Як зробити фото для закордонного паспорта нового зразка через держпослуги

  1. Можливі варіанти фотографування
  2. Технічні вимоги
  3. зміст знімка
  4. параметри файлу
  5. Які редактори використовувати?
  6. Яку обліковий запис потрібно мати?
  7. Покрокова інструкція по завантаженню
  8. Читайте також

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб заощадити час на оформлення закордонного паспорта, ви можете звернутися до функціоналу єдиного порталу. Через нього можна самостійно подати всі документи. Заповніть заяву, всі особисті дані, а після завантажте фотографії. Саме про останній пункт піде мова в даній статті. Давайте розберемося, як зробити фотографію на закордонний паспорт і завантажити її на сайт самостійно.

Можливі варіанти фотографування

Ви можете сфотографуватися на закордонний паспорт наступними способами:

  • сходити в фотосалон;
  • зробити знімки самостійно.

Якщо ви виберете перший спосіб, то попросіть майстра скопіювати файли на вашу флешку або диск, щоб ви змогли вдома завантажити їх на держпослуги. Щоб вибрати правильні фото при відвідуванні салону, ви повинні ознайомитися з усіма вимогами до знімків, які встановлені законом. Давайте розберемося в цьому питанні.

Технічні вимоги

Вимоги до фото на документ нового зразка і старого трохи розрізняються. У даній статті ми розглядаємо варіант тільки з новим зразком. Щоб використовувати знімки на держпослуг, вам необхідно дотримуватися таких вимог до них:

  1. розміри одного знімка повинні бути строго 35 на 45 мм;
  2. кольорове або чорно-біле зображення - значення не має;
  3. друк тільки на матовому папері;
  4. зображення в анфас;
  5. світлий фон, людина повинна перебувати в кадрі по центру і дивитися в камеру.

В даний час більшість відділень ФМС самостійно фотографують людей на спеціальних апаратах. Але так як ми оформляємо документ через держпослуги, нам знадобиться мати знімки на руках.

Отже, прийшовши в фотосалон, назвіть тип фотографій майстру, сфотографуйте і попросіть завантажити знімки на флешку або диск. Попередньо майстер повинен обробити кадри через спеціальні програми, тому у вас не повинно виникнути проблем.

Але якщо ви не хочете платити гроші за салон і можете зробити матеріал самостійно, а після завантажити фото на єдиний портал для оформлення? В такому випадку, давайте розберемося, як правильно зробити фото.

зміст знімка

З технічними вимогами ми розібралися. Тепер перейдемо до того, як повинна виглядати фотографія для закордонного паспорта. Тут також є ряд правил, яких необхідно дотримуватися. Якщо вони не будуть враховані, то співробітники ФМС просто не приймуть їх в роботу, навіть якщо всі технічні параметри дотримані.

Нижче наведено приклад правильного знімка (1) і неправильного (2):

Щоб заощадити час на оформлення закордонного паспорта, ви можете звернутися до функціоналу єдиного порталу

правильне фото

правильне фото

Приклади неправильних фотографій

Отже, вимоги до змісту фото на закордонний паспорт для держпослуг:

  1. Фон. Виключно білий. Ніяких інших квітів. Також мають бути відсутні засвічені і затемнені місця;
  2. Одяг. Ви повинні виглядати охайно. Колір одягу повинен бути темнішим фону, але не обов'язково чорний або яскравий. Не можна фотографуватися в спецодязі, піжамі і так далі. Найкраще вибрати строгу сорочку, светр або блузку;
  3. Розташування. Ваша голова повинна бути строго по центру фотографії. Погляд спрямований прямо;
  4. відсутність будь-яких головних уборів (якщо це не суперечить релігії).

Тепер ви знаєте, як зробити фото, щоб його можна було використовувати для держпослуг на закордонний паспорт. Щоб уникнути помилок, скористайтеся простими, але в той же час дієвими, порадами:

  • фото для держпослуги повинно робитися при хорошому освітленні. Кращого за все використовувати денне світло з додатковими лампами, спрямованими прямо в обличчя. Розмістіть їх зверху, щоб світло не змушував жмуритися;
  • для фону можна використовувати однотонну тканину. Перед фотографуванням її необхідно розправити, щоб на знімку не було видно складок.

Наступний крок - це параметри фото для закордонного паспорта в електронному вигляді. Поговоримо про них.

параметри файлу

Перед тим, як завантажити фото на портал, вам потрібно впевнитися в його збігу з загальноприйнятими вимогами:

  • JPG дозвіл;
  • від 450dpi;
  • мінімальний розмір файлу - 200Кб;
  • розмір однієї фотографії повинен відповідати паперовому аналогу - 35 на 45 мм.

Саме в такому форматі потрібно завантажувати фото для закордонного паспорта на єдиний портал держпослуги. Але перед цим потрібно відредагувати знімки.

Які редактори використовувати?

Найкраще користуватися простими і доступними програмами. Якщо ваш комп'ютер працює на операційній системі Windows, то в неї буде вбудований редактор Paint або Paint.net. З його допомогою ви зможете прибрати ефект червоних очей, провести корекцію і так далі. Знайти його можна в меню Пуск - стандартні програми - Paint.

Запустіть графічний редактор і відкрийте через нього зроблені раніше знімки. Відредагувати фото для закордонного паспорта можна за своїм бажанням. Головне - це не використовувати ефекти, змінювати форму обличчя і тд. Дозволяється коригувати колір шкіри, червоні очі, точки, прищі і так далі. Ви повинні залишитися впізнаваним на фотографії. Також редагується знімок на самому сайті перед відправкою заяви. Якщо ви щось забули зробити, то зможете здійснити це безпосередньо на порталі.

Також можна використовувати онлайн редактори: 1 , 2 , 3 та інші.

Після редагування фото на закордонний паспорт в електронному вигляді відправляється на сайт. Давайте розглянемо покрокове керівництво.

Яку обліковий запис потрібно мати?

Варто згадати, що для оформлення закордонного паспорта через єдиний портал вам буде потрібно підтверджена обліковий запис. Без останнього статусу підтвердження ви не зможете отримати доступ до заповнення заяви та завантаженні фотографій на закордонний паспорт для держпослуг.

Покрокова інструкція по завантаженню

Ми розібралися, як можна зробити фотографію на закордонний паспорт для оформлення через інтернет. Тепер дізнаємося, як завантажити готові файли на закордонний паспорт для держпослуг:

Тепер ви знаєте, як зробити фото для держпослуг і закачати його на сервер для оформлення документів через інтернет. Завантажувати фотографії через держпослуги на закордонний паспорт просто і зручно, досить прочитати наше керівництво і корисні поради.

Читайте також

Натискаючи кнопку "Відправити", ви приймаєте умови політики конфіденційності і даєте свою згоду на обробку персональних даних на умовах і для цілей, зазначених у ньому.

Яку обліковий запис потрібно мати?
Але якщо ви не хочете платити гроші за салон і можете зробити матеріал самостійно, а після завантажити фото на єдиний портал для оформлення?
Які редактори використовувати?
Яку обліковий запис потрібно мати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online