Закордонний паспорт без прописки, без реєстрації: чи можна отримати в 2019 році

  1. Закордонний по тимчасовій реєстрації
  2. Закордонний паспорт без прописки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закордонний паспорт є найважливішим документом для перетину державного кордону і законного перебування росіян за кордоном. Сьогодні жителі Росії можуть зробити закордонний паспорт не за місцем прописки і без реєстрації, як старого, так і сучасного формату. Документи відрізняються терміном дії, рівнем безпеки, періодом оформлення і т.д. Однак, залишається відкритим питання, чи потрібна прописка для закордонного паспорта. З 2010 року згідно зі змінами в Адміністративному кодексі отримати закордонне при собі посвідчення особи можна будь-якому громадянину федерації, не залежно від наявності у нього постійної реєстрації за місцем проживання. Варто відзначити, що раніше отримати закордонний паспорт без прописки було просто неможливо.
Електронна форма спілкування та взаємодії державних структур і людей істотно спрощує процедури оформлення різних паперів для росіян. Подавати прохання на отримання закордонного паспорта без прописки слід в відділення УФМС за місцем фактичного перебування. Також існує можливість попереднього подання документів через сайт держпослуги. Документи можна подати в електронному вигляді, а через час отримати посвідчення особи в необхідному відділенні міграційної служби. Дана процедуру ідентична і в разі, якщо у закордонний закінчився термін дії і його потрібно міняти.
Закордонний паспорт є найважливішим документом для перетину державного кордону і законного перебування росіян за кордоном
Варто зазначити, що користувачі порталу держпослуги обслуговуються позачергово. Також претенденти можуть розраховувати на знижку при оплаті держмита. Отримання закордонного паспорта їм обійдеться в 70% від реальної вартості.

Закордонний по тимчасовій реєстрації

Оформити закордонний паспорт без реєстрації можуть виключно повнолітні громадяни Російської Федерації. Процес оформлення паперів можна провести самостійно або скориставшись послугами досвідчених юристів. Спеціальні комерційні компанії займаються супроводом і підготовкою документації, контролем термінів оформлення та ін.

У випадках, коли прийшла змінювати паспорт з терміном дії, що потрібно отримати документ про тимчасову реєстрацію. Такі громадяни в загальному порядку подають папери в відділення Федеральної міграційної служби про зміну закордонного паспорта. Зробити закордонний паспорт з тимчасової реєстрації можна протягом 4 місяців. Даний термін необхідний співробітникам ФМС для перевірки всіх відомостей і даних про претендента. Період розгляду заяви може бути скорочений у разі:

  • необхідності термінового лікування заявника за кордоном;
  • смерті або тяжкої хвороби близьких родичів, які проживають за кордоном.

При наявності таких умов закордонний паспорт без реєстрації можна отримати за місцем тимчасової прописки протягом 2-3 днів. Скасування прив'язки росіян до прописки дозволила змінювати закордонний паспорт в будь-якому відділенні ФМС РФ.

Оформлення закордонного паспорта проводиться поетапно. Подача і отримання документа повинне проводитися особисто заявником. Фахівці можуть лише консультувати, спрямовувати та коректувати дії здобувача.

Закордонний паспорт без прописки

Щоб термін розгляду заяви претендентів, що оформляють документи відповідно до місця тимчасової реєстрації, був зведений до мінімуму, важливо надати повний пакет документів для оформлення. У нього входить:

  • анкета-заява на біометричний або звичайний закордонний паспорт;
  • загальногромадянське при собі посвідчення особи;
  • фото стандартного формату - 2-4 шт .;
  • довідка з військкомату про відсутність військових обов'язків;
  • трудова книжка;
  • квитанція про сплату держмита.
заповнюючи анкету

, Слід зазначати фактичну адресу за місцем перебування, саме місто, вулицю і номер будинку. Після підготовки документів заявник зобов'язаний запевнити анкету з персональними даними за місцем роботи або навчання. Якщо громадянин на пенсії або тимчасово працевлаштований, він звільняється від цієї умови.

При зміні закордонного паспорта необхідно грамотно і максимально повно відповідати на питання анкети. Наявність помилок тягне за собою відмову, що означає необхідність повторно міняти закордонний паспорт.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online