Вибір земельної ділянки під будівництво

  1. Як мінімізувати помилки при виборі ділянки
  2. Юридичний бік питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вибір земельної ділянки під будівництво майбутнього будинку заняття не тільки приємне, але і відповідальне

Вибір земельної ділянки під будівництво майбутнього будинку заняття не тільки приємне, але і відповідальне

Часом досить важко зробити правильний і єдино точний вибір, який не дозволить пошкодувати в майбутньому. А щоб цього не сталося, потенційний власник ділянки повинен скористатися всіма способами в пошуку найкращого варіанту. Для отримання об'єктивної і повної інформації можна задіяти місцевих жителів, які «по поличці розкладуть» всі переваги і недоліки сподобалася місцевості. Для того щоб доповнити відомості про ділянку і мати більш повне уявлення про нього, добре звернутися в агентство нерухомості, а також в будівельні компанії, які обслуговують дану територію. Перш ніж остаточно зупинити свій вибір на якій-небудь ділянці, необхідно співвіднести витрати на покупку землі і будівництво будинку. Справа в тому, що економія в частині земельної ділянки може привести до подальших витрат при зведенні будинку, яких можна було б реально уникнути.

Як мінімізувати помилки при виборі ділянки

Як правильно вибрати район?
В першу чергу треба уважно підійти до вибору району. Бажано щоб були хороші асфальтовані дороги, на крайній випадок з ґрунтовим покриттям, адже польові в весняно-осінній період можуть запросто стати непроїжджими. Яка відстань до роботи? Занадто тривала щоденна поїздка на службу втомлює. Чи ходять автобуси і поїзди, зупиняються вони? Чи далеко поліклініки, чи є поблизу магазини? А у кого є діти непогано б дізнатися на рахунок дитячого садка і школи. Чи працює безперебійно стільниковий зв'язок? Все це дуже серйозні питання, які забезпечать комфортне перебування за межею міста.

Якому ділянці віддати перевагу?
Після того як буде обраний район для покупки земельної ділянки під будівництво, необхідно визначитися конкретно з самим ділянкою. Яка повинна бути площа ділянки? Це буде залежати від того, якого розміру планується побудувати будинок і призначення самої ділянки. Занадто маленький будинок не виглядає на великій території, тому його ліквідність буде невисока. Експерти радять використовувати ділянку під будівництво 1:10, тобто площа, зайнята під будинком, приблизно повинна складати 1/10 від площі ділянки. Звідси і «танцювати». Але це не якісь строго встановлені норми. Тим більше що багато приватника люблять займатися садівництвом і городництвом, а це вимагає великої зайнятості площі під цю справу.

Тим більше що багато приватника люблять займатися садівництвом і городництвом, а це вимагає великої зайнятості площі під цю справу

Але і це не найголовніше. Не можна купувати ділянку не знаючи характер його грунтів, оскільки цей показник буде визначати тип фундаменту під будинок. Роботу з дослідження характеру грунту треба виконати заздалегідь. Справа в тому, що можна купити ділянку за невеликі гроші, але потім виявиться, що стан грунтів, м'яко кажучи, слабо підходить для зведення серйозних будівель, тоді доведеться міняти його. Це спричинить додаткові серйозні фінансові витрати, і дешевий ділянку може стати «золотим».

Якщо все ж ділянку сподобався, але ґрунти не зовсім підходять для будівництва будинку, то не варто відразу відмовлятися від переваг ділянки, краще звернутися до практикуючих архітекторам (бажано обслуговують дану місцевість), які зможуть запропонувати комплекс технічних рішень, здатних нейтралізувати негативні сторони грунту і привести його в потрібні параметри.

Вибираючи ділянку під будинок, треба знати, як глибоко проходять грунтові води. Особливо це актуально буде для тих, хто побажає звести будинок в 2-3 поверху (адже потрібно більш глибокий фундамент) або ж побудувати підвал, або гараж безпосередньо під будинком. Також буде корисна інформація про силу весняних паводків і достатку опадів.

На цьому питання щодо вибору земельної ділянки не вичерпуються. На що ж ще просто необхідно звернути увагу?

Важливі складові - це вода, каналізація, електрика, подача тепла

Зазвичай на заміські ділянки подача води здійснюється двома способами - це водопровід, який вже є в даному селищі, або ж приватні свердловини (кожен власник бурить для себе окремо). Але тут може виникнути такий важливий нюанс - дуже глибоке залягання вод. При такому варіанті буріння свердловини обійдеться дуже дорого. Якщо все-таки вода досить доступна і прийнято рішення про буріння, то попередньо треба дізнатися в санітарно-епідеміологічної станції склад води на придатність до вживання в їжу - наявність хімічних і бактеріологічних домішок.

Необхідно серйозно поставитися до питання про каналізацію. Відмінний варіант - каналізаційна мережа проходить на пристойній відстані від домоволодіння. Власник звертається в потрібні інстанції і отримує дозвіл на врізку для скидання стоків. У тому випадку, якщо в обраному районі відсутня комунальна каналізаційна мережа, то доведеться споруджувати локальну очисну систему.

  • Електрика

Що повинен в першу чергу знати майбутній власник ділянки та житлового будинку щодо електрифікації свого житла? З'ясувати: чи є у селища своя підстанція і де вона розташована, яка кількість кіловат виділяється місцевою владою. Цілком можливо, що норми, встановлені місцевої адміністрації, можуть не відповідати потребам, тоді доведеться вирішувати проблему альтернативних джерел, в іншому випадку треба буде серйозно економити, а це призведе до падіння рівня комфорту життя.

Зручний варіант - це система електричного опалення. Але щоб ним скористатися, необхідно щоб адміністрація виділяла на домоволодіння велика кількість кіловат, як мінімум ця цифра складе 30 кВт, що не завжди можливо. Далі. Інший ідеальне джерело отримання тепла - це газифікація ділянки. Установка газового обладнання не дешеве задоволення, але швидко окупає, а це великий плюс. Наступний варіант. Якщо немає можливості використовувати для подачі тепла електрику або газ, то доведеться купувати міні дизельну підстанцію.

Юридичний бік питання

Ділянка обраний. Його параметри відповідають запитам. А що ж далі? А далі необхідно перевірити ділянку на юридичну чистоту. Що під цим розуміється? В першу чергу - чи було проведено межування, точність встановлених меж, чи в порядку кадастрова документація. Цілком можливо, що купується ділянку може виступати в якості правового спору або мати будь-які обмеження при його використанні, а це не відповідає інтересам покупця. Отже, найкращим вирішенням даної проблеми стане звернення в агентство нерухомості, яке за певну плату зробить перевірку всіх можливих небажаних нюансів.

Яка відстань до роботи?
Чи ходять автобуси і поїзди, зупиняються вони?
Чи далеко поліклініки, чи є поблизу магазини?
Чи працює безперебійно стільниковий зв'язок?
Якому ділянці віддати перевагу?
Яка повинна бути площа ділянки?
На що ж ще просто необхідно звернути увагу?
А що ж далі?
Що під цим розуміється?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online