Військовий облік в організації, покрокова інструкція з ведення

  1. Навіщо потрібно вести облік кадрів
  2. Початок робіт по ВУ
  3. Поточні роботи по веденню ВУ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Збір інформації про громадян, які в даний час не перебувають у рядах збройних сил, але відносяться до категорії військовозобов'язаних, є обов'язком не одного певного відомства, а покладається на військкомати, органи місцевої влади, органи внутрішніх справ та податкової служби, а також на юридичні особи . Тільки їх двостороннє співробітництво сприяє реалізації всіх необхідних заходів з мобілізаційної підготовки та зумовлює ведення військового обліку.

Дане питання є одним з найактуальніших в області військовий обов'язок громадян, так як спеціально підготовлене професійне кадрове забезпечення відсутня, і багато ази доводиться пізнавати самостійно.

Особливо гостро стоїть питання, як вести діловодство в організації або на підприємстві. Теорія, яка відображає ведення військового обліку в організації, має певну структурність, тому розглядається поетапно, згідно з визначенням ключових понять.

Навіщо потрібно вести облік кадрів

Всі завдання з ведення військового обліку зводяться до забезпечення безпеки держави. Досягти цього можна лише за допомогою сильної і діючої армії, але містити в рядах ЗС відразу весь контингент немає необхідності, тому переважна частина мобілізаційних ресурсів перебувають у запасі, тобто, ведуть звичайний спосіб життя, працюють, вчаться, але при найменшій реалізації загрози вони повинні забезпечити поповнення особового складу.

В запасі перебувають не тільки солдати, а й офіцери, особи, які володіють цінними для військового часу спеціальностями. Ефективне їх розподіл при мобілізації можливо тільки в тому випадку, якщо в мирний час була своєчасно зібрана вся необхідна інформація, включаючи місце проживання, відомості про роботу, освіту, склад сім'ї і т.д. Якраз це і визначає процедуру ведення військового обліку, тільки з тим доповненням, що всі дані передаються своєчасно до військових комісаріатів.

Якраз це і визначає процедуру ведення військового обліку, тільки з тим доповненням, що всі дані передаються своєчасно до військових комісаріатів

Реалізований військовий облік в організації може бути загальним або спеціальним:

  • Під загальним розуміється ведення облікової документації, яка стосується осіб, які підлягають призову на службу після оголошення мобілізації. Це військовозобов'язані громадяни, які покинули ряди ВС в званні рядових або офіцерів, а так само ті, хто не перебував у цих рядах через рішення військової комісії. Категорія «В» придатності до служби звільняє від армії, але не поширюється на період воєнного часу. Особи, які отримали по ряду причин відстрочку і закінчили навчальні заклади, працюють на підприємствах і до 27 років вважаються призовниками, їх облік вважається первинним.
  • Спеціальний ВУ вводиться для того, щоб забезпечити внутрішнє функціонування держави на час війни. До встановленої категорії громадян, які перебувають на спецобліку, відносяться співробітники внутрішніх справ, МНС, УФСІН і органи ФСБ . Однак деякі підприємство мають стратегічне для держави значення, а значить, їх працездатність повинна бути забезпечена ціною бронювання певних осіб . Це, перш за все, керівництво, а також громадяни, що займають ключові посади. Бронювання увазі відстрочку від служби навіть у воєнний час.

Початок робіт по ВУ

Юридичні особи, які є роботодавцями, зобов'язані вирішувати всі питання, пов'язані з військовим обов'язком своїх кадрів. Цей обов'язок встановлена ​​на законодавчому рівні, тому будь-які порушення передбачають адміністративне стягнення. Багато хто прагне приховати від військкомату факт свого існування, перекладаючи вирішення питань з обліку на самих співробітників. Однак не кожному відомо, що як тільки юрособа буде зареєстровано, дані автоматично надходять до комісаріату, тому вести тіньову політику немає резону.

Для реєстрації у військкоматі необхідно провести деякі заходи. Спочатку розробляються керівні документи, які визначають правила ведення обліку і встановлюють коло відповідальних осіб. Керівник організації повинен видати наказ про організацію військово-облікової діяльності, а також наказ про призначення відповідального.

Зміст другого наказу буде багато в чому залежати від чисельності штату співробітників. Якщо вона не перевищує 500 осіб, то проводиться призначення сумісників, які за доплату будуть займатися питаннями військової служби. При збільшенні числа співробітників водиться штатна одиниця і окладом з фонду організації. 2000-4000 співробітників вимагають наявності двох працівників, а подальше збільшення штату на 3000 чоловік додає ще по одному працівнику.

У той час як відбувається працевлаштування співробітників, відповідальних за ведення військово-облікової роботи, кадровиками розробляються функціональні обов'язки , Які завіряються керівником. За своєю суттю, це інструкція по веденню ВУР, заснована на методичних рекомендаціях з положення про ВУ .

На цьому підготовчий етап можна вважати закінченим. З затвердженим пакетом документів роботодавець або представляє його обличчя є в військкомат. Призначення співробітника на посаду відповідального за ВУР або його сумісництво затверджується військовим комісаром, в зв'язку з чим наказ завіряється підписом. Це означає, що зняти з посади даного співробітника без відповідної санкції комісара роботодавець не має права.

Посадові інструкції також повинні бути затверджені. Після звірки всіх документів організація отримує право вести облік своїх кадрів. Відповідальній особі передаються бланки особистих карток на співробітників або зразки встановленої форми Т-2. Це була описана постановка організації на військовий облік, яка проводиться один раз. Подальшу роботу відділу Військово-облікового столу в подробицях описує покрокова інструкція функціоналу.

Поточні роботи по веденню ВУ

Якщо спробувати в двох словах описати обов'язки уповноваженого працівника в організації, який займається ВУ, то вони полягають в тому, що стосовно кожного працівника повинна бути заповнена особова картка. Картотека поповнюється, коли приходять нові співробітники. Всі зміни повідомляються в військкомат. Але докладний опис функціонала складається з окремих пунктів, виконання яких підлягає перевірці. З неї і почнемо ...

Насамперед доведеться завести журнал перевірок . У цьому журналі працівник військового комісаріату ставить позначку про інспектування, а також вносить відомості про виявлені зауваженнях. Вони не обов'язково ведуть до стягнення, так як за рішенням військового комісара може виділятися час на усунення порушень.

Вони не обов'язково ведуть до стягнення, так як за рішенням військового комісара може виділятися час на усунення порушень

На кожного співробітника працівниками ВУС повинні бути заведені особові картки. Особи, поставлені на облік, надають документи, за якими проводиться внесення інформації в картку. Після формування картотеки загальний список військовозобов'язаних передається до відділу військкомату. Періодично проводиться звірка даних і внесення змін до особової справи. Після таких змін у відповідального працівника є два тижні, щоб в належній формі повідомити про це в військкомат.

Під змінами особистих даних мається на увазі переклад на посаді, вступ в шлюб або народження дітей, переїзд на нову адресу, щоб отримати додаткову спеціальності. Співробітник, який веде облік, зобов'язаний своєчасно вносити інформацію до особової картки.

За явку до військкомату на вимогу відповідальність несе компанія, в якій співробітник працевлаштований. Йому видається картка оповіщення, а з боку роботодавця повинні бути вжиті всі заходи по супроводженню військовозобов'язаного на місце збору.

Серед усіх обов'язків ВУС відзначається і агітаційно-роз'яснювальна робота. З персоналом проводяться регулярні бесіди з питань мобілізаційної підготовки, а також з загальних питань військового обов'язку. Інформування громадян та агітація відображені в плані заходів з ведення ВУ. Цей план теж є затребуваним до перевірки документом.

Інспектування облікової роботи з боку військкомату відбувається один раз протягом року. В основному, перевіряється актуальність та повнота збору інформації. У разі порушень положення про ВУ штрафи накладаються як на керівника організації, так і на уповноважену особу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online