Допомога малому бізнесу від держави

  1. перспективи
  2. Види державної допомоги малому бізнесу
  3. Підтримка малого бізнесу
  4. Субсидія від Центру зайнятості
  5. Для цього потрібно:
  6. майнова підтримка
  7. державний грант
  8. На допомогу бізнесу від держави можуть претендувати:
  9. кредити
  10. Процедура отримання пільгового кредиту
  11. Де і як отримати кредит для малого бізнесу?
  12. Кому видають пільгові кредити?
  13. Корисні поради

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато починаючі підприємці на етапі становлення бізнесу стикаються з фінансовими труднощами

Багато починаючі підприємці на етапі становлення бізнесу стикаються з фінансовими труднощами. Найпростіший спосіб вирішення цієї проблеми - це державне пільгове кредитування. Існує безліч програм, в рамках яких держава виділяє кошти країнам, що розвиваються підприємствам під невеликі відсотки. Що потрібно зробити для того, щоб отримати пільговий кредит як допомогу малому бізнесу від держави в 2019 році, ми розповімо вам в цій статті.

перспективи

У 2019 уряд нашої країни планує переглянути умови кредитування малого підприємництва. Зокрема, річна процентна ставка по кредитах в банках буде встановлена ​​на рівні 10-11% річних. Крім того, активна підтримка Центрального банку країни дозволить забезпечити рефінансування проектів з мінімальною ставкою 6,5%. Максимальний поріг складе 11%.

Крім цього буде запущена система геомаркетингового навігатора, завдяки чому підприємці, без проведення додаткових досліджень, можуть отримати вичерпну інформацію про обраний ними сегменті ринку. Для цього розроблено понад 200 бізнес-планів в 75 напрямках підприємницької діяльності. Якщо цей проект затвердять, допомога держави на розвиток малого бізнесу в 2019 році стане приємним бонусом для підприємців-початківців, які відкривають власну справу в таких непростих економічних умовах.

Види державної допомоги малому бізнесу

федеральні програми

Уряд нашої країни протягом 10 років виділяє в регіональні бюджети кошти, які призначені для підтримки малого підприємництва.

На допомогу бізнесу в кризу від держави можуть розраховувати:

  • Підприємці-початківці;
  • Виробничі підприємства;
  • Компанії, які займаються екологічним туризмом;
  • Організації, діяльність яких пов'язана з народною творчістю.

Підтримка малого бізнесу

Варто відзначити, що допомога малому і середньому бізнесу від держави виражається не тільки у фінансовій підтримці, а й в наданні різних безкоштовних послуг.

Це може бути:

  • Навчання (семінари, тренінги та інше);
  • Консультування з юридичних та економічних питань;
  • Організація ярмарків і виставок для просування товарів і послуг;
  • Забезпечення земельними ділянками та виробничими приміщеннями.

Субсидія від Центру зайнятості


Всім відомо, що перед тим як організувати свій бізнес з нуля , Потрібно знайти стартовий капітал. Якщо у вас немає власних заощаджень, не варто відразу бігти в банк, щоб взяти кредит. Підприємці-початківці можуть отримати допомогу держави на відкриття малого бізнесу через біржу праці.

Для цього потрібно:

  • Стати на облік в центр зайнятості, як безробітний;
  • Розробити грамотний проект з розрахунками і докладним описом планованої діяльності;
  • Подати заяву на участь в конкурсі.

Комісія розгляне ваш план і прийме рішення. Якщо воно буде позитивним, можна зареєструвати ІП або ТОВ, отримати гроші і приступити в роботі. Така фінансова допомога держави малому бізнесу видається на безоплатній основі, але підприємець повинен надати в контролюючі органи докладний звіт про цільове використання коштів.

майнова підтримка

Існує ще кілька видів допомоги підприємцям-початківцям від держави в 2019 році:

  • Оренда нерухомості на пільгових умовах;
  • Придбання державного майна у власність по пільговими цінами;
  • Використання інфраструктури, спеціально створеної державою для розвитку підприємницької діяльності (технопарки, офіси, бізнес інкубатори і т. Д.);

державний грант


Крім одноразової фінансової допомоги малому бізнесу від держави в 2019 році, підприємці можуть розраховувати на отримання державного гранту. Для цього потрібно оформити заявку і подати її до відповідних органів.

На допомогу бізнесу від держави можуть претендувати:

  • Особи, які займаються підприємницькою діяльністю у виробничій сфері або торгівлі не менше 1 року;
  • Підприємці, які вчасно платять всі податки і мають чисту кредитну історію;
  • Підприємці, які створюють нові робочі місця.

Перед тим як подати заяву на участь в конкурсі, потрібно зібрати всі необхідні документи, в тому числі і підтвердження про те, що ви не отримували до цього ніяких грантів або грошових субсидій. Крім того, потрібно пройти навчання на спеціальних курсах підприємництва, які працюють при регіональних фондах підтримки малого бізнесу.

кредити


Якщо вам з якихось причин відмовили в безвідплатної фінансової допомоги, можна отримати кредит для малого бізнесу з нуля від держави під 5-6% річних.

Такий вид державної підтримки доступний для підприємств:

  • Які взялися розвивати інноваційного виробництва;
  • Орієнтованих на імпортозаміщення або виробництво експортної продукції;
  • Займаються виробництвом енергетичного устаткування.

Іншими словами, пільгові кредити малому бізнесу від держави в 2019 році зможуть отримати підприємства, які працюють в пріоритетних сферах економіки.

Процедура отримання пільгового кредиту

Як отримати допомогу малому бізнесу від держави в 2019 році? В першу чергу, потрібно звернутися в фондовий банк партнер, надати всі необхідні документи, і подати заявку. Після цього потрібно почекати, поки банк розгляне вашу заявку і прийме рішення. Якщо позичальник не може внести заставу, фінансова установа відправляє по електронній пошті документи клієнта і заявку на поручительство в вищевказаний фонд.

Заява має бути розглянута протягом трьох робочих днів. Якщо прийнято позитивне рішення, укладається договір між кредитною установою, фондом і підприємцем. Оскільки мова йде про вигідне вкладенні коштів з метою отримання прибутку , Перед тим як прийняти рішення, фонд проводить ретельний аналіз бізнесу позичальника, щоб оцінити його фінансову стабільність.

Де і як отримати кредит для малого бізнесу?


Потрібно також відзначити, що кредит від держави як допомогу малому бізнесу можна також отримати в регіональному, або муніципальному фонді. Початківцям підприємцям видають невеликі позики на короткий термін. Мікрокредитування прекрасно підходить для підприємств з коротким виробничим циклом. Якщо справи піде успішно, бізнесмен може розраховувати на більш значну допомогу малому бізнесу від держави в 2019 році.

Ще один вигідний інструмент пільгового фінансування - це компенсаційний позику. Такий варіант можна використовувати для реалізації міні бізнес ідей 2018 з мінімальними вкладеннями для початківців . Держава видає невеликі позики, які призначені для погашення основного кредиту. Завдяки цьому клієнт отримує відстрочку з виплати відсотків строком до одного року. У цей період він може спокійно займатися розвитком свого бізнесу.

Найпростіший спосіб, як отримати гроші на бізнес від держави безоплатно у 2018 році - це розробити якийсь інноваційний проект. В такому випадку ви можете розраховувати на активну підтримку з боку держави, оскільки така діяльність позитивно відбивається на розвитку науки.

Кому видають пільгові кредити?


На сьогоднішній день пільгове кредитування для підприємців-початківців стало доступно в багатьох банках. Пільгові умови в різних кредитних організаціях мають істотні відмінності, але, незважаючи на це, можна виділити головну тенденцію - це невисока процентна ставка, тривалий термін погашення кредиту і проста процедура оформлення. Пільгове кредитування - це ідеальний варіант для реалізації ідей малого бізнесу з мінімальними вкладеннями в маленькому місті .

Оскільки в 2019 році на федеральні субсидії виділено значно менше коштів, регіони будуть фінансувати тільки найбільш пріоритетні напрямки підприємницької діяльності - сільське господарство, інновації, науково-технічні розробки, виробництво товарів першої необхідності. На думку експертів, найвигідніший бізнес на сьогоднішній день в маленькому місті - це соціальна сфера і ЖКГ. Ці напрямки діяльності отримують всебічну підтримку від держави.

Існують також і обмеження на отримання пільгових кредитів. На таку позику не можуть розраховувати особи, які:

  • Збанкрутували або перебувають на межі банкрутства;
  • У минулому отримували пільговий кредит, але не погасили заборгованість;
  • Мають будь-які заборгованості перед державними органами.

Корисні поради

  1. Не забувайте про те, що програми допомоги малому бізнесу від держави можуть відрізнятися в залежності від регіону. Тому, перед тим як звернутися до Фонду підтримки малого підприємництва, потрібно ретельно вивчити положення про поруку. У деяких випадках фонд надає гарантію не на всю суму запитаного кредиту, а тільки на його частину;
  2. Якщо надати надійне забезпечення і грамотно оформити всі документи, ймовірність отримання пільгового кредиту за програмою мікрофінансування зросте в рази;
  3. Перед тим як отримати допомогу малому бізнесу від держави в Центрі зайнятості, ще раз ретельно подумайте, чи зможете ви відзвітувати за всі витрачені кошти. Субсидію можна витрачати тільки в суворій відповідності з бізнес планом. Всі витрати потрібно підтвердити чеками, квитанціями і іншими платіжними документами. Якщо ви точно знаєте, як примножити свій капітал маючи невелику суму грошей, можна сміливо звертатися за такою допомогою.

висновки

Державні програми підтримки - це найкращий спосіб, як створити свій бізнес з нуля без стартового капіталу . Можливість для розвитку власної справи за рахунок бюджетних коштів можна знайти в будь-якому регіоні. Найголовніше - це наполегливість і бажання. Успіхів!

Кому видають пільгові кредити?
Де і як отримати кредит для малого бізнесу?
Кому видають пільгові кредити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online