З 1 вересня податківці без суду закриють спрощенців. Як врятувати фірму

  1. До чого призводять недостовірні відомості в ЕГРЮЛ
  2. Як дізнатися, кого в першу чергу ліквідують податківці
  3. Дізнайтеся все про контрагента
  4. Перевірте і свою фірму на ризики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 вересня податківці без суду ліквідують фірми, які півроку не виправляють в ЕГРЮЛ недостовірні відомості про адресу, засновників або директора (подп. "Г" п. 2 ст. 2 Федерального закону від 28.12.2016 № 488-ФЗ). Список компаній з фіктивними даними ФНС розкрила в новому сервісі «Прозорий бізнес». Але через день сервіс відключили. Він запрацює знову тільки в червні 2018 року. "Спрощенка" з'ясувала, що навіть без нового реєстру можна дізнатися, чи знаходиться фірма під ковпаком ФНС і загрожує їй закриття у вересні.

До чого призводять недостовірні відомості в ЕГРЮЛ

1. Інспектори закриють фірму без суду. З 1 вересня податківці ліквідують фірму, якщо запис про недостовірних даних висіла більше півроку.

2. Чи виникнуть проблеми з банком. Інспектори відправлять невірні дані в банк протягом 10 днів (п. 4 листа ФНС Росії від 25.06.2014 № СА-4-14 / 12088, рішення Арбітражного суду Московської області у справі від 10.04.2017 №А4178724 / 16). На підставі цих відомостей банки відправлять інформацію в службу фінансового моніторингу (постанова Президії ВАС РФ від 27.04.2010 № 1307/10).

3. Податківці відмовляться міняти будь-які дані в ЕГРЮЛ. Фірма не зможе змінити дані про свою діяльність. Наприклад, ИФНС не прийме заяву про зміну директора, поки фірма не виправить недостовірний адресу або не доведе, що податківці помилилися (подп. «Р» п. 1 ст. 23 Закону № 129-ФЗ).

4. Директора оштрафують за помилки в ЕГРЮЛ. Керівника оштрафують на 10 000 руб. за те, що він вніс в ЕГРЮЛ неправильні дані (ч. 4 ст. 14.25 КоАП РФ).

5. Контрагенти перестануть працювати з фірмою. Покупці будуть звертати увагу на позначку, коли укладають нові контракти. Якщо в реєстрі є відмітки про недостовірність, швидше за все, контрагенти відмовляться співпрацювати.

6. Податківці порахують фірму недобросовісним платником. Будуть більше викликати на допити, вимагати пояснень, приходити з перевірками.

Як дізнатися, кого в першу чергу ліквідують податківці

В першу чергу інспектори виключать з реєстру компанії, щодо яких виконуються дві умови:

  • податківці внесли в ЕГРЮЛ позначку про недостовірних відомостях;
  • компанія півроку не виправляє дані про адресу, директора або засновника, які ИФНС по вважала фіктивними (п. 5 ст. 21.1 Федерального закону від 08.08.2001 № 129-ФЗ).

Візьміть розширений доступ на 24 години до нашого сервісу " Спрощенка. Перевірка контрагентів "І роздрукуйте повне досьє на кожного партнера. Як користуватися сервісом, ми розповіли нижче.


Дізнайтеся все про контрагента

Журнал «Спрощенка» відкрив для малого бізнесу суперсервіс « Перевірка контрагента ». Перш ніж укласти угоду, перевірте потенційного партнера на благонадійність за методикою ФНС.

ФНС може звернути угоду і прибрати гроші з витрат, якщо спрощенець не виявив так звану «належну обачність при виборі контрагента». Партнер повинен бути «чистим» по ЕГРЮЛ, вчасно і в належному обсязі сплачувати податки, не бути одноденкою. Наш сервіс дасть повну інформацію про вашого партнера так, як його бачить ФНС.

Додаткова перевага сервісу - ви дізнаєтеся, чи є на контрагента справи в арбітражі і копають чи під нього судові пристави. Також можна простежити ланцюжок зв'язків контрагента з іншими фірмами і перевірити, чи не підставні вони.

У нашій картотеці доступні держконтракти і ліцензії всіх компаній. Наприклад, якщо ви купуєте алкоголь, дізнайтеся, чи є ліцензія у постачальника.

Ще одна важлива опція - можна з'ясувати, чи йде щодо фірми перевірка: податкова, трудова та ін.

Перевірте і свою фірму на ризики

ФНС перенесла на червень 2018 року відкриття свого сервісу «Прозорий бізнес». Безпека компаній виявилося під загрозою - з 1 вересня 2017 року податківці отримають право без суду закривати фірми з недостовірними даними в ЕГРЮЛ. З нашим сервісом перевірити достовірність відомостей про свою фірму можна за одну хвилину.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online