Техніка безпеки при експлуатації газового котла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тривала і безпечна робота газового обладнання без аварій можлива при дотриманні вимог безпеки. Якщо їх не виконувати або нехтувати ними, наслідки можуть бути фатальними. Щоб не допустити пожежі, отруєння чадним газом, вибуху, не варто забувати про пильність і обережність при експлуатації газового обладнання. Не піддавайте ризику життя і здоров'я себе та Ваших близьких. Ваша система опалення буде виконувати свої функції і радувати Вас комфортною температурою і безперебійною роботою лише в разі справності всіх елементів і частин.

Газове обладнання - вузли та агрегати, що дозволяють ефективно і безпечно використовувати блакитне паливо. Це газові котли, газові колонки, газорегуляторні пункти, лічильники газу і т.д.

сучасні котли газові забезпечені автоматичними системами управління та безпеки. Такі системи в автоматичному режимі забезпечать нормальне функціонування опалювального приладу. Датчики полум'я і тяги в критичних ситуаціях зможуть перекрити газопровід за допомогою електромагнітного клапана, і не допустять підвищення концентрації природного газу і чадного газу. Так само існують і інші датчики, які контролюють роботу всієї опалювальної системи.

сигналізатор загазованості можна віднести до обов'язкових приладів в котельні. Цей пристрій не тільки повідомить про витік природного газу і підвищення концентрації чадного газу за допомогою світлових та звукових сигналів, а й перекриє газопровід, включить примусову вентиляцію.

При експлуатації газового котла з відкритою камерою згоряння (атмосферний пальник) необхідно забезпечити постійний приплив повітря. Такий газовий котел використовує повітря для горіння з приміщення, в якому він встановлений. Повітря потрібно для підтримання ефективного горіння. Інакше кажучи, якщо не буде вистачати повітря, то ККД котла буде не максимальним. Тому варто дуже зважено підходити до вибору типу котла.

Вказівки з техніки безпеки при експлуатації газового котла:

    При появі запаху газу в приміщенні з опалювальним приладом слід:
  • Закрити газовий кран
  • Відчиніть двері
  • Не користуйтесь
  • Загасити відкрите полум'я
    При виникненні запаху відпрацьованих газів слід:
  • Вимкніть апарат
  • Відчиніть двері та вікна
  • Повідомити із спеціалізованим підприємством
    Установка, переустановка:
  • Котел встановити або перевстановити лише силами допущеного уповноваженого підприємства
  • Забороняється внесення технічних змін деталі відведення димових газів в котлі
  • При експлуатації з використанням повітря приміщення не закривати і не зменшувати перетин отворів для припливно-витяжної вентиляції в дверях, вікнах і стінах. При монтажі герметичних вікон слід забезпечити постачання повітря для горіння газу.
    Перевірка, техобслуговування
  • Рекомендуємо: укласти договір на технічне обслуговування з уповноваженою спеціалізованою організацією і його сервісне котла не рідше одного разу на рік
  • Користувач несе відповідальність за безпеку та екологічність опалювального приладу (федеральний закон про охорону навколишнього середовища від шкідливого впливу)
  • Дозволяється використовувати тільки оригінальні запасні частини
    Вибухові та легкозаймисті матеріали:
  • Чи не забороняється зберігання та використання поблизу від котла легкозаймисті матеріали (папір, розчинники, фарби і т.п.)

Повернення до списку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online