Правила сусідства в Австрії: вимоги до тиші в будинку, вирішення конфліктів з сусідами

  1. Дотримання правил в Австрії обов'язково для всіх
  2. Вимоги до шуму
  3. Побутові правила
  4. Вимоги до змісту домашніх тварин
  5. Способи вирішення конфліктів з сусідами
  6. Висновок: що потрібно знати про правила співжиття в Австрії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Які побутові правила і обмеження існують в Австрії? До якої години можна веселитися з друзями і як вирішувати суперечки з сусідами?

Дотримання правил в Австрії обов'язково для всіх

Правила поведінки в побуті визначаються законодавчими нормами, обов'язковими для всіх. Додатково побутові норми регулюються зводом правил, які поширюються на мешканців конкретного будинку або району. Навіть якщо ви є повноправним власником будинку з садом, для вас є обов'язковими ті ж правила і вимоги, що і для будь-якого іншого орендаря. Ви не можете влаштовувати гучні вечірки ночами або заводити котячий розплідник без оглядки на сусідів.

Вимоги до шуму

В Австрії встановлені обмеження на шум. У будні потрібно дотримуватися режиму тиші з 22:00 до 7:00. У суботу забороняється шуміти після 13.00, а неділя є днем ​​тиші.

Під поняттям «шум» в Австрії розуміється не тільки музика або стукіт молотка, а й гучні розмови, гавкіт собак. Сусіди можуть поскаржитися на гучні кроки або включений в позаурочний час телевізор.

До дотримання тиші в Австрії ставляться серйозно. В країні свій ритм життя: багато дуже рано встають на роботу, а візити і телефонні дзвінки після 20:00 вже вважаються пізніми.

В тихих спальних районах суворіше стежать за дотриманням режиму тиші, ніж в багатоквартирних будинках, де живе багато молоді.

Діє правило: чим спокійніше район, тим менше шуму в ньому допускається.

Діє правило: чим спокійніше район, тим менше шуму в ньому допускається

Закон про тишу зобов'язані дотримуватися навіть власники власних будинків

Побутові правила

Крім загального закону, в кожному домоуправлінні є власний звід будинкових правил, званий Hausordnung . Правила регулюють такі важливі питання, як:

  • зміст і вигул тварин;
  • прогулянки з дітьми;
  • використання прибудинкової території, в тому числі організація барбекю і свят;
  • використання загальної території: сходових прольотів, ліфтів;
  • питання вивезення відходів і сміття;
  • відносини між сусідами.

Правила можуть бути досить суворими. Наприклад, в Reihenhäuser (будинки, де живуть кілька сімей) є вимога гуляти з дітьми тільки на обладнаних дитячих майданчиках, а не у дворі.

Для котеджів можуть діяти вимоги до загального дизайну фасадної частини прибудинкової території та самого будинку.

Якщо у вас є садок або прибудинкова ділянка, то і на них поширюється правило тиші, а також вимоги до підтримання порядку в саду і на кордоні з сусідської територією. Наприклад, влаштувати на ділянці футбольний матч в суботу після обіду не вийде - це порушення закону.

Вимоги до змісту домашніх тварин

Допускається утримання тварин в Австрії може виявитися непростою справою. Навіть звичайний гавкіт або гучне нявкання здатні викликати невдоволення сусідів.

Власники зобов'язані підтримувати чистоту і порядок в тому, що стосується життєдіяльності тварин, а також відшкодовувати збитки, завдані їх вихованцями. Існує спеціальна страховка, покликана покрити можливі збитки. У Відні та деяких інших районах Австрії вона є обов'язковою умовою утримання собаки.

Собаки не повинні заважати гавкотом сусідам в періоди тиші, господаря невихованого тваринного можуть притягнути до відповідальності

Найгостріші конфлікти вирішуються в суді, де ретельно розглядаються всі обставини справи. Загальна юридична практика дозволяє зробити наступні висновки:

  • Зміст екзотичних тварин, як правило, не схвалюється судом.
  • Часто накладається заборона на утримання галасливих папуг, а також щурів, що вважаються рознощиками небезпечних захворювань.
  • Найрідше заборонні заходи поширюються на кішок, до них суди відносяться лояльно. Однак містити в будинку або квартирі велику кількість кішок не дозволено по будинковим правилами, які підтримують і суди.
  • Господарям занадто гучних собак можуть дати предпісатьніе організувати для вихованця курс дресирування або навіть відвідування собачого психолога, тому що порушувати закон про тишу не дозволено нікому.

В Австрії досить великі вимоги до придбання і змістом домашніх вихованців, яких необхідно дотримуватися.

Способи вирішення конфліктів з сусідами

Конфлікти між сусідами можуть виникнути з різних приводів. Як їх правильно розв'язати?

  • При порушенні законодавства, в тому числі закону про тишу, можна зателефонувати в поліцію. Порушника спочатку попередять, а потім можуть і оштрафувати.
  • Поточні спірні ситуації вирішуються шляхом мирних переговорів.
  • Розбіжності можна врегулювати з залученням третіх осіб, написавши скаргу в домоуправління, магістрат або передавши справу адвокату. Так зазвичай надходять зі спорами про межі ділянки, з претензіями до поведінки домашніх тварин або до використання загальної (прибудинкової) території.
  • Самий кардинальний спосіб вирішення конфлікту - судовий розгляд. Перш ніж подавати заяву до суду, слід випробувати всі інші можливі заходи, так як судові витрати можуть виявитися досить значними. Невідомо, на чий бік стане суд, в цивільних справах трапляються несподівані повороти.

В Австрії є спеціальний вид страхування для отримання правового захисту - Rechtschutz. Сюди входить і адвокатська допомога при вирішенні конфліктів між сусідами.

Висновок: що потрібно знати про правила співжиття в Австрії

Основні правила поведінки регулюються:

  • законодавством Австрії, в тому числі законом про тишу;
  • правилами будинкового розпорядку;
  • угодами між сусідами.

При порушенні закону можна звертатися прямо в поліцію, на порушення правил проживання можна писати скаргу в домоуправління і магістрат. Дрібні конфлікти між сусідами вирішуються взаємними переговорами, серйозні проблеми врегульовуються із залученням адвокатів або шляхом звернення до суду.

Отримати консультацію з питання галасливих сусідів або правил утримання тварин можна в Австрійському суспільстві споживачів , Відправивши своє питання по електронній пошті.

А вам траплялися гучні сусіди в Австрії? Поділіться своєю історією в коментарях!

Подобаються статті про Австрію? Підписуйтесь на розсилку і будьте в курсі подій і новин.

До якої години можна веселитися з друзями і як вирішувати суперечки з сусідами?
Як їх правильно розв'язати?
А вам траплялися гучні сусіди в Австрії?
Подобаються статті про Австрію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online