Чи можна залишити прізвище чоловіка після розлучення. Чи варто міняти прізвище

  1. Чи може чоловік зобов'язати змінити прізвище на дівоче
  2. Якщо є дитина в сім'ї, яке прізвище залишити йому
  3. Вирішення питання з обопільної згоди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як залишити після розлучення прізвище чоловіка. Що якщо він проти

Средня оцінка 5 від 3 користувачів

Статистика зі шлюборозлучних процесів в нашій країні невтішна. Кожен другий шлюб рано чи пізно приходить до свого логічного завершення. Дуже рідко зустрічаються випадки, коли дружина з різного роду причин відмовляється брати прізвище чоловіка. В основному подружжя має одне прізвище на двох - чоловіка. Але коли настає момент розірвання шлюбу, то тут колишня дружина стає перед вибором: залишити прізвище чоловіка або свою?

Дівоче прізвище жінка найчастіше вирішує повернути через негативного ставлення до колишнього чоловіка або її неблагозвучність. У всіх інших випадках, найзручніше залишитися з справжнім прізвищем чоловіка і не починати довгу процедуру зміни, яка потягне за собою перереєстрацію інших документів, і може затягнутися на цілий рік. Але чи може в такій ситуації чоловік заборонити носити своє прізвище колишньої дружини? Це питання ми і розглянемо.

Чи може чоловік зобов'язати змінити прізвище на дівоче

Згідно зі статтею 36 «Про акти громадянського стану» Федерального закону Російської Федерації, один з подружжя може призвести зміну прізвища при вступі в шлюб і зберегти її собі після розлучення, незалежно від того, проти інший член подружжя чи ні. Тобто, відповідно до закону, ви маєте повне право як залишити собі прізвище свого чоловіка, так і повернути собі дошлюбне. Таке рішення приймається індивідуально, залежно від особистих побажань та інтересів. Тому навіть якщо чоловік буде наполягати на тому, щоб ви змінили його прізвище, він це робить на незаконних підставах і одними проханнями нічого не доб'ється.

Для того щоб зберегти прізвище чоловіка або зробити її зміну після розлучення, його згоди в цій ситуації не потрібно.

Для того щоб зберегти прізвище чоловіка або зробити її зміну після розлучення, його згоди в цій ситуації не потрібно

Якщо є дитина в сім'ї, яке прізвище залишити йому

Якщо брати стандартну ситуацію, то після розлучення у дитини залишається прізвище батька, незалежно від того змінила прізвище мати чи ні. З одного боку, це правильно, тому що, по-перше, дитина звикає до свого прізвища, а по-друге, йому не потрібно міняти документи і він є прямим спадкоємцем свого батька, без необхідності додаткового підтвердження.

Але бувають випадки, коли мати залишилася в поганих відносинах з батьком дітей, не підтримує з ним зв'язок або просто хоче мати одне прізвище зі своєю дитиною. Перше про що вона повинна знати, що без згоди батька отримати дозвіл від органів опіки на зміну прізвища спільну дитину буде практично неможливо, якщо тільки дитина сам не проявить такого бажання, після досягнення нею 14 років. Єдиним випадком, коли згоду батька на зміну прізвища дитини не потрібно , Це коли він не бере ніякої участі в його житті і вихованні без поважних на те причин, визнаний недієздатним або позбавлений батьківських прав. У всіх інших ситуаціях, зміна прізвища повинна відбуватися тільки за погодженням обох подружжя. А якщо навіть мати і доб'ється такого рішення, то батько може оскаржити його в суді.

Вирішення питання з обопільної згоди

Ви повинні розуміти, що рішення міняти чи не міняти прізвище, залишається тільки за вами і навіть при сильному бажанні чоловік не зможе вам заборонити цього зробити. Але найкращий вихід з будь-якої конфліктної ситуації, це мирне врегулювання питання. Якщо ви хочете після розлучення підтримувати нормальні відносини, тим більше з огляду на, що батько буде брати участь у вихованні спільну дитину, то краще максимально дохідливо пояснити йому, наскільки зручно вам залишити його прізвище. Для цього заздалегідь обміркуйте різного роду доводи, аргументи і обставини, які ускладнять ваше життя, при зміні прізвища , Що веде за собою зміну безлічі документів. Таким чином, ви не тільки вирішите своє питання, але і залишитеся в нормальних відносинах, а для дитини це найголовніше.


Але коли настає момент розірвання шлюбу, то тут колишня дружина стає перед вибором: залишити прізвище чоловіка або свою?
Але чи може в такій ситуації чоловік заборонити носити своє прізвище колишньої дружини?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online