Штраф за ДТП винуватцю аварії в 2019 році

  1. Різниця між відшкодуванням шкоди і штрафом
  2. види відповідальності
  3. При дрібному ДТП
  4. розміри штрафів
  5. Де і в який термін можна заплатити штраф за ДТП

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При трапилося ДТП винуватець несе покарання. Залежно від тяжкості наслідків, водій, визнаний відповідальним за те, що трапилося, може бути підданий грошовим санкціям, а може опинитися за гратами. Крім того, він повинен відшкодувати матеріальні втрати потерпілим. Який штраф за ДТП винуватцю аварії призначається сьогодні, які ще види відповідальності передбачені для водіїв?

Різниця між відшкодуванням шкоди і штрафом

Різниця між відшкодуванням шкоди і штрафом


В результаті ДТП автомобілі учасників зіткнення отримують ушкодження. Якщо при цьому немає жертв, які санкції підуть для водіїв? Перш за все, це штраф за аварію. З вересня цього року водії можуть задіяти пряме відшкодування вартості нанесеної шкоди від страховиків незалежно від кількості учасників ДТП. Якщо страхова фірма не покриває всі витрати, матеріальна компенсація стягується з винної водія.

Навіть якщо поломка або дефект стався не в процесі руху. Наприклад, на стоянці автомобіль був подряпаний в результаті відкривання дверей власником поруч припаркованого авто. Страхові компанії не компенсують моральну шкоду, тому за його відшкодуванням постраждалі в ДТП будуть звертатися безпосередньо до винного в події.

види відповідальності

Кожен автолюбитель повинен знати, яка відповідальність може наступити в разі аварії і яке йому загрожує покарання. Багато що залежить від ситуації і ступеня провини автовласника.

  • Виплата компенсації за псування авто, іншого майна, яке постраждало під час ДТП, відшкодування фізичного, морального шкоди.
  • Покладено штраф за ДТП винуватця аварії без постраждалих (якщо в результаті аварії не була завдана шкода здоров'ю людей).
  1. Санкції у вигляді вилучення водійських прав, арешту.
  2. Найважче покарання передбачено, якщо загинули люди. У Кримінальному кодексі передбачена стаття за ДТП зі смертельним результатом .

Коли завдано шкоди здоров'ю людей, винного водія усувають від управління авто. Відрізок часу, на який вилучаються права, залежить від ряду факторів. Якщо отримані травми незначно вплинули на стан здоров'я учасника зіткнення або він на короткий термін став непрацездатним, в такому випадку позбавлення прав за ДТП з постраждалими відбувається до півтора років. При тривалому розладі здоров'я, що не має загрози життю, права вилучаються 1.5-2 року.

У ситуації, коли здоров'ю людей завдано більш важку втрату, винний водій понесе кримінальне покарання. Якщо мало місце ДТП з потерпілим в стані сп'яніння - це погіршує становище особи, що спровокував аварійну ситуацію. Передбачені також заходи відповідальності і покарання за залишення місця ДТП .

Читаємо також:
Дії при ДТП по ОСАГО в 2019 році
Що вибрати КАСКО або ОСАГО

При дрібному ДТП

При дрібному ДТП

Сьогодні для дрібних ДТП діє спрощений порядок оформлення того, що сталося на дорозі - так званий європротокол. Які аварії підходять під цю класифікацію? Йдеться про ДТП, при якому пошкодження авто оцінюється в суму до 50 тис. Рублів. Це може бути порушення лакофарбового покриття кузова, поломка фар, дзеркал, пластикових елементів авто. У таких випадках треба викликати представника ГИБДД немає ніякої необхідності. Більш того, доведеться заплатити штраф за виклик ГИБДД при дрібному ДТП в 2019 році.

Для того щоб не створити собі складнощів, рекомендується візуально оцінити обстановку, порозумітися з іншою стороною конфліктної ситуації. Європротокол діє, якщо учасників ДТП не більше двох і у кожного водія є страховка ОСАГО, звана в народі автоцивілкою. Важливо знати, що передбачений навіть штраф за не звільнення проїжджої частини при ДТП. Однак якщо є сумніви або розбіжності, краще все-таки викликати дорожню поліцію.

розміри штрафів

Якщо водій не виставив знак аварійної зупинки, теж покладено штраф. Розмір стягнення - 1 тис. Рублів. Говорячи про покарання, що накладаються на водія за створення перешкод руху через аварію, припускають штраф за створення перешкоди руху при ДТП. Розмір його такий же, як і при описаному вище правопорушення.

Будь-яке ДТП за участю громадського електротранспорту викликає тривалу зупинку руху. Аварії з трамваями або тролейбусами виникають не завжди з вини автомобілістів і найчастіше пов'язані з обмеженням маневреності електротранспорту. Але бувають і зворотні ситуації, тому важливо знати, в яких випадках стягується штраф за простій трамваїв при ДТП.


Якщо сталося зіткнення, розгляд ситуації займає багато часу. Коли рух перекрито і електротранспорт простоює, компанії-перевізники зазнають колосальних збитків. Якщо винним виявився водій автомобіля, то з нього буде стягнута компенсація простою тролейбусів через ДТП. Сума неустойки розраховується перевізником з урахуванням упущеної вигоди з моменту ДТП до відновлення руху громадського електротранспорту.

Кожен автолюбитель знає, що не можна робити розворот на дорозі в не передбаченій для цих цілей зоні. Можна створити аварійну ситуацію і при русі назад. Тоді теж загрожує штраф при ДТП при русі заднім ходом - 2.5 тис. Рублів.

Якщо учасник зіткнення був під впливом алкоголю, наркотичних засобів, він буде позбавлений можливості керувати автомобілем на два роки. Крім того, він заплатить штраф за ДТП в нетверезому стані. У 2019 він становить 30 тис. Рублів. За аналогічне повторне порушення буде стягнуто вже 50 тис. Рублів, а права будуть вилучені на 3 роки.

Де і в який термін можна заплатити штраф за ДТП

Внести гроші в рахунок оплати штрафу можна в будь-якому відділенні банку або через інтернет. Сума штрафу за ДТП залежить від термінів оплати. Тобто при оплаті стягнення в режимі онлайн, можна отримати знижку. Для цього важливо вказати номер і дату виписаного службовцям ГИБДД постанови.

Читаємо також:
Журнал обліку ДТП

Слід зазначити, що з недавнього часу встановлено знижку в 50 відсотків. Адміністративний штраф за ДТП може зменшитися в два рази, якщо оплатити його в двадцятиденний термін. Тому не варто затримуватися з його погашенням. Це правило не діє в разі повторного порушення і якщо ДТП пов'язано з заподіянням шкоди здоров'ю людини.

Який штраф за ДТП винуватцю аварії призначається сьогодні, які ще види відповідальності передбачені для водіїв?
Якщо при цьому немає жертв, які санкції підуть для водіїв?
Які аварії підходять під цю класифікацію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online