дресирування кішок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато хто впевнений, що кішки не піддаються дресируванню, тому що вони просто не реагують на її базові методи. Насправді ж, це не так. Кішка може виконувати прості команди, і в силах кожного її цьому навчити. Багато хто впевнений, що кішки не піддаються дресируванню, тому що вони просто не реагують на її базові методи Перший крок на шляху до дресирування кота - це зрозуміти, що він хоче і що може зробити. Варто враховувати, що кішки не настільки прив'язані до людини, як собаки. Вони не готові прислухатися до господаря і з готовністю виконувати все, що він вимагатиме. Незалежність - основна риса їх характеру, вони просто не хочуть працювати за похвалу або увагу, вважаючи це не важливим для себе. Тому кішок дуже непросто мотивувати виконувати що-небудь. Для цього знадобляться спеціальні частування, творчий підхід і терпіння.

Дресирування кішки - це не тільки розвага для господаря, а й користь для самої тварини. По-перше, будуть тренуватися його розум і тіло, що допоможе стати більш кмітливою і на довгі роки зберегти здоров'я. По-друге, проведене разом час зміцнить дружній зв'язок між кішкою і власником. По-третє, поряд із забавними трюками (помах лапою або виконання команди апорт), можна навчити її корисним навичкам: стояти, йти на голос господаря, змивати за собою, сходивши в унітаз і т.д.

Що ж потрібно використовувати для дресирування кішок?

смачні страви

Потрібно вибрати ласощі, за яке кішка згодна на багато що Потрібно вибрати ласощі, за яке кішка згодна на багато що. Можна взяти поросяти, ягняти шматочки курки або купити готові ласощі в зоомагазині - це не важливо, головне, щоб вихованці було до смаку. Навчати кішку потрібно на позитивному підкріпленні, тобто виконання-нагорода. Припустимо, потрібно навчити кішку смирно сидіти на стільці і чекати, поки готується обід. Для досягнення цього завдання потрібно:

- переконатися, що увагу кішки зосереджено на господаря. Вкусняшки слід тримати у носа вихованки, а коли вона почне принюхуватися, слід повільно перемістити ласощі в позицію над чолом або між вухами, це змусить кішку сісти (не слід піднімати частування занадто високо, цим способом можна навчити кішку стояти на задніх лапах, а не сидіти );

- як тільки кішка сяде, її слід похвалити і дати ласощі. Якщо вона не сіла, то на перший раз все одно повинна отримати ласощі. Після двох-трьох повторень потрібно давати бажане тільки тоді, коли кішка буде сідати.

Не потрібно змушувати кішку брати ласощі з рук, краще покласти поруч, щоб вона могла спокійно його з'їсти. Частування - це нагорода, і не потрібно створювати кішці зайвих труднощів, щоб його дістати.

клікер

клікер   - це маленьке пристосування, з отвором для великого пальця і ​​металевою пластиною всередині, яка видає характерний звук при натисканні - «клік» клікер - це маленьке пристосування, з отвором для великого пальця і ​​металевою пластиною всередині, яка видає характерний звук при натисканні - «клік». Він добре знайомий багатьом дрессировщикам собак, однак виявляється, він настільки ж хороший і в навчанні кішок. Коли кішка робить те, що ви хочете, то потрібно «клікнути», а потім дати ласощі. Клацання допомагає кішці запам'ятати, що її дії були вірними і після кліка на неї чекає частування. З кішкою бажано займатися щодня, але не більше 5-10 хвилин, так як якщо заняття йдуть довше, вона просто втратить інтерес.

Не можна карати тварина!

Не можна застосовувати силові методи впливу, кішка все одно не зрозуміє, що вона зробила не так, але втече і сховається. Після цього про дресирування можна буде забути. Крім того, покарання викличе стрес, через якого кішка може вести Не можна застосовувати силові методи впливу, кішка все одно не зрозуміє, що вона зробила не так, але втече і сховається себе неналежним чином: ходити повз лотка, дерти речі господаря. Також через переживання тварина може почати себе постійно вилизувати, що теж не призведе ні до чого хорошого. Крім цього, стрес послаблює імунну систему, і кішка може захворіти. Тому всі команди повинні виконуватися з задоволенням.

Якщо кішці щось подобається робити, і вона розуміє, що отримає за це частування, то вона буде це робити. Змусити її робити те, що їй не подобається, не вийде.

Наталя Качур

Що ж потрібно використовувати для дресирування кішок?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online