Зняття грошей в банкоматах і грошові перекази в Чехію

  1. Зняття грошей в банкоматі з російської карти
  2. Банківський переказ
  3. Грошові перекази
  4. Готівкові кошти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Раніше, коли я їздив відпочивати з Росії, то у мене з собою була доларова картка Visa російського банку, тому що долари - це моя улюблена валюта. У тих країнах, де потрібна була місцева валюта, я просто йшов до найближчого банкомату, знімав місцеву валюту на поточні потреби і йшов гуляти далі. Комісія становила менше 0,5%, а курс зняття валюти відрізнявся від курсу Центробанку теж на суму менше 0,5%. Загалом, було зручно і вигідно.

Однак після подій на Україні і в Криму курс рубля став вкрай нестабільним, і возити з собою картки російських банків для зняття готівки в інших країнах стало вкрай невигідно. Крім того, деяким людям потрібно переправляти кошти в інші країни, тому в цій статті я розповім, як вигідніше отримувати гроші за кордоном: через служби грошових переказів, шляхом зняття готівки з картки, або просто везти з собою налік? Пост стане в нагоді як людям, що живуть в Чехії, так і туристам.

Зняття грошей в банкоматі з російської карти

Зараз кредитні та дебетні картки є практично у всіх людей, і подорожувати з картою простіше, ніж з готівкою. По крайней мере, гроші з карти важче вкрасти, ніж налік. Після прибуття в іншу країну, природно, вам знадобиться місцева валюта, а бігати по обмінників не завжди хочеться, тому логічно буде просто зняти гроші в найближчому банкоматі. Найбільш поширені банкомати наступних чеських банків : ČSOB, Česká spořitelna, KB (Komerční banka), UnicreditBank, Raiffeisen. Банкомати цих банків є на кожному розі, в тому числі в аеропорту і на вокзалах.

Перерахую особливості зняття готівки в банкоматах Чехії:

  • У банкоматах можна зняти тільки крони. Без різниці, яка у вас валюта карти: рублі, гривні, долари, євро, вам видадуться тільки крони.
  • У багатьох банкоматах Чехії був доданий російську мову навігації, і можна тепер не переживати, якщо ви не знаєте іноземні мови.
  • Якщо знімаєте гроші з карти російського банку, то завжди майте на мапі запас коштів, щоб не піти в мінус, наприклад, Сбербанк може нараховувати 40% за овердрафт за кожен день.

Як я вже сказав, з карт російських банків ось уже більше 2 років знімати гроші невигідно. Крос-курс став скотськи, кінцевий перерахунок йде через кілька днів, а банк заморожує велику суму.

Причому гроші стало невигідно знімати не тільки з рублевих карт, але з доларових або єврових карт російських банків. Якщо говорити про цифри, то у мене з російської доларової карти за зняття грошей в Чехії забиралося приблизно 10%; з рублевої карти російського Ощадбанку також забиралося приблизно 10%. Причому було без різниці, в банкоматі якого чеського банку знімалися грошові кошти. Правда, це все відноситься до карт Visa. Подейкують, що з карт Mastercard комісії будуть нижче, але у нас не було можливості це перевірити.

Після зняття готівкових коштів завжди перевіряйте рахунок в Інтернет-банкінгу, щоб стежити за грошовими коштами. З картами може бути кілька проблем:

  • При розрахунку за кордоном ваш банк може подумати, що картку було викрадено, і просто заблокує її. Залежно від адекватності вашого банку розблокування може зайняти від декількох хвилин до декількох днів. Але доведеться витрачатися на міжнародні дзвінки і витрачати час і нерви.
  • Карту можуть вкрасти.
  • Карту може з'їсти банкомат.

Карту може з'їсти банкомат

Банківський переказ

З банківськими переказами з Росії до Чехії або в будь-яку іншу країну не все так просто. Перерахую кілька неприємних моментів, пов'язаних з міжнародними банківськими переказами.

  1. Якщо ви відправляєте гроші зі свого російського рахунку на свій рахунок в іноземному банку, то інформацію про вашому рахунку за кордоном банк тут же зливає в податкову. За ідеєю, чесним людям приховувати нічого, але російська податкова обов'язково надішле лист щастя, і вам потрібно буде дати пояснення, для яких цілей у вас відкритий рахунок в іноземному банку. Крім того, ось уже кілька років всі росіяни зобов'язані здавати в податкову в Росії дані про рахунок і рухах на рахунку в іноземному банку. Причому, якщо у вас будуть виписки іноземною мовою, то потрібно буде все документи перевести. Як бачите, проблем можна відхопити чимало.
  2. При перерахуванні грошових коштів третій особі, валютний контроль не пропустить транзакцію просто так, навіть якщо ви перераховуєте 300 Євро. Загалом, потрібно буде довести, що ви цієї транзакції не спонсоруєте заборонені організації, а, припустимо, перераховуєте гроші за навчання дитини за кордоном. До речі, комісія за переказ може доходити до 5-7%. По крайней мере, у мене виходили такі комісії за міжнародні грошові перекази з російських рахунків різних банків.
  3. Неприємний момент міжнародних банківських переказів - довга обробка. Тобто між часом відправлення та отриманням грошей може пройти 2-4 дня, а на практиці може вийти тиждень. З точки зору оперативності такої спосіб відправки грошей не підійде.

У деяких ситуаціях банківський переказ - це єдиний спосіб відправки грошей за кордон, наприклад, при покупці нерухомості.

Грошові перекази

Міжнародні системи швидких грошових переказів вже давно користуються популярністю серед емігрантів і людей, яким потрібно швидко переслати гроші з однієї країни в іншу. Цей спосіб і до цього дня залишається найпопулярнішим способом переказу коштів. Причин популярності таких сервісів простий - приносиш в офіс компанії або представнику готівку, заповнюєш за пару хвилин паперу, касир проводить транзакцію, ти повідомляєш код людині, який буде отримувати грошовий переказ. Людина в іншій країні з паспортом і кодом йде в представництво потрібної компанії грошових переказів і за кілька хвилин отримує гроші. Швидкість і невелика комісія - головні плюси систем грошових переказів. Які існують системи грошових переказів і яка вартість грошових переказів?

  • Western Union - монстр грошових переказів. Плюси: купа офісів по всьому світу, простота використання. Комісія при відправці грошей з Росії до Чехії становить 1%!
  • Blizko.biz - раніше це був найдешевший сервіс по відправці грошей в Чехію, але в даний час всі інші сервіси зменшили комісію. Комісія при відправці грошей з Росії до Чехії становить 0,5-1% і залежить від суми!
  • MoneyPolo - оперативна система грошових переказів: 400 тисяч офісів, швидке зарахування грошей. Комісія - той же 1%.
  • MoneyGram - велика система, комісія перекладів становить 1%. Переклади тільки в доларах. Російський сайт кривої, тому що не вказує адреси місць отримання грошей в Чехії. Хоча агентів 300 тисяч по всьому світу в 200 країнах.
  • Unistream (Юністрім) - велика система міжнародних грошових переказів. Комісія з Росії до Чехії становить 1,5%.

Комісія з Росії до Чехії становить 1,5%

Готівкові кошти

Якщо вам потрібно переправити за кордон невелику суму грошей, приблизно 1000-10000 Євро, то це зручніше здійснити у вигляді готівкових коштів. Готівка - це завжди добре: офіс банку може бути закритий, картку може зжерти банкомат, в системі міжнародних переказів може статися баг, і гіпотетично може бути проблема з видачею грошей. А готівку взяв, поклав в кишеню або сумку і повіз в пункт призначення. Готівку люблять все, і візьмуть її в будь-якій країні, адже Євро і Доларами можна розрахуватися практично в будь-якій точці планети.

Мінус перевозу грошей у вигляді готівки полягає в тому, що готівка є ласою здобиччю для шахраїв і злодіїв. Тому з готівкою потрібно бути акуратніше. Я навіть написав інструкцію для всіх мандрівників « Куди сховати гроші в поїздці або на відпочинку ».

Є ще можливість відправити людям гроші у вигляді електронних грошей: PayPal, Webmoney, Яндекс Гроші, але цими системами прості люди не можуть користуватися через купи незрозумілостей і не завжди простих способів виведення грошей.

У тому випадку, якщо ви привезли гроші з собою або отримали їх через міжнародний переказ, а вам потрібні Крони, то їх можна поміняти за вигідним курсом в одному їх хороших обмінників Праги .

Якщо у вас є якісь актуальні відомості про зняття готівки в банкоматах за кордоном або ви знаєте дешевші і зручні способи переправлення грошей, пишіть про це в коментарях.

Вам також може бути цікаво

Які існують системи грошових переказів і яка вартість грошових переказів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online