Як підібрати насос для опалення

  1. Основні технічні моменти
  2. особливості експлуатації
  3. Матеріали і розрахунок
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб вибір був здійснений грамотно, уважно слід вивчити, які   насос для опалення   характеристики має Щоб вибір був здійснений грамотно, уважно слід вивчити, які насос для опалення характеристики має. Наприклад, потужність насоса для опалення повинна відповідати розрахунковій потужності і т.д. Якщо підбір насоса для системи опалення здійснений правильно, крім ефективної роботи, буде забезпечено зниження шумів в трубопроводі і радіаторі, підвищиться тепловіддача системи.

Можна і самостійно вибрати насос для системи опалення. Однак краще це завдання доручити фахівцеві. Він точно знає, як підібрати насос для опалення.

Основні технічні моменти

При виборі насоса для системи опалення враховується те, яка кількість тепла потрібно для опалення будинку; за допомогою якого матеріалу забезпечувалася теплоізоляція стін будинку; клімат в даній місцевості; число віконних рам, якщо такі є; структура стелі та підлоги.

Але головне, - це грамотний вибір теплоносія, який повинен мати відповідні даним умовам показники теплоємності, в'язкості і тепловіддачі.

Саме ці параметри визначають, наскільки збалансовано буде працювати опалювальна система.
нерідко підбір насоса для системи опалення здійснюється за спеціальним каталогом. Будь-то інтернет-ресурс або друковане видання. Здійснення вибору таким способом дозволяє швидко порівнювати характеристики різних моделей і їх вартість.

Приступати до вивчення моделей рекомендується після того, як здійснено розрахунок насоса для опалення. Зокрема, з'ясовано, якою має бути потужність насоса для опалення. Тоді вибір буде цілеспрямованим.

Слід знати, що параметри пристрою, наведені в каталозі, розраховані при максимальному короткочасному режимі його роботи.

Таким чином, всі показники потрібно трохи занизити. На максимальних «оборотах» насос не пропрацює довго.

На максимальних «оборотах» насос не пропрацює довго

особливості експлуатації

Про те, що вибір насоса зроблений неправильно підкаже надмірний шум у трубах і перевитрата електричної енергії. Шуми в системі не завжди є ознакою поганої її роботи. Часто сторонній звук виникає через те, що в батареях або трубах є повітря, тобто порожнечі. Видаляється він через спеціальні клапани, що робиться перед запуском системи.

Циркуляційний насос є важливим елементом системи опалення. Після виведення повітря і запуску системи, їй дають попрацювати кілька хвилин, після чого повітря видаляється повторно. Далі регулюється насос, якщо це потрібно. Хоча, більшістю виробників випускаються насоси з автоматичним регулюванням. Після всіх вищевказаних процедур систему можна запускати.

У насосах більш ранніх моделей відкладення, що з'явилися після простою за сезон літо-осінь, приносять труднощі з запуском системи. Зараз же цього немає.

Всі відкладення видаляються дуже швидко. Перший пуск в нерегульованих насосах здійснюється на максимальній швидкості. Для регульованих систем досить режиму деблокування.

Для регульованих систем досить режиму деблокування

Матеріали і розрахунок

сучасні насоси для опалювальних систем складаються із сталевого корпусу, керамічних підшипників і вала, завдяки чому насос працює практично без шуму. Розрахунок насоса для опалення починають з потреби будови в теплі, що розраховується для самого холодного періоду в році. Фахівцями даний параметр визначається за допомогою комп'ютерних розрахунків.

Виробляючи розрахунок насоса для опалення, спираються на те, яка кількість тепла потрібно для обігріву конкретного приміщення. Після розрахунку робочої точки насоса (напору і подачі), вибирається по каталогу насос, чиї параметри найбільш повно відповідають розрахунковим величинам.

Обов'язково потрібно пам'ятати, що отримані в результаті розрахунків параметри, відповідають режиму роботи насоса при його максимальному навантаженні. Тому потрібно мати певний запас.

На максимальній потужності пристрій працювати не повинно. Причому, більшу частину року погода тепліше, ніж взимку. Все це слід враховувати, здійснюючи розрахунок насоса для опалення.

А взагалі між більш потужним насосом і менш потужним потрібно вибирати насос більшої потужності. Це не відіб'ється на роботі системи.

висновок

Люди досі експлуатують обігрівальними АГВ радянського зразка, скептично ставляться до наявності в системі зайвих (як вони вважають) елементів. Тим же, хто звик користуватися сучасними системами, незрозуміло, як система може працювати без водяного насоса. Сперечатися про те, хто правий, хто ні, безглуздо. Адже і стара, і нова система функціонують. Тільки принцип їх роботи різний.

Зараз всі системи опалення можуть працювати з водяними насосами . Залишається правильно підібрати пристрій.

Залишається правильно підібрати пристрій

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online