ЛІЦЕНЗУВАННЯ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

  1. Основне меню Порталу Основні поняття Ліцензування - діяльність ліцензує органу з надання, переоформлення...

Основне меню Порталу



Основні поняття

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ліцензування - діяльність ліцензує органу з надання, переоформлення ліцензій, здійснення ліцензійного контролю, призупинення, відновлення, припинення дії та анулювання ліцензій, формування та ведення реєстру ліцензій, формування державного інформаційного ресурсу, а також з надання в установленому порядку інформації з питань ліцензування.

Ліцензія на здійснення освітньої діяльності - спеціальний дозвіл на здійснення юридичною особою і (або) індивідуальним підприємцем освітньої діяльності, що підтверджується документом, виданим органом, що ліцензує.

Органом, що ліцензує в сфері освіти на території Республіки Комі є Міністерство освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі.

Міністерство освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі, наділена відповідно до законодавства відповідними повноваженнями, здійснює ліцензування освітньої діяльності здобувачів ліцензій (ліцензіатів), розташованих на території Республіки Комі, за винятком організацій, що здійснюють освітню діяльність, ліцензування діяльності яких віднесено до компетенції Федеральної служби з нагляду в сфері освіти і науки.

Здобувач ліцензії - юридична особа, індивідуальний підприємець, які звернулися в орган із заявою про надання ліцензії.

Ліцензіат - юридична особа, індивідуальний підприємець, що має ліцензію.

Ліцензія на здійснення освітньої діяльності має додаток. Без додатки ліцензія є недійсною.

Ліцензія на здійснення освітньої діяльності діє безстроково.

Термін дії тимчасової ліцензії - 1 рік.

Увага!

Освітня діяльність, здійснювана юридичною особою, індивідуальним підприємцем без ліцензії, є грубим порушенням законодавства Російської Федерації в галузі освіти і визнається адміністративним правопорушенням

Нормативна правова база

Федеральний закон від 04.05.2011 № 99-ФЗ «Про ліцензування окремих видів діяльності »

Федеральний закон від 29.12.2012 № 273-ФЗ «Про освіту в Російській Федерації»

Положення про ліцензування освітньої діяльності, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2013 № 966

Адміністративний регламент надання органами державної влади суб'єктів Російської Федерації, що здійснюють передані повноваження Російської Федерації в сфері освіти, державної послуги з ліцензування освітньої діяльності, затвердженого наказом Міністерства освіти та науки Росії від 17.03.2015 № 244

Досудове (позасудове) оскарження заявником рішень і дій (бездіяльності) уповноваженого органу, посадової особи уповноваженого органу або державного службовця

Перелік адміністративних процедур, що здійснюються Міністерством освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі

  1. Надання ліцензії на освітню діяльність;

  2. Переоформлення ліцензії та (або) додатки до ліцензії;

  3. Надання тимчасової ліцензії;

  4. Припинення дії ліцензії;

  5. Подання дубліката ліцензії;

  6. Подання копії ліцензії;

  7. Подання відомостей про конкретну ліцензії з реєстру ліцензій.

  8. Ліцензійний контроль.

Терміни надання Міністерством освіти, наукиі молодіжної політикиРеспубліки Комі адміністративної послуги

Термін надання адміністративної послуги відлічується з дня реєстрації в Міністерстві освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі належним чином оформленої заяви здобувача ліцензії (ліцензіата) і в повному обсязі представлених до заяви документів.

1. Надання ліцензії - протягом 45 робочих днів.

2. Переоформлення ліцензії та (або) додатки до неї (у випадках: зміни адреси місця знаходження ліцензіата; зміни найменування ліцензіата; реорганізації юридичної особи у формі перетворення; реорганізації юридичних осіб у формі приєднання; реорганізації юридичних осіб у формі їх злиття; зміни місця проживання , імені, прізвища та (в разі, якщо є) по батькові індивідуального підприємця, реквізитів документа, що засвідчує його особу; зміни переліку освітніх програм, зазначених у ліцензії, в частині рекращенія реалізації однієї або декількох освітніх програм; зміни найменувань освітніх програм, зазначених у додатку до ліцензії, з метою їх приведення у відповідність з переліками професій, спеціальностей і напрямків підготовки, передбаченими ч. 8 ст. 11 Федерального закону від 29.12.2012 № 273- ФЗ «Про освіту в Російській Федерації»; припинення освітньої діяльності за одним або кількома адресами місць її здійснення, зазначеним в ліцензії) - протягом 10 робочих днів.

3. Переоформлення ліцензії в частині додатка (у випадках наміри ліцензіата: надавати освітні послуги з реалізації нових освітніх програм, не зазначених в ліцензії; здійснювати освітню діяльність за адресою місця її здійснення, не вказаною в ліцензії; здійснювати освітню діяльність у філії, що не зазначеному в ліцензії) - протягом 30 робочих днів.

4. Надання тимчасової ліцензії - протягом 10 робочих днів.

5. Надання дубліката ліцензії - протягом 3 робочих днів.

6. Надання копії ліцензії - протягом 3 робочих днів.

7. Припинення дії ліцензії - протягом 10 робочих днів.

8. Подання відомостей про конкретну ліцензії з реєстру ліцензій - протягом 5 робочих днів.

Державне мито за надання адміністративної послуги

1. Надання ліцензії - 7 500 рублів.

2. Переоформлення ліцензії та (або) додатки до неї (у випадках: зміни адреси місця знаходження ліцензіата; зміни найменування ліцензіата; реорганізації юридичної особи у формі перетворення; реорганізації юридичних осіб у формі приєднання; реорганізації юридичних осіб у формі їх злиття; зміни місця проживання , імені, прізвища та (в разі, якщо є) по батькові індивідуального підприємця, реквізитів документа, що засвідчує його особу; зміни переліку освітніх програм, зазначених у ліцензії, в частині рекращенія реалізації однієї або декількох освітніх програм; зміни найменувань освітніх програм, зазначених у додатку до ліцензії, з метою їх приведення у відповідність з переліками професій, спеціальностей і напрямків підготовки, передбаченими ч. 8 ст. 11 Федерального закону від 29.12.2012 № 273- ФЗ «Про освіту в Російській Федерації»; припинення освітньої діяльності за одним або кількома адресами місць її здійснення, зазначеним в ліцензії) - 750 рублів.

3. Переоформлення ліцензії в частині додатка (у випадках наміри ліцензіата: надавати освітні послуги з реалізації нових освітніх програм, не зазначених в ліцензії; здійснювати освітню діяльність за адресою місця її здійснення, не вказаною в ліцензії; здійснювати освітню діяльність у філії, що не зазначеному в ліцензії) - 3 500 рублів.

4. Надання тимчасової ліцензії - 750 рублів.

5. Надання дубліката ліцензії - 750 рублів.

6. Надання копії ліцензії - держмито не стягується.

7. Припинення дії ліцензії - держмито не стягується.

8. Подання відомостей про конкретну ліцензії з реєстру ліцензій - держмито не стягується.

Реквізити для сплати державного мита

Перелік підстав для повернення здобувачеві ліцензії / ліцензіату без розгляду Заяви та доданих до неї документів

Перелік підстав для відмови в наданні адміністративної послуги

Форми документів, що подаються претендентом ліцензії (ліцензіатом)

1. Надання ліцензії.

  • Форма № 2, заява ;
  • Форма № 1, опис;
  • Форма № 3, довідка про матеріально-технічному забезпеченні;
  • Форма № 4, довідка про наявність у професійної освітньої організації, організації, що здійснює освітню діяльність за основними програмами професійного навчання, спеціальних умов для отримання освіти навчаються з обмеженими можливостями здоров'я;
  • Форма № 6, відомості (приватні охоронці);
  • Форма № 7, реквізити (ГИБДД);
  • Форма № 9, довідка про наявність умов для функціонування електронної інформаційно-освітнього середовища (при наявності освітніх програм із застосуванням виключно електронного навчання, дистанційних освітніх технологій)
  • Форма № 10, довідка про наявність розроблених і затверджених освітніх програм

2. Переоформлення ліцензії у разі зміни адреси місця знаходження ліцензіата / зміни місця проживання індивідуального підприємця.

3. Переоформлення ліцензії у разі зміни найменування ліцензіата / імені, прізвища та (в разі, якщо є) по батькові індивідуального підприємця, реквізитів документа, що засвідчує його особу.

4. Переоформлення ліцензії у разі реорганізації юридичної особи у формі перетворення.

5. Переоформлення ліцензії у разі реорганізації юридичних осіб у формі приєднання.

6. Переоформлення ліцензії у разі реорганізації юридичних осіб у формі їх злиття.

7. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі зміни переліку освітніх програм, зазначених у ліцензії, в частині припинення реалізації однієї або декількох освітніх програм.

8. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі зміни найменувань освітніх програм, зазначених у додатку до ліцензії, з метою їх приведення у відповідність з переліками професій, спеціальностей і напрямків підготовки, передбаченими ч. 8 ст. 11 Федерального закону від 29.12.2012 № 273-ФЗ «Про освіту в Російській Федерації».

9. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі припинення освітньої діяльності за одним або кількома адресами місць її здійснення, зазначеним в ліцензії.

10. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі наміру ліцензіата надавати освітні послуги з реалізації нових освітніх програм, не зазначених в ліцензії.

  • Форма № 2.2.1, заява ;
  • Форма № 1.2.1, опис;
  • Форма № 3, довідка про матеріально-технічному забезпеченні;
  • Форма № 4, довідка про наявність у професійної освітньої організації, організації, що здійснює освітню діяльність за основними програмами професійного навчання, спеціальних умов для отримання освіти навчаються з обмеженими можливостями здоров'я;
  • Форма № 5, довідка про наявність друкованих та електронних освітніх і інформаційних ресурсів ;
  • Форма № 6, відомості;
  • Форма № 7, реквізити;
  • Форма № 8, довідка про педагогічних і наукових працівників;
  • Форма № 9, довідка про наявність умов для функціонування електронної інформаційно-освітнього середовища
  • Форма № 10, довідка про наявність розроблених і затверджених освітніх програм

11. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі наміру ліцензіата здійснювати освітню діяльність за адресою місця її здійснення, не вказаною в ліцензії.

12. Переоформлення ліцензії в частині додатка в разі наміру ліцензіата здійснювати освітню діяльність у філії, що не зазначеному в ліцензії.

  • Форма № 2.2.3, заява ;
  • Форма № 1.2.3, опис;
  • Форма № 3, довідка про матеріально-технічному забезпеченні;
  • Форма № 4, довідка про наявність у професійної освітньої організації, організації, що здійснює освітню діяльність за основними програмами професійного навчання, спеціальних умов для отримання освіти навчаються з обмеженими можливостями здоров'я;
  • Форма № 6, відомості;
  • Форма № 7, реквізити;
  • Форма № 9, довідка про наявність умов для функціонування електронної інформаційно-освітнього середовища
  • Форма № 10, довідка про наявність розроблених і затверджених освітніх програм

1 3. Надання тимчасової ліцензії.

14. Надання дубліката ліцензії.

15. Надання копії ліцензії.

16. Припинення дії ліцензії

17. Надання відомостей з реєстру ліцензій

Інформацію про порядок отримання адміністративної послуги з ліцензування освітньої діяльності можна також отримати на офіційному сайті федеральної державної інформаційної системи "Єдиний портал державних і муніципальних послуг (функцій)" www.gosuslugi.ru або регіональному порталі державних і муніципальних послуг (функцій) www.gosuslugi11. ru

Інструкція по напрямку документів до Міністерства освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі при отриманні адміністративної послуги з ліцензування освітньої діяльності в електронній формі

Інформацію про хід виконання державної послуги з ліцензування освітньої діяльності можна отримати за телефонами відділу ліцензування, акредитації та підтвердження документів про освіту Управління з нагляду і контролю в сфері освіти: 8 (8212) 257028, 257029.

Реєстр ліцензій на здійснення освітньої діяльності, наданих освітнім організаціям, організаціям, що здійснюють освітню діяльність і індивідуальним підприємцям

Зведений реєстр ліцензій на офіційному сайті Рособрнадзора

Реєстр ліцензій на здійснення освітньої діяльності, виданих Міністерством освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі на Порталі відкритих даних Республіки Комі

Реєстр ліцензій на здійснення освітньої діяльності, виданих Міністерством освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі

Відомості про освітні організаціях, організаціях, що здійснюють навчання, та індивідуальних підприємців,

мають ліцензію Міністерства освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі

на здійснення освітньої діяльності

Відомості про освітні організаціях, організаціях, що здійснюють навчання, та індивідуальних підприємців, що мають ліцензію Міністерства освіти, науки і молодіжної політики Республіки Комі на здійснення освітньої діяльності

Меню сервісів Порталу

Регіональна гаряча лінія 8-800-200-8212

ЗАЛИШИЛОСЬ ДНІВ


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online