Як зустрічають Новий рік у Швеції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт, дорогі читачі Привіт, дорогі читачі!

Сьогодні ми будемо знову знайомитися з новорічними традиціями. Минулого разу ми зустрічали Новий рік в Італії , А сьогодні вирушаємо до Швеції.

Північна країна, в якій на Новий рік завжди лежить сніг (чого не скажеш про наших зимах в останні роки), знає, як добре відзначити це свято.

Новий рік в Швеції - це свято світла. Тому в новорічну ніч всі вулиці яскраво освітлені, а у всіх будинках ввімкнене світло, гірлянди або запалені свічки. До речі, традиційним подарунком на Новий рік в Швеції вважаються саморобні свічки. Вони символізують веселощі, привітність і дружбу.

Напевно, найбільше Новий рік чекають діти. Адже саме в новорічну ніч до них приходить Юль Томтен (шведський Дід Мороз). Його прихід завжди чомусь пропускає глава сім'ї, який незадовго до цього пішов виносити сміття (дивно, чи не так?;)).

Новий рік шведи вважають за краще зустрічати з друзями (сімейним святом вважається Різдво). Вважається, що чим яскравіше, веселіше і голосніше зустріти Новий рік, тим більше щастя і удачі він принесе. Дудки, хлопавки, серпантин - це невід'ємні складові новорічної ночі в Швеції.

Також як і ми, шведи готують найсмачніші страви (ну, хіба що, без олів'є :)), ставлять на стіл кращу посуд і свічники Також як і ми, шведи готують найсмачніші страви (ну, хіба що, без олів'є :)), ставлять на стіл кращу посуд і свічники. У новорічну ніч шведи намагаються одягати тільки нову і гарний одяг.

Традиційно календарний рік в Швеції закінчується зверненням президента до народу (ой, заговорилася :)) прямим ефіром з Музею під відкритим небом в Скансене. Саме тут опівночі зачитується «Ring Out Wild Bells», який транслюється в прямому ефірі на всіх телеканалах. Ну, а далі ... дзвін дзвонів і ура !! Новий рік!!!

Дивно, чи не так?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online