Люберці: Ружицький запалив перед будівництвом басейну червоне світло

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи багато хто керівники місцевих органів виконавчої влади використовують своє становище для процвітання сімейного бізнесу? Відповідь очевидна - так. Жителям підмосковних Люберец далеко за прикладом ходити не треба - сімейний бізнес глави Люберецького округу Володимира Ружицького, як то кажуть, цвіте і пахне.

У 2017 році в підмосковному місті Люберці, на вулиці Побратимів, повинен був з'явитися плавальний басейн. Про це ще два роки тому, в грудні 2015-го, заявив мер міста Володимир Ружицький. Для місцевих жителів це будівництво стала однією з найбільш очікуваних, оскільки будувати басейн починали ще в 2009 році. Але тільки в 2013-му відбулася урочиста закладка пам'ятної капсули у фундамент басейну, в цій церемонії брав участь губернатор Підмосков'я Андрій Воробйов, писав міський портал Любернет.ру.

До кінця 2014-го, як сказав представник міської адміністрації, «комунікації були підведені, зведення« коробки »будівлі буде закінчено в цьому році, і відразу після цього почнуться внутрішні будівельні роботи». А гендиректор компанії-підрядника будівництва, вислухавши побажання спортсменів, навіть пообіцяв дообладнати басейн підйомниками для інвалідів. Всього в будівництво басейну встигли вкласти близько 130 мільйонів рублів, і ще стільки ж було необхідно на добудову.

Однак пройшло два роки і вже в квітні 2016- го Ружицький, зустрічаючись з місцевими жителями мікрорайону 7-8, повідомив, що «будівництво басейну призупинено». Причиною Люберецкий градоначальник назвав судовий процес, який в ті дні проходив між міською адміністрацією та забудовником - ТОВ «Газтехлізінг». «Врешті-решт адміністрація міста постарається примусити забудовника забрати свою власність з ділянки і знайти нового забудовника», - сказав Ружицький на тій зустрічі з жителями.

Підкажіть, а хто власник «Світлофора»?

Ступінь досади місцевих жителів можна уявити, хоча б прочитавши десятки відгуків на форумі міського порталу «Любернет.ру», ось кілька з них:

Мішатіна Л .: «Що і варто було очікувати: тільки торгові центри і намети в Люберцях ростуть, як гриби, і сміття, який по всіх усюдах століттями не прибирається».

Dork: «По-моєму, не бачити нам басейн, як свої вуха без дзеркала. Скільки про нього вже говорять, а віз і нині там. Але я не розумію, як забудовник отримав дозвіл на будівництво басейну на землі міста, і при цьому адміністрація не поставила вимогу про жодні гарантії на будівництво ».

Щедров Олексій: «Невже пан Ружицький думає, що імідж собі створить цими клумбами, неоновими підсвічуваннями, оленями, та алеями дерев, коли у власному господарстві не може людям басейн добудувати! Соромно пан Ружицький! ».

Андрій Прокудин: «Так, як вчора пам'ятаю, що будівництво ТЦ« Світлофор »було обгрунтуванням необхідності побудувати басейн. В результаті басейну немає, торговий центр є ».

Люберці, вул. Кірова: «Я теж пам'ятаю, що ТЦ« Світлофор »та басейн - це один інвестиційний контракт. «Світлофор» процвітає, а басейн простоює. І моя думка, що тут винен і Ружицький: басейн - це соціальний об'єкт, який, як і багато інших благ для населення, він про ... рал (вибачте, пристойних слів не залишилося) ».

Funny Bunny: «Підкажіть, а хто власник« Світлофора »? Мені тут недавно один знайомий сказав, що власником «Світлофора» є чи не дружина Ружицького, це так? »

Подружжя засновників

Ніхто на форумі міського порталу «Любернет.ру» так і не зміг відповісти, чи не є дружина Ружицького власником «Світлофора». і ось тепер Агентство федеральних розслідувань FLB.ru може в якійсь мірі задовольнити зрозуміле цікавість жителів Люберец. FLB встановило, що якась Ружицкая Валентина Михайлівна є засновником ТОВ «Світлофор-Балашиха», зареєстрованого в грудні 2002 року в підмосковному Реутова. Головний вид діяльності цієї фірми: «оренда і управління власним або орендованим нежитловим нерухомим майном».

І зараз, після копітких пошуків, ми можемо сказати, що Валентина Ружицкая - це дружина мера Люберец. Підтвердження знайшли в одній зі старих баз даних про підмосковній прописку.

Отже, в 2002 році і Володимир Петрович (22.09.1956 р.н..), І Валентина Михайлівна (09.12.1959 р.н..) Ружицький були прописані за однією адресою (цитуємо оригінал): «р-н Люберецький, адреса: Малаховка , МЕЗ, 34-32 ». ( «ОЕЗ» - це, очевидно, абревіатура назви «Малаховський експериментальний завод»).

Крім того, згідно з базою даних Міністерства з податків і зборів РФ, 2000 року Валентина Михайлівна Ружицкая отримувала зарплату в ЗАТ «Джерела»:

Крім того, згідно з базою даних Міністерства з податків і зборів РФ, 2000 року Валентина Михайлівна Ружицкая отримувала зарплату в ЗАТ «Джерела»:

А засновником цього ЗАТ «Джерела», згідно з базою даних МОРП 2002 був її чоловік Володимир Петрович Ружицький:

А засновником цього ЗАТ «Джерела», згідно з базою даних МОРП 2002 був її чоловік Володимир Петрович Ружицький:

Додамо, що імена подружжя стоять поруч у списку засновників іншої фірми - ТОВ «Грінлайт», зареєстрованого в листопаді 2004-го, в селищі Малаховка, недалеко від Люберец. До речі, головний вид діяльності «ГринЛайт» - «фізкультурно-оздоровча». Ця фірма була ліквідована в липні 2012 року.

Ця фірма була ліквідована в липні 2012 року

Балашихинський всерйоз образилися на люберецких

У 2006 році, тобто за шість років до закриття фірми «Грінлайт», в Балашисі відкрився торговий центр «Світлофор».

На фото: Торговий центр «Світлофор-Балашиха»

У 2009 році, за словами ряду місцевих чиновників, між адміністрацією міста Балашиха і ТОВ «Світлофор-Балашиха» стали виникати розбіжності з приводу оренди ділянки землі. Схоже, зараз положення ТОВ «Світлофор-Балашиха» вкрай скрутне: в червні 2017 го міськадміністрація Балашихи вчинити фірмі позов в 3, 7 млн ​​рублів за оренду землі. Частки співзасновників фірми знаходяться в заставі у «Ощадбанку».

Частки співзасновників фірми знаходяться в заставі у «Ощадбанку»

І хоча фінансові підсумки останніх років виглядають цілком пристойно (активи до 1, 2 млрд руб., Виручка понад 200 млн руб.), Балашихинський, мабуть, всерйоз взялися за люберецких.

Але у Валентини Ружицький, як можна припускати, вчасно з'явився запасний бізнес-аеродром. У 2009 році в Люберцях, за адресою вул. Побратимів, д. 7, був зданий свій ТЦ «Світлофор», про який так безсторонньо висловлювалися вище жителі Люберец. Басейн повинен був з'явитися в безпосередній близькості, за адресою вул. Побратимів, д. 13. Як вважають наші джерела в люберецких правоохоронних органах: і той, і інший «об'єкт» були частинами одного будівельного комплексу.

Вершки і корінці

У 2006 році на цьому місці був завалений сміттям пустир, і тут збиралися звести три висотних будинки. Жителі запротестували проти очевидної перенаселеності району. Тоді мерія Люберец підготувала інвестиційний будівельний проект з благоустрою цієї занедбаної частини міста. Володимир Ружицький з іншими місцевими керівниками вирішили, що замість будинків будуть басейн, торговий центр (спочатку планували «Будинок побуту») і упорядковане місце для відпочинку - з фонтаном, молодими деревами, лавками, ліхтарями, клумбами. Здійснювався цей проект, як у відомій казці про мужика і ведмедя, де мова йде про вершки і корінці різної апетитності.

Отже, задумав мужик (мерія) ділити з ведмедем (інвестором федерального масштабу) кому будувати об'єкт соціального будівництва - басейн (вершки), а кому комерційний об'єкт - торговий центр (корінці). І сказав мужик ведмедеві, що басейн знаходиться під особливою увагою губернатора, а значить, обіцяє в майбутньому багатомільярдні держзамовлення. А з такою дрібницями, як торговий центр, мерія впорається з допомогою інвесторів муніципального масштабу. Ведмідь погодився, але погриз трохи, зрозумів, що несмачно, і пішов.

І в результаті красивий на папері проект придбав в реальності непривабливий вигляд. На місці басейну - потворна залізобетонна конструкція, обнесена іржавої гратами. Це соціальний об'єкт, де повинні були зміцнювати здоров'я прості жителі.

На фото: Басейн - незавершений об'єкт соціального будівництва в м Люберці

Зате неподалік стоїть побудований в стислі терміни і, як можна припускати, не без допомоги Валентини Ружицький торговий центр «Світлофор-Люберці», сяючий неонової рекламою і приносить «мужику» багатомільйонні доходи.

Зате неподалік стоїть побудований в стислі терміни і, як можна припускати, не без допомоги Валентини Ружицький торговий центр «Світлофор-Люберці», сяючий неонової рекламою і приносить «мужику» багатомільйонні доходи

На фото: Торговий центр «Світлофор-Люберці»

Побратими Ружицький і Сема

Чималу роль у зведенні будівлі ТЦ «Світлофор» в Люберцях зіграв, на нашу думку, і громадянин Володимир Васильович Сема, колишній гендиректор ТОВ «Світлофор-Балашиха». Сема - людина з хорошими «сімейними корінням». Його батько був міністром з будівництва Московської області (1991-1994 рр.) І головою уряду Московської області (1998-1999 рр.). А його дружина, Катерина Семаєва, разом з Валентиною Ружицький є співзасновником «Світлофор-Балашиха». Крім того, Володимир Сема - засновник ряду комерційних підприємств під брендом мережі торгових центрів «Світлофор»: Група компаній «Світлофор», ТОВ «Світлофор-Люберці» і Розважальний центр «Світлофор». І найголовніше: Володимир Сема колись був т.в.о. гендиректора «Малаховського експериментального заводу», а його співзасновником був ... мер Володимир Ружицький.

Загалом, дружня-сімейна бізнес-ідилія. А що в результаті? Такий «реальний» план з благоустрою Люберец багатьом зіпсував здоров'я. Самі судіть по тієї думки, яку висловив один місцевий житель: «Дайте жителям нашого славного міста, і, зокрема, жителям вулиці Побратимів, які стали заручниками свавілля з боку адміністрації міста Люберці. Яка, дозволила будівництво - в порушення всіх законів РФ - даного торгового центру на відстань менше 50 метрів від житлових будинків! Розбиті дороги після будівництва так і не відремонтували! Шум від торгового комплексу просто зводить з розуму! Сморід від фастфуду тепер стала невід'ємною частиною вулиці Побратимів! Адміністрація заявляє, що немає грошей на ремонт доріг в місті, а на будівництво ТЦ гроші, виявляється, є? ».

«Сморід на вулиці Побратимів»? Ось і не питайте, будь ласка, чим пахне сімейний бізнес люберецкого мера Володимира Ружицького? І не питайте чому свого часу за даними ділової газети «РБК» Валентина Ружицкая зайняла почесне друге місце за доходами серед усіх дружин глав адміністрацій підмосковних міст.

До речі, подивіться на цю тему публікацію FLB - «Про причинно-наслідкові зв'язки в Люберцях. Особисті доходи глави Люберецького міського округу Володимира Ружицького в 2016 році скоротилися приблизно на 90 тисяч рублів. Зате у його дружини зросли на 11 037 827 рублів »

Чи багато хто керівники місцевих органів виконавчої влади використовують своє становище для процвітання сімейного бізнесу?
Підкажіть, а хто власник «Світлофора»?
Funny Bunny: «Підкажіть, а хто власник« Світлофора »?
Мені тут недавно один знайомий сказав, що власником «Світлофора» є чи не дружина Ружицького, це так?
А що в результаті?
Адміністрація заявляє, що немає грошей на ремонт доріг в місті, а на будівництво ТЦ гроші, виявляється, є?
«Сморід на вулиці Побратимів»?
Ось і не питайте, будь ласка, чим пахне сімейний бізнес люберецкого мера Володимира Ружицького?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online