Журнал «Молоко і ферма»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вадим Чагаровський, голова Ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський, голова Ради директорів Союзу молочних підприємств України.

Чагаровський Вадим Петрович - випускник Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М. В. Ломоносова, кандидат технічних наук.

З 1986 по 1992 р працював доцентом кафедри технології молока і сушіння Одеського технологічного інституту харчової промисловості. У 1992 р був призначений заступником директора з виробництва і сировини українсько-італійського спільного підприємства «Одіталат».

Працював директором Балтського молочно-консервного комбінату дитячих продуктів, технічним директором «Пармалат України». З 1998 р керував молокозаводом «Галактон».

У 2006 р очолив будівництво Білоцерківського молокопереробного комбінату. Зараз Вадим Петрович є віце-президентом Керуючої компанії «Терра Фуд». З 2010 року - член наглядової ради.

З 2004 року - голова Ради директорів Союзу молочних підприємств України. Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, дипломом «Людина року - 2002» в номінації «Менеджер року», Почесною грамотою Верховної Ради України за особливі заслуги. Має звання «Заслужений працівник промисловості України».

Вадим Петрович, як би Ви охарактеризували поточний стан молочної галузі України?

У 2010 р загальне виробництво молочної продукції в порівнянні з 2009 р, на жаль, зменшилася. Знизилися також обсяги переробленого молока. Тому не можна навіть сказати, що ситуація в молочній галузі задовільна. Вона, скоріше, є незадовільною. Складною.

З чим це пов'язано? Оскільки ми всі працюємо в умовах ринкової економіки, будемо оперувати ринковими поняттями. Проаналізуємо стан ринку і купівельну спроможність. Сьогодні, наприклад, купівельна спроможність українського споживача стала нижче, ніж була в 2009 р Рівень цін на молочні продукти в Україні зараз абсолютно такий же, як в Європі. Ці дві причини - низька купівельна спроможність і високі ціни - взаємопов'язані, тому зрозуміло, чому рівень споживання зараз знизився.

Що зумовлює високі ціни? По-перше, криза на сировинному ринку. З 1990 р у нас в країні поголів'я худоби неухильно знижується, і за останні роки призупинити цей процес, на жаль, не вдалося.

Щоб змінити ситуацію на молочному ринку, треба, перш за все, змінити її на ринку молочної сировини.

Хотілося б відзначити і наступне. Сьогодні молочна галузь України обмежена у виході на іноземні ринки. Існують, наприклад, певні обмеження щодо виходу на ринок Російської Федерації, але всі розуміють, що реально основними зарубіжними ринками для України зараз є ринки країн СНД. В Європі нас ніхто не чекає.

Тому, на мій погляд, нам слід думати про це. По-перше, про розвиток і наповнення нашого внутрішнього ринку. По-друге, ми повинні розвивати експорт в країни СНД.

Підсумовуючи коментарі щодо поточного стану галузі, можу сказати, що останні два роки галузь знаходиться в стані стагнації. Чи не падіння, а саме стагнація.

Повна версія в журналі «Молоко і ферма», № 3, грудень 2010 р

Вадим Петрович, як би Ви охарактеризували поточний стан молочної галузі України?
З чим це пов'язано?
Що зумовлює високі ціни?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online