Вчені: алкоголь шкідливіший за героїн (відео)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про шкоду наркотиків кричать на кожному розі і забувають про те, що алкоголізм зараз знищує набагато більшу кількість людей.

дослідження вчених

Як пише газета The Guardian, група британських вчених заявила нещодавно про те, що алкоголь набагато більш шкідливий для організму, ніж героїн або крек.

У дослідженні, проведеному під керівництвом колишнього радника британського уряду по боротьбі з наркотиками Девіда Натта спільно з колегами з Незалежного наукового комітету з наркотиків, йдеться: якби наркотики були класифіковані на підставі принесеного ними шкоди, алкоголь був би віднесений до класу A.

Дослідники кваліфікували 20 речовин за 16 параметрами, оцінюючи шкоду, яка ними наноситься як окремої особистості, яка їх вживає, так і суспільству в цілому.

Кожна речовина отримало бали за ступінь звикання до нього. Оцінювався також шкоди психічному і фізичному здоров'ю людини, який його використовує.

Оцінювався також шкоди психічному і фізичному здоров'ю людини, який його використовує

Алкоголь - лідирує за ступенем шкоди

В ході своїх досліджень вчені взяли максимально можливу шкоду за 100 балів, мінімальний - нуль балів. Згідно їх оцінками алкоголь отримав 72 бали, героїн - 55, крек - 54. Іншим наркотиків були присуджені наступні позиції: кокаїн - 27, тютюн - 26, амфетамін - 23, канабіс - 20, кетамін - 15, метадон - 13, екстазі - 9 , ЛСД - 7, «чарівні гриби» - 5.

Відповідно до цієї класифікації найбільшої шкоди здоров'ю людини завдають героїн, крек і амфетаміни. У той же час за ступенем шкоди оточуючим з великим відривом лідирують алкоголь, героїн і крек. Після того, як вчені склали бали за шкоду індивідуальною і громадською, абсолютним лідером виявився алкоголь.

Цікаво, що сумарний шкоду здоров'ю та суспільству від тютюну і героїну виявився однаковим. Причому тютюн завдає набагато більше індивідуального шкоди, ніж кокаїн.

ЛСД, галюциногенні гриби і екстазі, які традиційно в Великобританії відносять до категорії А, виявилися в десять разів безпечніші за алкоголь.

ЛСД, галюциногенні гриби і екстазі, які традиційно в Великобританії відносять до категорії А, виявилися в десять разів безпечніші за алкоголь

Потрібна масштабна кампанія проти алкоголю

У більшості країн наркотики вважаються набагато більш небезпечними, ніж алкоголь. Автори досліджень запевняють, що їх класифікація дає більш точну оцінку, ніж загальноприйнята.

Подібні дослідження вже проводилися в Британії та Голландії. Зараз вчені ще раз підтвердили, що сучасна система класифікації не дає реального уявлення про шкоду наркотиків.

Девід Натт запевняє, що необхідна масштабна кампанія проти вживання алкоголю. Адже в останні дев'ять років кількість хворих на алкоголізм британцями подвоїлася.

Крім того, він заявляє, що нову класифікацію наркотичних речовин потрібно проводити повторно кожні 10 років.


Дивитися відео

на video.tochka.net - Алкоголь - найстрашніший наркотик

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online