Шлюбний договір. Мета та умови складання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Люди зустрічаються, люди закохуються, одружуються» - так співалося у відомій і колись популярної пісні, але іноді після перерахованих дій люди ще й «розлучаються», залишаються, і без чоловіка (дружини), і без майна «Люди зустрічаються, люди закохуються, одружуються» - так співалося у відомій і колись популярної пісні, але іноді після перерахованих дій люди ще й «розлучаються», залишаються, і без чоловіка (дружини), і без майна.

Розквіт використання права у всіх життєвих ситуаціях в Росії ще не настав, але укладати шлюбні договори люди вже навчилися, таким чином отримуючи збереження свого майна в разі « розірвання шлюбу ».

Що ж таке шлюбний договір, як його укладати, зміст, можливість внести зміни або визнати його недійсним?

У СК РФ опис шлюбного договору, його зміст, терміни та умови укладення представлені в ст. 40-44.
Прислухаючись до «букві закону» шлюбним договором є угода між двома чоловіками, або ж особами, що вступають в шлюб, яке в повній мірі визначає обов'язки і права майнового характеру подружжя. Шлюбний договір може поширюватися на права і обов'язки, які перебували у шлюбі подружжя, або ж мати силу при розірванні шлюбу і відповідно регулювати майнові права при «розлучення».

Укласти шлюбний договір можуть особи, що вступають у шлюб, а так само ті, хто вже перебуває у шлюбі. Таким чином, законом не визначений часовий проміжок для укладення шлюбного договору. Єдиною умовою вступу в силу шлюбного договору укладеного особами, тільки вступають в шлюб, є реєстрація шлюбу. Укласти договір можна тільки в письмовій формі у нотаріуса, який засвідчить його правильність. Нотаріальне завірення даного документа - обов'язково.

Питання укладення даного документа досить серйозний, від його змісту залежить справжня і подальша доля майна подружжя. Згідно ст. 42 СК РФ в шлюбному договорі подружжя може змінити режим спільної власності, встановлений законом, і встановити часткову, роздільну або спільну власність на майно одного або обох подружжя.

У документа може бути встановлений режим власності не тільки, на вже існуюче майно, а так само і на те, що тільки планується придбати протягом шлюбу. Крім майнових прав документ може містити обов'язки подружжя щодо змісту, несення сімейних витрат, способи участі у доходах.

Укладаючи шлюбний договір, подружжя може обговорити, терміни дії прав і обов'язків, зазначених в ньому, а так само можна вказати обставини, при яких документ, або втрачає силу, або деякі його пункти сили не матимуть. Видається неможливим внести в зміст паперу пунктів, які обмежують права і свободи одного з подружжя, позбавляють його можливості звертатися до суду або іншим чином відстоювати свої права. Документ жодним чином не поширюється на немайнові права подружжя.

У будь-який момент сімейного життя подружжя може змінити його умови або розірвати. Як і при розірванні звичайних договорів, даний документ, підлягає розірванню або зміни за згодою обох подружжя або за рішенням суду. Своє дію він може припинити в разі розірвання шлюбу, виключення складають ті зобов'язання, які в ньому передбачені.

Існує можливість визнання документа недійсним (наприклад якщо його пункти ставлять одного з подружжя у вкрай несприятливе становище). Для отримання більш детальної інформації про порядок визнання шлюбного договору недійсним слід звернутися в адвокатський кабінет.

Читайте також - " шлюборозлучний процес в суді "

З повагою,
Вікторія Демидова, адвокат.

Що ж таке шлюбний договір, як його укладати, зміст, можливість внести зміни або визнати його недійсним?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online