінною або збільшитися;
  • на новому місці проживання з дитиною необхідно встати на реєстраційний облік хоча б одному з батьків;
  • іноді потрібно прописати дитину до бабусі або іншим близьким родичам. За такими показниками необхідно звернутися в суд.

Якщо у дитини (неповнолітнього) є частка в квартирі, то для здійснення операцій купівлі / обміну / продажу потрібна буде згода органу опіки.

Важливо!

Приймаючи рішення, чи можна виписати дитину з приватизованої квартири, по кожній конкретній ситуації співробітники ФМС вимагатимуть згоду на угоду відділу опіки та піклування.

Ці органи, в залежності від ситуації, можуть дати дозвіл на продаж квартири з придбанням нової або з зобов'язанням покласти гроші на відкритий на ім'я неповнолітнього банківський рахунок.

Джерело: http://propiskainfo.ru/2120-vypiska-nesovershennoletnego-rebenka-iz-kvartiry

Чи може власник виписати?

Я приватизувала квартиру в 1996 році. У 1998 році прописала сина. У листопаді 2002 року син одружився і через рік прописав новонародженої дитини. У квітні 2004 року я через суд відправила дружину сина жити за місцем її реєстрації. Син з дитиною переїхали разом з нею. Дитину в останній раз бачила 29 лютого 2004 р

Його мати завжди говорила, що я дитині ніхто. З квітня 2004 роки дитина постійно проживав в квартирі своєї матері. У 2010 році син з дружиною розлучилися, в 2012 розлучилися, а дитина залишилася прописаним в моїй квартирі. Син помер 30 червня 2016 р він не був власником. Тепер в моїй квартирі зареєстрована я (66 років) і внучка (12 років).

Я з онукою незнайома, але реєструвати дитину у себе мати відмовляється. Згідно п. 2 ст. 20 ГК РФ місцем проживання неповнолітніх, які не досягли 14 років, або громадян, які перебувають під опікою, визнається місце проживання їх законних представників - батьків, усиновителів чи опікунів.

Зараз законним представником дитини є мати, тому внучка повинна жити і бути прописана в її квартирі. Подала позов до суду про втрату права користування моєю квартирою і зняття з реєстрації. Отримала відмову. Чи реально власнику квартири виписати такого не члена своєї сім'ї?

В кожному окремому випадку питання про визнання неповнолітнього таким, що втратив право користування і зняття з реєстраційного обліку вирішується при дослідженні судом конкретних обставин. В даному випадку батько дитини був вправі вселити свого неповнолітнього сина в спірне жиле приміщення і зареєструвати його в зазначеному житловому приміщенні без згоди власника цього житлового приміщення.

Згідно п. 2 ст. 54 СК РФ кожна дитина має право на спільне проживання з батьками. Місцем проживання неповнолітніх, які не досягли 14 років, визнається місце проживання їх законних представників - батьків, усиновителів чи опікунів (п. 2 ст. 20 ГК РФ).

Увага!

За загальним правилом, у разі припинення сімейних відносин з власником житлового приміщення право користування житловим приміщенням за колишнім членом сім'ї власника цього житлового приміщення не зберігається, якщо інше не встановлено відповідним угодою (ч. 4 ст. 31 ЖК РФ).

Відповідно, колишній член сім'ї власника вважається таким, що втратив право користування житловим приміщенням та повинен звільнити його (ч. 1 ст. 35 ЖК РФ). У разі відмови колишнього члена сім'ї покинути спірне житлове приміщення добровільно власник має право звернутися до суду.

В даному випадку смерть батька не може бути підставою для визнання неповнолітньої дитини колишнім членом сім'ї своєї бабусі, і фактично він має право проживати в спірному житловому приміщенні, так як придбав право користування ним незалежно від згоди власника.

Однак, оскільки право користування спірним житловим приміщенням неповнолітнього було похідним від права користування його батька, яке припинилося з його смертю. Отже, право користування спірним житловим приміщенням неповнолітнього повинно бути припинено.

Отримане рішення суду з відмовою в задоволенні позовних вимог слід оскаржити до вищестоящого суду відповідно до положень гл. 39 ЦПК РФ ( «Виробництво в суді апеляційної інстанції»), де треба намагатися встановлювати фактичні обставини справи і пояснити, в чому конкретно порушуються ваші права як власника.

Джерело: https://pravo.rg.ru/rubrics/question/991/

Як виписати з квартири неповнолітнього?

Однією з підстав для зняття неповнолітньої дитини, що є російським громадянином, з реєстраційного обліку за місцем його проживання (виписки) є зміна місця його проживання (ст. 7 Закону РФ від 25.06.1993 N 5242-1). Зняти з реєстраційного обліку неповнолітню дитину можна в добровільному або в судовому порядку.

В добровільному порядку

Добровільно зняти з реєстраційного обліку неповнолітньої дитини до 14 років можуть його законні представники - батьки або особа, яка їх замінює. Дитина старше 14 років подає заяву особисто за згодою законного представника.

Добровільне зняття з реєстраційного обліку неповнолітньої дитини може бути здійснено шляхом подачі заяви про реєстрацію його за новим місцем проживання або заяви про зняття його з реєстраційного обліку за місцем проживання (п. 31 Правил, затв. Постановою Уряду РФ від 17.07.1995 N 713).

При реєстрації за новим місцем проживання

Для зняття неповнолітнього з реєстраційного обліку за місцем проживання у зв'язку з реєстрацією за новим місцем проживання рекомендуємо дотримуватися наступного алгоритму.

Зверніться до органу реєстраційного обліку за новим місцем проживання. Органом реєстраційного обліку є МВС Росії (далі - орган реєстраційного обліку) (п. 2 Правил; пп. 49 п. 11 Положення, затв. Указом Президента РФ від 21.12.2016 N 699). Необхідно подати такі документи (п. П. 16, 28 Правил; ч. 2 ст. 35 Закону від 03.07.2016 N 305-ФЗ):

  1. свідоцтво про народження дитини або паспорт дитини, яка досягла віку 14 років;
  2. заяву про реєстрацію за місцем проживання. При цьому в період до виготовлення бланків, печаток і штампів нового зразка, але не пізніше 31.12.2017 МВС Росії використовує бланки, печатки і штампи скасованої ФМС Росії;
  3. документи, що засвідчують особу законних представників, або документи, що підтверджують встановлення опіки (при реєстрації неповнолітнього, який не досяг віку 14 років);
  4. документ, який є підставою для вселення. Наприклад, правовстановлюючі документи на житлове приміщення, заява батька про надання жилого приміщення і т.п .;
  5. згода другого з батьків на вселення дитини при роздільному проживанні батьків, а також документи, що засвідчують особу і права законних представників.

Подати документи для реєстрації за новим місцем проживання також можна через МФЦ (п. 38 Правил).

Дочекайтеся зняття дитини з реєстраційного обліку. При реєстрації за новим місцем проживання орган реєстраційного обліку в триденний термін зобов'язаний направити відповідне повідомлення до органу реєстраційного обліку за попереднім місцем проживання дитини для зняття його з реєстраційного обліку (пп. «А» п. 31 Правил).

При подачі заяви про зняття з обліку

Спосіб, при якому зняття дитини з реєстраційного обліку за старим місцем проживання здійснюється шляхом подачі його законним представником заяви про зняття з обліку, використовується, як правило, при виїзді в інше місто або іншу країну.

При цьому законний представник дитини - батько або особа, яка його замінює (дитина, яка досягла віку 14 років, - особисто за згодою законного представника), повинен звернутися до органу реєстраційного обліку за місцем проживання дитини (паспортний стіл), представивши наступні документи (п. 135 адміністративного регламенту, затв. Наказом ФМС Росії від 11.09.2012 N 288; п. 2 ч. 1 ст. 35 Закону N 305-ФЗ):

  • свідоцтво про народження дитини або паспорт дитини, яка досягла віку 14 років;
  • заяву про зняття з реєстраційного обліку;
  • згода другого з батьків на зняття дитини з реєстраційного обліку, а також документи, що засвідчують особу і права законних представників.

Органи реєстраційного обліку на підставі отриманих документів знімають громадян з реєстраційного обліку за місцем проживання в триденний термін (п. 33 Правил).

В судовому порядку

Для зняття неповнолітньої дитини з реєстраційного обліку в судовому порядку рекомендуємо дотримуватися наступного алгоритму. Подайте до суду позовну заяву. Позовна заява про припинення права користування неповнолітню дитину житловим приміщенням подається в районний суд за місцем знаходження житлового приміщення (ч. 1 ст. 30 ЦПК РФ).

У позовній заяві вкажіть законного представника дитини - одного з батьків або особа, яка його замінює. Якщо дитина досягла віку 14 років, то він бере участь в судовому процесі разом зі своїм законним представником. Викладіть підстави для припинення права користування неповнолітню дитину житловим приміщенням.

Порада!

Такими підставами можуть бути, наприклад, розірвання договору безоплатного користування житлом, перехід права власності на житлове приміщення до іншої особи, припинення сімейних відносин з батьком неповнолітньої дитини, також зареєстрованим у житловому приміщенні (крім випадку належності жилого приміщення батькові).

При проживанні неповнолітньої дитини в житловому приміщенні вкажіть вимога про виселення дитини. Суд залучить прокурора до участі в справі для дачі висновку на вимогу про виселення неповнолітнього (ст. 45 ЦПК РФ).

До позовної заяви необхідно додати, зокрема (ст. 132 ЦПК РФ):

  1. квитанцію про сплату держмита в розмірі 300 руб. (Пп. 3 п. 1 ст. 333.19 НК РФ);
  2. виписку з будинкової книги;
  3. документи, що підтверджують обставини, на яких позивач обгрунтовує свої вимоги.

Примітка. Перелік доданих до позовної заяви документів формується в залежності від фактичних обставин справи. Позовна заява та документи, що підтверджують заявлені вимоги, представляються з копіями за кількістю осіб, які беруть участь у справі.

Уявіть в суді докази тих обставин, які вказані вами в позовній заяві. Якщо мова йде про припинення сімейних відносин з батьків дитини і власника, то потрібно подати письмові докази, показання свідків.

Також уявіть суду документи, що підтверджують ваше право власності на це житлове приміщення. Після розгляду справи отримаєте рішення суду. Рішення вступає в законну силу через місяць після прийняття (ст. 209 ЦПК РФ). Якщо рішення суду було оскаржено в апеляційній інстанції, після повернення справи з суду другої інстанції і залишення рішення суду першої інстанції без зміни отримаєте рішення суду зі штампом про вступ в законну силу і ухвала суду апеляційної інстанції.

Для вирішення судової суперечки вам може знадобитися кваліфікована юридична допомога фахівця, а в разі подання ваших інтересів в суді - нотаріальна довіреність на представника (ст. Ст. 185, 185.1 ГК РФ; ч. 2 ст. 53 ЦПК РФ).

Отримайте в суді виконавчий лист для виселення неповнолітньої дитини. Подайте в службу судових приставів виконавчий лист і заява про відкриття виконавчого провадження (ч. 1 ст. 30 Закону від 02.10.2007 N 229-ФЗ).

Важливо!

Примітка. Можливо, законні представники дитини подадуть заяву в суд про відстрочку виконання рішення суду про виселення неповнолітньої дитини (ч. 1 ст. 203 ЦПК РФ). Таку відстрочку суд вправі надати.

Зверніться до органу реєстраційного обліку. Рішення суду першої інстанції, а при наявності і ухвала суду апеляційної інстанції передається до органу реєстраційного обліку за місцем знаходження квартири або іншого житлового приміщення для зняття з реєстраційного обліку неповнолітньої дитини.

Випадки, коли не можна зняти з обліку неповнолітньої дитини

Щоб зняти з реєстраційного обліку неповнолітньої дитини при відсутності бажання батьків (законних представників дитини), потрібно визначити можливість задоволення в суді таких вимог. Не завжди власник житлового приміщення може припинити право користування житловим приміщенням неповнолітню дитину.

Так, якщо неповнолітня дитина зареєстрований за місцем знаходження житлового приміщення, що перебуває у власності його батьків, то до настання повноліття дитини неможливо припинити його право користування житловим приміщенням, навіть якщо шлюб батьків буде розірвано і дитина стане проживати з іншим батьком - не власником житла.

Якщо дитина проживає в житловому приміщенні, що знаходиться у власності одного з батьків, розірвання шлюбу батьків та їх роз'їзд не означають, що у дитини припиняється право користування житловим приміщенням (п. 14 Постанови Пленуму Верховного Суду РФ від 02.07.2009 N 14 «Про деякі питання , що виникли в судовій практиці при застосуванні Житлового кодексу Російської Федерації »).

Джерело: http://azbuka.consultant.ru/cons_doc_PBI_200190/

Як виписати дитину з однієї квартири і прописати в іншу?

Як правило, необхідність виписати неповнолітнього виникає при продажу або обміні квартири. Провести її досить непросто, але ця стаття максимально спростить ваше завдання. Для виписки потрібно зібрати всі необхідні документи і подати їх в державні органи.

Звичайно, ситуації бувають найрізноманітнішими, так що цією статтею можна користуватися як докладною інструкцією на тему «Як виписати дитину?», Зрідка відступаючи від написаного, коли це необхідно.

Майнові права дитини та її положення

Дитина не може сам відстояти свої права. Саме тому його майнові права охороняються не тільки Цивільним і Житловим кодексом Російської Федерації, а й органами опіки та піклування.

З одного боку, це оберігає його від шахраїв і зловмисників, а з іншого - значно ускладнює будь-які дії з майном для його батьків. Так що на питання «Чи можна під час виписки хоча б випадково ущемити права дитини?», Відповідь однозначна - «ні».

Увага!

Виписати неповнолітню дитину, на відміну від повнолітнього дорослого, в нікуди не можна. Йому повинна бути відразу ж надана нова прописка. Причому умови для життя на новому місці реєстрації дитині потрібні не гірше, ніж в минулому.

Якщо мова йде про приватизованій квартирі, то велике значення має, чи є неповнолітній власником квартири або ж немає.

Як виписати неповнолітнього з приватизованої квартири

Якщо неповнолітня дитина - це до того ж власник квартири, тоді в цьому випадку вам знадобиться отримати такий документ, як письмова згода органів опіки та піклування на проведення угоди по квартирі. Як ви пам'ятаєте, вище вже згадувалося, що дитина повинна бути прописаний на новому місці.

Так ось важливим моментом є те, що його частка в новому житлі повинна або дорівнювати його частки в минулому квартирі, або бути більше. Якщо це не так, то згода від органів опіки що не отримано.

Якщо ви передплачуєте дитини і маєте справу з квартирою, де дитина є одним із співвласників житлової площі, але не купуєте нічого натомість, то вам не обійтися без згоди органів піклування, а гроші, отримані за частку дитини, після проведення всіх необхідних операцій ви зобов'язані помістити на його особовий рахунок в банку.

У разі ж якщо умови для життя на новому місці набагато гірше, в такому випадку виписку дитини визнають незаконною і в примусовому порядку буде відновлена ​​на колишньому місці проживання через суд.

Для позитивного висновку органів опіки на свободу дій щодо нерухомості необхідно отримати довідку про осіб, прописаних на її території, з паспортного столу, до якого вона належить. У паспортний стіл один з батьків дитини - мати або батько - надає:

  • документ, що засвідчує особу (паспорт);
  • відповідно до віку дитини - паспорт або свідоцтво про народження;
  • документ, що підтверджує право власності дитини.

Після отримання довідки обом батькам - матері і батька - або особам, що здійснюють опіку і патронат над дитиною, потрібно клопотати в органи опіки та піклування з таким пакетом паперів:

  1. Документ, перераховує зареєстрованих осіб з минулого місця проживання (отримана в паспортному столі).
  2. Документ, що підтверджує право власності на нерухомість, щодо якої укладається угода.
  3. Технічні паспорти тієї ж нерухомості.
  4. Свідоцтво про народження або паспорт дитини (якщо у дитини вже є паспорт, то він теж повинен бути присутнім при цій процедурі).
  5. Паспорти осіб, які здійснюють опіку і патронат.

На місці ними пишуться заяви про проведення операції з обміну або продажу нерухомості. Упродовж двох тижнів розглядаються ці заяви, перевіряється дотримання прав дитини, і в кінці видається позитивний висновок в письмовій формі щодо угоди по нерухомості.

Як тільки у вас на руках виявляється право власності на нову нерухомість, ви відразу можете виписати дитину з минулого квартири.

алгоритм виписки

У паспортному столі за адресою квартири, з якої виписується дитина, написати заяву. Зразок вам нададуть тут же. При собі необхідно мати документи: що підтверджують вашу особу і особистість дитини; право власності на ім'я дитини; письмову згоду від органів піклування. Вписати в листок вибуття адресу вашого з дитиною нового місця проживання.

Якщо квартира знаходиться у вашій власності, то щодо дитини не власника, щоб продати квартиру або укласти будь-яку іншу угоду, вам не знадобиться клопотання до органів опіки для отримання їх згоди.

Але тут також зняти з реєстрації дитини можна, але за умови попередньої прописки його на новому місці проживання разом з однією з осіб, які здійснюють опіку і патронат. Алгоритм виписки той же.

Джерело: http://zhkhinfo.ru/propiska/kak-proizvesti-vypisku-nesovershennoletnego-iz-kvartiry-podrobnaya-poshagovaya-instrukciya.html

Порядок виписки неповнолітньої дитини з квартири

Виписка дитини з квартири - досить складна процедура, оскільки в цьому випадку застосовуються не тільки норми російського житлового права, а й законодавство, що регулює охорону і захист прав дитини.

Порада!

Іноді наявність в квартирі прописаних дітей стає непереборною перешкодою для проведення та оформлення будь-якої угоди з конкретним об'єктом нерухомості.

Особливості процедури виписки неповнолітніх громадян з квартири будуть залежати від деяких факторів і умов: віку виписується дитини, з ким із батьків або родичів він в даний час проживає, чи була здійснена приватизація квартири або вона вважається муніципальною власністю.

Якщо дитина є власником приватизованого житла

Законом встановлено, що участь в приватизації неповнолітніх громадян, раніше зареєстрованих у відповідній квартирі, є обов'язковим. Якщо ж процедура приватизації житлової площі була все ж проведена в порушення законодавства без участі прописаних на житлоплощі дітей, така приватизація буде вважатися недійсною.

Щоб виписати дитину, яка є власником в приватизованому житлі, потрібно:

Якщо квартира після виписки дитини буде відчужуватися, назване згода має бути обов'язково отримано ще до оформлення відповідної угоди. Виписуючи дитини з приватизованого об'єкта нерухомості, батькам необхідно враховувати такі нюанси:

  • органи опіки видадуть письмову згоду на виписку тільки за умови, що виписаний дитина буде прописаний в новому житлі, причому там його частка повинна бути рівнозначною або більшою, ніж частка в квартирі, з якої був виписаний неповнолітній;
  • якщо батьки дитини виписали його з квартири, яку потім продали, але не купили нічого натомість, то суму, сплачену за частку дитини, батьки повинні покласти на особовий рахунок, спеціально відкритий на ім'я дитини в банку.

Якщо вищезгадані умови відчуження житла не будуть виконані батьками, то виписка дитини, навіть якщо якимось чином вдасться отримати дозвіл від органів опіки, буде визнана незаконною і примусово відновлена ​​через суд.

Для отримання документа, що підтверджує наявність згоди органів опіки та піклування, зацікавленій особі потрібно зібрати таку документацію:

  1. довідку від територіального органу ФМС про зареєстрованих в квартирі, з якої виписується дитина, осіб;
  2. реєстраційне свідоцтво на дану квартиру;
  3. технічні документи відчужуваної і нерухомості, що купується;
  4. паспорти батьків та дитини (яка досягла 14 років), свідоцтво про народження неповнолітнього.

В органах опіки батьки і діти, які досягли 14 років, повинні написати заяву про відчуження одній житлоплощі і покупку іншої. Заява розглядається органами опіки у чотириденний період.

Якщо співробітниками органу опіки буде встановлено, що права дитини не ущемляються при виписці і відчуженні житла, органами опіки видається спеціальний дозвіл на відчуження та придбання конкретних об'єктів нерухомості, зазначених у заяві.

Джерело: https://infonedvizhimost.com/kvartira/vypiska-nesovershenoletnego-rebenka-iz-kvartiry.html

Як правильно вирішити питання

Як виписати неповнолітню дитину з квартири власника: кілька варіантів. Вирішити житлову проблему, якщо в ній прописані діти або вони мають в квартирі частку дуже непросто, проте, з кожної ситуації можна знайти вихід.

Проста ситуація - треба продати квартиру і купити іншу. Неважливо, яка вона за площею, така ж або більше, в цьому ж місті або іншому, але якщо у дитини в квартирі, що продається є частка, то треба вирішувати, як виписати неповнолітню дитину з квартири власника.

Якщо у дитини є частка, то воно має бути збережена при покупці нового житла. Права дитини не повинні бути ущемлені, за цим стежать органи опіки та піклування і прокуратура, тому при покупці квартири батьки чи законні представники неповнолітнього повинні, перш ніж вирішувати питання, подбати, щоб нова квартира була ліквідною.

Важливо!

Якщо ж квартира, яку зібралися придбати, менше старої по площі, то в ній не повинно бути стільки ж власників. Хтось повинен відмовитися від частини своєї частки або повністю від частки, щоб зберегти частку дитини в недоторканності.

У будь-якому випадку при продажу квартири, де прописані і мають свою частину діти, необхідно мати письмовий дозвіл органів опіки та піклування.

Інша ситуація, більш рідкісна, але трапляється: дитина за погодженням з батьками прописаний в квартирі одного з родичів, наприклад дідуся чи бабусі, які є власниками квартири. Може виникнути ситуація, коли власник захотів продати своє майно, або виникли конфлікти в родині, і він задумався над цим.

Якщо не вдасться домовитися мирно з батьками, то власнику доведеться виписувати дитину через суд. В даному випадку дозвіл органів опіки та піклування на виписку дитини не потрібно, тому що за законом неповнолітній повинен бути прописаний разом з одним із батьків або його законних представників.

Якщо дитина фактично проживає з батьками, цей факт буде підставою для власника при зверненні до суду, де він і поставить питання: як виписати неповнолітню дитину з квартири власника.

Джерело: http://www.cherlock.ru/articles/kak-vipisat-nesovershennoletnego-rebenka-iz-kvartiri

Продаєте квартиру? Завчасно подбайте про те, щоб отримати згоду на виписку дитини.

Російське законодавство приділяє велику увагу захисту прав неповнолітніх. Особливо це помітно, коли постає питання про зміну житлових умов. Щоб виписати неповнолітню дитину з квартири, навіть власникам житла доведеться докласти чималих зусиль, одночасно забезпечити не гірші умови за новим місцем проживання і постійної реєстрації. Гарантом дотримання цієї вимоги виступає Орган Опіки і піклування.

Саме ця організація визначає, чи можна виписати неповнолітню дитину з квартири, в якій він зареєстрований.

Як узгодити угоду з нерухомістю

Навіть батьки та інші законні опікуни не зможуть виписати з квартири неповнолітньої дитини, і провести викуп частки в квартирі. Їх завдання полягає лише в поданні його інтересів в Органах Опіки і поданні документів, що підтверджують, що дані права при майбутній угоді будуть враховані. Для винесення рішення будуть потрібні наступні папери:

  • оформлення переїзду з жітлоплощі одного батька до Іншого (при наявності пісьмової Згоди обох);
  • за новим місцем прописки малолітні повінні буті зареєстровані разом з матір'ю або батьком.

Дозвіл Видається в срок до 14 днів. Так само, перед тім як віпісаті неповнолітню дитину з квартири власника буде нужно зібраті и інші папери:

  1. свідоцтво про народження и паспорт (для досяглі 14 річного віку);
  2. свідоцтво про власність на житло, в якому зареєстрованій малолітній;
  3. попередній договір купівлі-продажу (підтвердження нового місця проживання малолітньої);
  4. довідки з БТІ обох об'єктів;
  5. кадастровий паспорт;
  6. виписку з будинкової книги.

Якщо в документах не буде підтверджують наміри про реєстрацію паперів - органи соцзахисту не дадуть дозволу на проведення операції.

Вимоги до нового місця реєстрації

Житло, в яке прописуються малюки, повинно мати умови не гірші, ніж ті, в якому вони проживали раніше:

  • Мати площа і кількість кімнат не менше попереднього;
  • Розмір частки малолітнього повинен залишитися без змін або збільшитися;
  • При реєстрації малюків з родичами, які не є батьками, буде потрібно рішення суду.

Підсумувавши вищесказане, висновок напрошується сам собою - виписати неповнолітню дитину з квартири без згоди Органу Опіки не вийде.

Джерело: http://www.domell.ru/publications/pravovye-voprosy/kak-vypisat-nesovershennoletnego-rebenka-iz-kvartiry-sobstvennika

Виписуємо неповнолітню дитину з приватизованої або муніципальної квартири при продажу

Процес виписки неповнолітнього з квартири достатньо проблематичний, оскільки до подібних ситуацій застосовується не тільки житлове законодавство РФ, але також беруть участь органи, що відповідають за захист і охорону прав дитини.

У деяких випадках цей нюанс стає справжньою перешкодою між вами і успішним укладенням угоди з купівлі-продажу або обміну об'єкта. Згідно з оновленими законодавчим нормам замість терміна «виписка» прийнято використовувати термін «реєстрація за місцем проживання».

Увага!

Далі ми розглянемо максимально докладно, як виписати неповнолітню дитину з квартири законно і максимально оперативно. На особливості проведення даного процесу безпосередньо впливають такі фактори, як фактичне місце проживання дитини, його вік, а також тип розглянутої власності - муніципальна або приватизована.

Необхідно не тільки дотримуватися всі формальності, але також підтвердити документально відсутність того, що випискою ви не порушите права неповнолітнього.

Загальні правила

Щоб виписка неповнолітню дитину з квартири не перетворилася в проблему року, слід керуватися деякими загальними принципами і правилами, представленими далі.

  1. Прописка і зняття з реєстрації повинні здійснюватися спільно з законними представниками або батьками.
  2. Якщо спільне проживання батьків з певних причин неможливо, вони обов'язково повинні дати згоду на виписку неповнолітнього.
  3. Виписка через суд можлива, якщо неповнолітній з даного адресою не проживає.
  4. Виписка неможлива без наявності адреси майбутньої прописки. Умови для неповнолітнього повинні бути ідентичними або краще. За великим рахунком це стосується житлової площі.
  5. Органи опіки та піклування обов'язково повинні схвалити виписку, якщо особистість має частку в квартирі або є її власником. Судовий розгляд допустимо, якщо на думку батьків відмова органів опіки неправомірне. Отримати згоду від органів опіки необхідно навіть, якщо громадянин сам відмовляється від власних майнових прав.
  6. Неповнолітній має право користуватися житловою площею, де він прописаний, навіть якщо її власником є ​​батько, позбавлений батьківських прав.

Процедура виписки неповнолітнього

Існує два випадки, які слід розглянути при необхідності виписки дитини з квартири для подальшого продажу: коли він вважається власником і коли просто зареєстрований.

Виписка неповнолітнього з пріватізованої квартири

Законодавство вимагає обов'язкової участі раніше зареєстрованого в квартирі неповнолітньої особи в приватизації власності. Якщо ж даний нюанс не був врахований, подібний процес приватизації буде вважатися недійсним.

Джерело: http://zhilzakon.ru/kvartira/kak-vypisat-nesovershennoletnego-rebenka-iz-kvartiry.html

Дорогі читачі!Наші статті розповідають про типові Способи вирішенню юридичних вопросам, но КОЖЕН випадок носити Унікальний характер.
Если ви хочете дізнатіся, як вірішіті самє Вашу проблему - пишіть своє питання в форму онлайн-консультанта або телефонуйте.Це Швидко і безкоштовно!


Як виписати з квартири неповнолітнього?
Чи реально власнику квартири виписати такого не члена своєї сім'ї?
Звичайно, ситуації бувають найрізноманітнішими, так що цією статтею можна користуватися як докладною інструкцією на тему «Як виписати дитину?
Так що на питання «Чи можна під час виписки хоча б випадково ущемити права дитини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online