Чи можна фізособі повернути ПДВ при купівлі автомобіля у юрособи?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Через великої кількості податків і держмита білоруські автомобілісти шукають найрізноманітніші способи, щоб заощадити.

У нашій країні кількість податків і держмита для автомобілістів давно викликає їх невдоволення, тому, якщо є спосіб заощадити, люди із задоволенням готові їм скористатися.

Купуючи будь-яку продукцію, покупці часто бачать в каталозі дві колонки з цінами: із зазначенням ПДВ та без нього. Необхідність сплати цього податку сумніву не піддається, тому ми беззастережно платимо за вищою ставкою. Чому так і чи є законна можливість позбавити себе від зайвих витрат? Чи може фізична особа придбати автомобіль за вартістю "без ПДВ" або повернути його, яким чином це відбувається - з таким питанням до редакції abw.by звернувся читач:

"Здрастуйте, на вашому сайті була розміщена стаття, в якій говорилося, що при покупці у дилера автомобіля з пробігом, викупленого у юридичної особи, є можливість повернути податок на додану вартість в розмірі 20%. Я хотів би купити трактор МТЗ-892, ціна вказана з ПДВ та без нього. �� можливість купити без ПДВ або в подальшому повернути його? А якщо є можливість, то хто може це зробити, фізособа чи тільки юрособа? Яким чином це буде відбуватися? "

За коментарем ми звернулися до Міністерства з податків і зборів Республіки Білорусь.

Податок на додану вартість (ПДВ) - це один з найпоширеніших непрямих податків (інакше - податків на споживання). Його суть полягає в додаванні до ціни при продажу певного відсотка податку. Цей податок сплачується покупцем продавцю, а той переводить його в бюджет держави. Стягується в більшості держав світу. Оскільки податок відноситься до категорії непрямих, то за замовчуванням включається в вартість практично будь-якого товару або послуги.

"Фізична особа не може розраховувати на повернення ПДВ при придбанні автомобіля. Ціна реалізації майна продавцем (платником ПДВ) включає в себе податок на додану вартість незалежно від того, хто це майно набуває, тому фізичній особі слід орієнтуватися на ціну з ПДВ.

Якщо ж автомобіль у продавця (платника ПДВ) набуває юридичну особу, то сума ПДВ, пред'явлена ​​продавцем в первинному обліковому документі і електронному рахунку-фактурі, зменшує у покупця (платника ПДВ) суму ПДВ, обчислену їм по реалізації товарів (робіт, послуг), майнових прав, - іншими словами, приймається покупцем до відрахування. Сума ПДВ (або її залишок) по придбаному автомобілю, що не прийнята до відрахування за станом на 1 січня, може бути повернута покупцеві в особливому порядку.

Порядок здійснення податкових відрахувань ПДВ, в тому числі особливості податкових відрахувань ПДВ по придбаних основних засобів (в тому числі автомобілів), встановлений статтею 107 Податкового кодексу Республіки Білорусь ", - відзначили в прес-службі МНС РБ.

Чому так і чи є законна можливість позбавити себе від зайвих витрат?
? можливість купити без ПДВ або в подальшому повернути його?
А якщо є можливість, то хто може це зробити, фізособа чи тільки юрособа?
Яким чином це буде відбуватися?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online